Toxická rodina od manžela

Allie442
13.7.26 17:32

Toxická rodina od manžela

Zdravím. Vytvořila jsem si dnes účet s tím, že už jsem kompletně ztracená a nevím co dělat a co ne.

Manželovo rodina je s prominutím rodina psychopatů. A vše se to podepsalo ještě před otěhotněním. Jeho otec (můj tchán) je z nich naprosto nejhorší - manipulativní narcis, který citově týrá svou ženu a ta je 24/7 v lihu. Nutná potřeba se každý týden minimálně jednou vidět a když to ne, tak to je konec světa a já je vlastně nenávidím a zabraňuju kontaktu s rodinou. Vše se s nim musí sdílet - když si chcete něco říct v jeho společnosti a není to mířené na něj, tak se urazí, že on má právo to vědět a musim mu to říct.
Moje švagrová taky není moc sluníčko - přes to jsem se ale nějak přenesla a neřeším to.

Ale, teď čekám dítě a je to kluk. Prvni vnouče v mé rodině ale v manželovo rodině 2. (1. je vnučka - 9 let)

Když jsem oznámila tchánovi a zbytku, že nechci návštěvy v nemocnici ani po celé šestinedělí, abychom se sžili, tak se strašně naštval a málem svého syna vydědil. Jelikož ale můj manžel nevidí to, co vidím já, tak v jeho očích vypadám jako naprostý maniak a zastává se vždy spis jeho rodiny a omlouvá jejich chování ke mně.

Ale kámen úrazu je ten, že prostě nechci, aby moje vnouče vyrůstalo nebo se vůbec stýkalo s dědou, který si ho ještě nárokoval, že s ním si užije víc srandy protože to je kluk a s jeho vnučkou si moc nerozumí.

Prosim, nechci slyšet - opusť manžela atd., manžel je jinak fakt laskavý člověk a vše začalo až po svatbě a otěhotnění. Spis hledám lidi se stejnými či podobnými zkušenostmi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25243
13.7.26 17:43

Zajimal by me názor druhe nebo jiné zainteresovane strany.

Ty jsi na ně alergická a mam obavy, ze ne úplně objektivní.

Předposlední odstavec je síla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
13.7.26 17:44

No, hodně štěstí. Budeš ho potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11186
13.7.26 17:49

Já teda nevidím ani toxic, ani rodinu psychopatů! 8)
P. S. To neumí manžel 1 x týdně navštívit rodiče bez tebe? :roll:
Myslím, že jsi maniak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11186
13.7.26 17:51

Jinak, spousta chlapů chce/má radši syna/ vnuka. K holkám netíhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
13.7.26 17:54

A tvoje rodiče taky neuvidíš celé šestinedělí? Srovnat si to musíš hlavně ty s manželem, problém je že on nestojí za tebou a nedopadne to dobře. A jeho rodiče mají taky nárok na vnouče, to dítě není jen tvoje. Ještě jsi ani neporodila, tak s takovýma hádkama brzdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.7.26 18:08

@pikola Že mají prarodiče NÁROK na vnouče??? Píšeš totální blbosti. Primární práva a povinnosti na dítě mají jeho rodiče. Pokud se nebudou chtít s prarodiči stýkat, je to především jejich rozhodnutí. Prarodiče už své děti vychovali a nemají automatický nárok na kontakt s vnoučaty. A jo, je to JEN JEJÍ dítě, a dítě manžela, ne dítě tchána. Bože. Prarodiče nemají co do výchovy kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.7.26 18:10

Zakladatelko, pevné nervy. Zdejší komunita tě sežere. Bohužel nemají ani ponětí jaké to je mít v rodině osobu s narcistickou poruchou osobnosti… by se jim pak psalo jinak. Řadu pro tebe nemám. Je potřeba aby manžel stal více na tvé straně a uměl lépe nastavit hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20972
13.7.26 18:15
@Tuvi píše: Více

Správně píšeš, že to je jejich dítě. Její a JEJIHO manžela a tamto jsou tak nějak JEHO rodiče a nejbližší rodina.

Tvoje rady jsou přímou cestou k cestě samozivitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
13.7.26 19:01
@Bytsamsebou píše: Více
Píše, že tchán je 24/7 v lihu. Vůči alkoholu jsem dost tolerantní, ale taky bych nechtěla dávat dítě hlídat dědovi alkoholikovi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.7.26 19:04
@normalni zena píše: Více

tchán je narcis, v lihu je jeho manželka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11186
13.7.26 19:06
@normalni zena píše: Více

Tchýně 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
13.7.26 19:16
@Tuvi píše: Více

Na tohle pozor. Kdyby došlo „na krev“, tak prarodiče opravdovu mají právo na styk s vnoucetem a je to soudně vymahatelne.

A psani zakladatelky je takové zvláštní. Kdoví jak to s toxicitou a alkoholismem prarodičů je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.7.26 19:19
@Aries6 píše: Více

no ono to není úplně jednoznačné, právo na styk mají, když už je citová vazba vytvořena, tady není, dítě se ještě ani nenarodilo,
a když už to opravdu vysoudí, tak to bude třeba 2 hodiny pod dohledem matky jednou za měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 19:30

Chápu tě, také jsem si mermomocí chránila svoje teritorium. Při prvním těhotenství. Radím ti, klid. Proč by prarodiče nemohli vidět svoje vnouče v šestinedělí? Také jsem to nechtěla a věř mi, že se svou tchýní jsem si zažila až až. Pokud se na vnouče těší, budou ho mít rádi a mají zájem, buď vděčná. Při druhém těhotenství už jsem takto neblbla, protože realita je někde úplně jinde. Lidi nezměníš. Můj otec také pronesl spoustu zajímavých vět, jakože doufá, že je to kluk, že je z toho úplně nervózní aby to byl ten kluk. Chlapi jsou v tomto na hlavu. Nemá cenu se stresovat, si řekni že jsou trochu šáhlí a hoď to za hlavu..jednu návštěvu zvládneš, oni se podívají na vnouče, budou spokojení a bude klid. Mají na to také právo. A ty hoď všechny řeči za hlavu a hoď se do klidu. Jediná podmínka takového nastavení ale je mít vlastní bydlení, nikoli bydlení s rodiči.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová