Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alušáček píše: Více
Tak zrovna takhle bych to dětem asi nepodávala, že je jejich babička hloupá…
Protože to se rovná blbá. Což by si to tak mohly i vyložit a možná i někde říkat. ![]()
Nemyslím, že by to pro ně zrovna bylo nějak moc ukázkové chování ke starším členům rodiny. ![]()
@Gerbera001 píše: Více
Dřív křičela jen na mě a manžela, teď už i na děti. Dokud byly malé a neodporovaly, neměla asi důvod.
@Anonymní píše: Více
Rikala jsem Ti, at to radsi nikam nepíšeš ![]()
Pardon? A není ten problém v tomhle? Necháš na sebe křičet tchyni, manžel též, protože „prostě taková je a nezmění se“? To mi teda přijde docela logické, že řve i na děti ![]()
Když se vrátím k dotazu, dětem bych doma v klidu řekla, že se věda a znalosti posouvají stále dopředu, že babička chodila do školy už před nějakou dobou a zřejmě se to učili jinak. Ať se s babičkou nehádají, zapíšou si to do deníčku nebo do hlavičky a doma si to vygooglíte / najdete v encyklopedii.
chvilku jsem litovala, měla jsem obavu, aby ses nespletla při reakci a neodkryla se ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Ta babička, ale opravdu hloupá je, dokonce na děti křičí když nesouhlasí s blbostma které vypráví. Docela by mě zajímalo kolik let babičce je a kdy se ve škole učily tyhle nesmysly. Moje 70 letá maminka normálně ví, že delfín je savec atd. Moc se mi nezdá, že by v současné době existoval žijící člověk, který se učil takové bludy.
@Alušáček babičce je 65, nevím, kde se to učila. Ona tvrdí, že ve škole, je možné a za mě i dost pravděpodobné, že si to za ty roky pamatuje už špatně.
určitě se to ve škole neučila, moji rodiče jsou starší a ví, jak to je, nevím teda, že by se ve škole nějak dopodrobna probírali zrovna delfíni a velbloudi ani za nás ![]()
ale myslím si, že jak je to doopravdy věděl i můj děda, který by měl už přes 100 let, kdyby žil
No a já si zase podle všeho, začínám myslet, že nás tady „tak trochu” vodíš za nos… ![]()
Babička je VŠ vzdělaná a má takové mezery v primitivních znalostech ZŠ. ![]()
Tak to jo. Ale alespoň bylo o tom víkendu o zábavu postaráno. Teda co se týká anonymních diskuzí na eMiminu… ![]()
Už Aristotelés ve svém díle Historia animalium výslovně popsal, že delfíni nejsou ryby.
Ale běda, aby se o 2300 let později opovážily děti v této otázce babce oponovat.