Až moc společenské dítě :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6429
19.4.10 13:08

Souhlasím s Aidou, naše malá to taky od cizích dětí moc nemiluje, i když je jinak kamarádská. Podle mě to chce vysvětlovat, ne okřikovat. Je sice malá, ale časem pochopí, že se to prostě každému cizímu nedá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
19.4.10 13:10

Můj syn je taky hodně společenský, ale spíš tím stylem, že se pořád na všechny usmívá, od každého se nechá pochovat a neustále i lidem v MHD něco „vykládá“… Dětí se rozhodně nebojí, miluje společnost, je na něm vidět, jak se mezi lidmi rozzáří. Ale na cvičení chodí chlapeček,k terý je o půl hlavy větší než Ondra a je „objímací“, vžycky se rozběhne a začne nějaké dítě objímat tak, že tyhle prcky povalí na zem a pak na nich skoro leží a dělá malá…
Myslí to určitě dobře, ale Ondrovi se to ani trochu nelíbí a já ho chápu :). Jak nepříjemné to musí být pro děti, které nejsou moc společenské, to si radši ani nepředstavuju…
Takoví ti rozumbradové, kteří všem všechno vykládají, asi nevadí nikomu (možná kromě vlastních rodičů :mrgreen: ), ti jsou jen roztomilí, myslím si, že problém může být jen ten fyzický kontakt, který děti občas prostě neukočírují :nevim:
Nicméně neporadím, asi opravdu pomůže jen vysvětlovat, „podívej, chlapeček/holčička se bojí…“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
19.4.10 13:10

Foltexko,
to asi neodnaučíš a hlavně si myslím, že by to byla i škoda. Je hodně dětí, kterým toto nevadí a tvoje holčička si takto třeba v budoucnu bude hledat kamarády. Spíš bych jí byla stále na blízku a hlídala ten kontakt… když to druhému dítěti vadit nebude, tak jí nechej. :-) V opačném případě vysvětli, že se to holčičce/chlapečkovi nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
19.4.10 13:11

Taky znám spoustu dětí které to nemají rády a respektuju to.myslím si že skoro ve dvou letech by se jí to mohlo vysvetlit :think:

Ale jinak mám doma to samé.Každému na potkání vykládá jak se jmenuje kde bydlí a že maminka se jmenuju tak a tak a že pracuje v nemocnici a že chodí do školky a že tam má takové a takové kamarády :roll: a všechny zdraví.Ted jsme šli a houmlesák stál za keřem a natálka mu říká dobrý den a chtěl ase s ním bavit.Říkám jí natálko nemůže se bavit s cizíma lidma.A ona naprosoto suvereně odpověděla že to není cizí člověk když tady stojí za keřema že už se s ním minule bavila :roll:

Ted jsme byli v autobazaru a pán prodavají byl plešatý a natálka na celé kolo.Maminko řekni pánovi že nemá vlasy :lol: :lol: :lol: :lol: A když jsme jí řekla že on to asi už ví tak mi řekla že se ho chce na to zeptat proč že je vlastně nemá a jestli nechce nějaké půjčit když maminka jich má tolik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

takže závěrem si myslím že je to normální že se hcce družit a nechala bych ji pokud to dělá dětem kterým to nevadí :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7883
19.4.10 13:13

Foltexko…závidím tvůj problém! :lol:

Můj syn taky nadšeně a vysmátě za každým dítětem běží…a když ho doběhne, tak mu dá herdu do zad, nebo ho rovnou povalí :-( O tom, jak to vadí dětem nebo maminkám asi psát nemusím :zed: Domluvy ani tresty pořád nezabírají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
19.4.10 13:15
Sunnyside píše:
Foltexko,
to asi neodnaučíš a hlavně si myslím, že by to byla i škoda. Je hodně dětí, kterým toto nevadí a tvoje holčička si takto třeba v budoucnu bude hledat kamarády. Spíš bych jí byla stále na blízku a hlídala ten kontakt… když to druhému dítěti vadit nebude, tak jí nechej. :-) V opačném případě vysvětli, že se to holčičce/chlapečkovi nelíbí.

přesně tak to dělám, stojím u ní a hlídám ji.
Neokřikuju ji - to bylo špatně napsáno, jen ji to vysvětluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
19.4.10 13:19

Vulpes tak to je nepříjemné. Držím pěstičky, aby to brzo přešlo. Syn naší sousedky je taky takový, naší malou při návštěvě dost potrápil, ale ta na něj nezanevřela a furt se schání po Davídkovi :) A jeho máma je za to ráda, taky je z toho chudina špatná, už se radila i s dr. ale ta jí řekla, že to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.4.10 13:25

Maty se mi nevrhal po dětech, ale po malejch cizích psech. Už z dálky jsem Matyho hlasitě upozorňovala, že támhle jde krásnej pejsek, ale že je cizí, že by se mohl leknout a tak podobně, ať si ho prohlídne a dává pozor. U jednoho psa klidně několikrát za sebou. Jako kolovrátek. A zabralo to. Na Matyho i na majitele psů. I oni si dávají pozor na případné nepřiměřené Matyho reakce. A pokud je pes v pohodě, většinou se s náma dá majitel psa do řeči a ptá se, jestli si ho chce Maty pohladit :palec:
Zkusila bych něco podobného. Dáš tím najevo maminkám, že máš družné dítě a pokud má cizí dítě problém, ať se rychle zdekujou. Souhlasím s holkama, nezakazovala bych, jen upozorňovala.
Maty taky miluje děti, vždycky se u nich zastaví a chce si s nima povídat, což naštěstí jde případně ukočírovat :roll:

Příspěvek upraven 19.04.10 v 13:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.4.10 13:25

Moje obe holky jsou take spolecenske. Z toho starsi rada hladi, pusinkuje a objima jeste ted v prvni tride a mladsi to naopak nesnasi jak od starsi segry a od „cizich“ deti je na to vylozene alergicka… :lol:

Mimochodem ja taky dvakrat nemusela, kdyz obe holky byly cca pulrocni mimca v kocarku/golfkach a hnalo se je objimat cizi unudlene ci nevycvalane dite nebo naopak spinave ulepene ditko zacalo omatlavat kocar a hracky zavesene na nem, takze se ani nedivim, ze to nekterym maminkam vadi… :wink:

• Citovat
  • Upravit
2769
19.4.10 13:26

Foltexka -když tady píšeš o babičce co by mohla dělat u STB tak se musím smát…tuhle skorotchýně mámila po malé nějakou písničku…ona ji odpověděla,,My zpíváme doma babi..to nevíš…a už z ní nic nedostala…když na ni někdo vyvíjí nátlak tak se zasekne a mlčí…chytrolín..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
19.4.10 13:30

Ona malá je asi po ní, ukecaná. My oba s manželem jsme spíš uzavření. Myslím, že naše babi to z ní vymámí a naše malá to ani nepostřehne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
19.4.10 18:10

Naše Helenka je taky strašně společenská, hlavně vůči dětem - pořád za nimi běhá, vykládá, diriguje, hladí… Zatím jsem se nesetkala s tím, že by to některé mamince vysloveně vadilo…

Jediné, co docela ostře hlídám, je čistota rukou, tj. vím-li, že má ruce od písku nebo že právě odhodila klacek, nedovoluji jí sahat jakémukoli dítěti na obličej, dokud packy neočistíme - a platí to i naopak, mně osobně vadí, pokud některé dítě moje děti otlapkává po tvářičkách ručkama od hlíny a maminka nezasáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
19.4.10 20:01

Ahoj, naše malá je to samé. Vím, že to ostatním maminám vadí, když jim naše dcera pusinkuje a objímá děti, ale nesnažím se jí to nijak výrazně zakazovat. Beru to tak, ať se děti mezi sebou vypořádají samy. Malá jim neubližuje, tak co. Chytnu ji za ruku a snažím se ji odvést pryč, odpoutat pozornost, ale abych jí za to nadávala nebo tak, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
19.4.10 21:01

Je zajímavé, že většinou názor „ať si to děti sami vyříkají“ mají matky těch obtěžujících dětí.:-)))
Ale teď vážně, ještě mě napadlo, že matky ostatních dětí se taky můžou bát aby tvoje dítě nebylo nemocné, ne každá matka stojí o to, aby se její dítě nakazilo třeba virozou nebo nějakou dětskou nemocí.Ono už tak je riziko dost vysoké, tak proč to ještě zvyšovat olíbáváním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
19.4.10 22:27

Ano, ZuzoM, to mi vadí teda moc. Jsem až úchylná jak ji chráním před nemocemi, ale může mě čert vzít, když přijdeme mezi děti na tancování či do školky na hraní a děti mají nudli až na puse a jiné kašlou :twisted: :twisted: kamarádka mi říká, že jsem divná, že děti jsou nemocné, ale když je naše dcera nemocná, tak nikam mezi děti nejdu až do 100% stavu, a že i ta blbá rýma u nás trvá 14 dní až tři týdny…je to bezohledné, ale to je OT a ještě radši podotknu, že mluvím o neškolkových dětech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí