Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Je to na rok a vyse najmu zalezi na danym dobe. Kdybys chtela nejaky oblecky na prte tak bych mohla par veci poslat.
Mozna by bylo nejlepsi si na azylak v miste bydliste zavolat a zeptat se. A nemyslim si ze by to bylo nejak priserne, treba tam potkas prima mamu a muzete casem do podnajmu spolu, vypomoci si z hlidanim. Nektere azylaky pomahaji sehnat tzv. startovni byty. Hodne stesti.
Výše nájmu jsou většinou celkem symbolické v porovnání s klasickým nájmem. Jinak je to jak kde, někde zřizují hlídací koutky, takže mamči můžou chodit do práce atd.. že je to tam hrozné - neusuzovala bych tak, možná si někdo představuje interhotel s 5ti hvězdama. Jako bydlení to není špatné, ale luxus taky ne..
Odkud jsi? Ve Svitavách a Chrudimi otevřeli startovací, sociální byty pro takovéto případy. V Sy klasická bytovka, k dispozici tam jsou snad i soc. pracovnice. Pokud to máš blízko, zkus pohledat.
Ja byla na navsteve v azylaku (za znamou), bylo to v Brne a bylo to tam hezky, na hygienu atd tam snad dohlizeji ty pracovnici. Problem bych spis videla ve slozeni obyvatelstva. Socialka ji na najem prispivala, najem byl i tak nizoucky.
Ja na to tedka koukala, resila jsem, kam vysoupnout neplatici najemniky. Obvykle chtej 70 kc/den zaplatiti na mesic dopredu a mit nejaky prijem (davky), nejaka potvrzeni (lekar, socialka) a ochotu zapojit se do jejich aktivacnich programu. Vetsinou mas neco jako 1+1. V azylakach jsou i nejake hernicky a programy pro deti. Skoro by tam jeden jel na dovolenou.
Ahoj
, vůbec nevím jak. Radši anonymně, jsem zdejší a nerada bych, aby se to dostalo až k mému muži.
přemýšlím nad stěhováním do azylového domu, tady už to bohužel není únosný. Mám dvě děti (předškolák a mimino). Rodina mi nepomůže. Našla jsem nějaké diskuse, ale všechny jsou minimálně dva roky staré. Máte někdo osobní zkušenost? Prý je to tam hrozné, ale horší než tady to snad nebude
Vůbec si to neumím představit. Předpokládám, že se tam platí nájem. Jestli se vůbec do nějakého dostanu. Je tam normálně trvalé bydliště? Rodičák mám 6500,–, alimenty na syna 2500,–, tak nevím, jak nám to vystačí. Klidně bych šla pracovat, kdyby to šlo, ale s osmiměsíčním to není moc reálný. Kdybych si sehnala práci třeba na PC, je možný ho tam mít? Koukala jsem, že smlouvy bývají na rok, takže do roka bych si musela nějak zařídit bydlení