Ex-tchýně terorizuje vnoučata

1629
12.7.26 12:53

Ex-Tchýně terorizuje vnoučata

Už jsem tu před půl rokem psala. Děti (11 a 13) nechtějí už jezdit k ex-tchyni s tatínkem. Ten je tam bere pokaždé tedy 1*14 dní. Navíc na léto týden-2 kdy on tam část ani není.

O vánocích už jsem mu to slušně napsala, že by neměli pokaždé k ní jezdit. A ať si s nima promluví. Že by chtěli zažít také něco jiného. Neříkala jsem, že problém je přímo ta tchýně.

Syn už minule brečel a táhla jsem ho do auta. Dcera prý brečela několikrát tam.

Co se tam děje: ona je nepředvídatelná a nic jí není dobré. Řve na ně, že třeba připravili jen 3 talíře a ne 4, Řve když ji jdou pomoci i když ji nejdou pomoci. ( Prý jednou dcera stojí u linky, že odnese jídlo a ona co tu tak stojíš a čumíš? To si to nandej rovnou sama!). Nemůžou nic dělat bez jejího svolení ( třeba koupat se v bazénu- musí jen plavat dokola). Nemůžou chodit ke kamarádům.
Navíc se tam sprostě hádají ( dcera to má i natočené jak řve na malého vnoučka, že jí to akorát všechno do*ebe).

Minulé je jak tam můj ex- nebyl hned je vzala z chalupy do bytu v těch vedrech. Byli samy v paneláku a ona si chodila po kadeřnici a kamarádech 3 dny. Vyloženě jo to štve, že tam oni jsou.

Už nevím jestli teda mému ex na rovinu napsat co se tam děje a proč už tam děti nechtějí. Oni chtějí se stýkat s ním ale ne s ní.

On minule ale řekl, že si je teda nemusí brát vůbec! To ale nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
656
12.7.26 12:57

Ahoj zakladatelko, Tvoje situace mě moc mrzí:(

Tchyně je příšernej člověk a tenhle typ naprosto nepředvídatelnejch choleriků je pro děti to nejhorší.

Ex to určitě řekni. Klidně bych mu i ukázala video.

Co dělat dál se bude odvíjet od toho, jak se k tomu ex postaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
12.7.26 12:59

Nevím co řešíš, v poslední větě píšeš že nechceš aby tam nejezdili… proč nezvednes tel a tchýni vše důrazně neřekneš???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
12.7.26 13:03
@Wilík píše: Více

No jasně, a babka řekne: „Jejda, já si vůbec neuvědomovala, že jsem tak hrozná! Od teď úplně změním svoji osobnost!“ Z tchyně se stane hodná babička a budou žít všichni šťastně až na věky.

Fakt delulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
12.7.26 14:07

@Wilík tak ona se nezmění. Navíc když to budu říkat já, tak to svedou na mě že si to vymyslim. Byla hrozná i když jsem tam jezdila. A bohužel to hlavně ovlivnilo mého ex- manžela. Manipuluje jeho a bratra aby tam jezdili pomáhat opravovat ( ale už je asi hotovo).

Chtěla jsem to řešit spíš přes něho. Děti mají jezdit k němu. Ale nelze asi diktovat co s nima on má dělat. Jestli mu napsat co tam opravdu probíhá…

Jenže on minule na to, že teda můžou být pořád doma( jako to myslí u mě),nemusí jezdit nikam. Od extrému k extrému.

Tak jestli napsat, že děti už tam prostě nechtějí, ať to omezí na Vánoce a oslavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
12.7.26 14:12

@Wilík já chci aby se stýkali s otcem ale aby pokaždé nejezdili k ex- tchýni.

Jenže on má asi problém, že nemá svůj byt ( teda prý má ale rok nezařízeny, má tam prý jen věci) a bydlí s přítelkyní. Tam když děti 2* spali museli si vzít spacák.
Proto asi pořád ta babička.

Ale jako to není můj problém. Mohl vymyslet milion jiných věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.7.26 14:23

Nemáš jak zařídit, aby nejezdil tam, kam ty nechceš.
Tohlke se děje u hodně mužů, že si vezmou děti a hodí je na krk někomu jinému, máme to i v rodině.
Pokud bys ho nutila, aby se staral výhradně on, radši si ty děti brát nebude.
Co se tam děje nebo neděje, je mu celkem fuk, mu jde o to, aby měl méně práce s dětmi a více pohodlí pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16572
12.7.26 14:29

Odloží deti k babe, protoze k pritelkyni se mu to nehodi, tatinek…

Byt zadny nema - ze by drzel byt, kdyz bydli u pritelkyne?
Je to sobec. Ja bych tam deti neposilala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2001
12.7.26 14:44

A nebude pro ty děti lepší, aby si je nebral vůbec? Zcela zjevně s nimi trávit volný čas stejně nechce a bere si je jen, protože musí. Proto je strká svojí matce. Ta o ně taky nestojí. Proč trváte na tom posílat svoje děti někam, kde o ně nikdo nestojí? Však ony to musí vnímat… Nebo ony se na otce těší a chtějí k němu? Jestli ne, není co řešit. Vlastně je trápíte jen proto, že máte pocit, že by se měly s otcem stýkat. To ovšem platí pro otce, kteří mají rádi své děti a stojí o ně. Za lidmi, u kterých budou ty děti přítěží, se posílat nemají. A je fuk, jestli to je jejich biologický otec. Děti se prostě nemají posílat někam, kde budou nevítané a nechtěné. Snad je prioritou jejich psychické zdraví a hezké dětství a ne nějaký princip, jak by věci měly v ideálním světě být, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.26 15:57

@andiedvorakova
Myslím, že zakladatelka je tam posílá proto, že si chce taky někdy odpočinout. Ne ze vzletného důvodu, aby neztratily kontakt s otcem. Dopadne to tak, že se časem s otcem nebo babkou děti pohádají, a už nepojedou. Tak do 14ti let.

• Citovat
  • Upravit
34388
12.7.26 16:06
@LunaP píše: Více

Tak řekl, že si je nemusí brát vůbec, tak atˇsi je teda nebere. Stejně je teda šoupne b babce, která z toho evidentně není vůbec nadšená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
12.7.26 16:11
@LunaP píše: Více

Ty se snaž do toho nemluvit. Budeš za tu špatnou a otec se akorát naštve. Podporuj děti v tom, aby to dokázaly s otcem komunikovat samy, už nejsou tak malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
12.7.26 16:12
@Anonymní píše: Více

No to také řeším od kolika let si vlastně ty děti mohou říci. My to máme dané soudem ( po dohodě). Takže asi nemůžu je tam jen tak neposílat. A on měl i zájem. Oni taky chtějí být s ním. Třeba dovolená mimo chalupu je vždy dobrá.

Že si chci odpočinout, takhle oni jsou nenároční. Doma i pomáhají. Já vymýšlím pro ně něco každý lichý víkend nebo k druhé babičce, kde mají kamarády. Ten druhý pracujeme na zahradě. To by musely být s náma doma.

Myslela jsem si asi naivně, že s tátou budou mít takové zážitky jako výlety, kolo, hory atd. On si vzal i jejich kola k sobě na chalupu a jdou na ně 3* za rok. Baba si koupila elektrokolo a prej je buzeruje ať přidají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
12.7.26 16:17

@jita22 napsala jsem mu ať si s nima promluví. Dceři jsem to také říkala ať to řekne.

Ale nevím asi se bojí. Řekla mi, že teď týden tam pořád brečela a že i táta viděl jak na ni řve. Že se dceři i zastal, takže on něco ví. Dcera nechtěla chodit z pokoje a prý ze stresu ani nic nejedla.

Ale když se jí ptal co jí je tak mu nic neřekla.

Jako oni už se jednou zasekli tak, že jsem musela prohodit víkendy. Řvali celou cestu jak tam nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
12.7.26 16:24

@Winter garden říkal to dětem, že má byt ve stejném baráku jako přítelkyně akorát tam nemá vybavení.

Možná to řekl pro to, že já mu dala 700 000 aby měl na
základ hypo. Když jsem ho prý vykopla z mého bytu z igelitkou. Aby si měl prý kam brát děti…no od té doby je náma kam brát. On bydlel 2 roky na ubytovně. A pak se zas nakybloval k přítelkyni.

Ale to není předmětem diskuze. Měl by si zařídit ať je někam vezme třeba i na jeden den na výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová