Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
On ti rekl ze si je teda brat nebude a tys mu to jako neodkyvala?
jako, posilat k takivymhle lidem deti jako abys mela volny vikend nebo jako proc? ![]()
@Yasmen no tak on mi to řekl protože se hned urazil.
Když teda nechtějí k babičce tak to můžou být rovnou pořád doma!
Tak to řekl.
Ještě bych zkusila mu narovinu říct, jestli to teda nejde jet tam s nimi jen na svátky a když to nepůjde tak nutit je asi nebudu. Ale nevím co ten soud?
@LunaP píše: Více
pokud on nepodá stížnost k soudu, tak soud nic přece,
on je nechce, bába je na ně hnusná, takže je také nechce, děti tam brečí, ale musí tam chodit, aby ty jsi měla doma klid? divné, takhle ničit vlastní děti
@Anonymní píše: Více
Tak 11 lete posadis s chipsy k videohře, když si chceš odpočinout. Na to netreba podilat je k jedubabě ![]()
@Yasmen píše: Více
asi tak, jak budou ty děti chudáci vzpomínat na dětství? jak brečely v místnosti a byly hlady, vždyť to je regulérní týrání dětí
Zas kdyby sem zakladatelka napsala, že už to nezvládá a potřebovala by být někdy sama a od dětí si odpočinout, budete jí tu všichni psát: „a proč se nestará otec???“
@Suzume-chan píše: Více
ale ten otec se beztak nestará, když děti strčí jedubabě, a děti už nejsou tak malé, o takové už se nemusíš starat 24/7
Vzpomínáte na vánoční diskuzi o dárku pro jedenactileteho syna? Tyhle děti to, bohužel, nemají růžové ani u matky.
Takhle pendluji a nikde se necítí dobře.
@Yasmen tak jsem psala, že já si od nich nepotřebuji odpočívat. Oni mohou jet i k druhé babičce případně- tam jezdí rádi, ale nechci mamku přetěžovat. My tam jezdíme 1* za měsíc nebo jen na návštěvu chvilku.
Ale jak já se dozvím kam jedou, stejně to nemohu ovlivnit.
Takže myslíte, že soud nic?
@mado píše: Více
to je tahle? no tak to mají děti hodně těžký život
Tak jsem mu teď napsala, že situace už je vážná. Že už jsem mu to jednou říkala ať je tam nebere na dlouho. Že tchýně neví co chce a pořád po nich i ostatních jen řve. Že děti mi tu doma vždy brečí a vůbec tam nejedli. Jestli je možnost teda omezit to ježdění tam. Že chtějí jezdit za ním a ne k babičce pořád.
Tak uvidíme.
Tak, když se s exem domluvíte, že k němu děti nebudou chodit, soudu to bude jedno - ten se to ani nedozví. Pro svoji ochranu mu to můžeš nechat potvrdit třeba mailem, abys měla důkaz, kdyby něco.
Chápu, že Ti jde o to, aby děti měly s otcem vztah. Nechápu ale, že když má byt (pokud ho tedy skutečně má
), že ho neuzpůsobí tak, aby tam s nimi mohl být.
Myslím si, že by mu o těch problémech s babkou měly říct především děti. Ale je teda hrozný, že není ochoten se ani jednou za 14 dní o ně postarat sám. ![]()
Pokud si je jinak nemá kam brát, tak ať si je bere třeba jen na den nebo na odpoledne a jede s nimi na výlet nebo třeba jen na procházku, na hřiště, do cukrárny… Aby se viděli, ale děti z toho neměly trauma a nemusely být s jedubabou.
Edit: Nevím, v čem by byl problém, kdyby byly děti s vámi doma a vy byste pracovali na zahradě. Už jsou celkem velké, tak se snad umí zabavit i samy, ne? Není potřeba mít každý víkend nějaké zážitky.
Příspěvek upraven 12.07.26 v 17:29
Boze tak kdyz tam nechteji, tak jim vyjadri podporu, ale at to otci deti reknou samy. Otec roku to nebude, tak navysit alimenty kdyz se nechce starat a z toho zaplatit tabor a jinou zabavu pro deti. Uplne Mali nejsou, neni nutne aby trpeli u babizny, I doma u TV jim bude lip.
Založte si společnou WhatsApp skupinu, nebo ať si děti založí aspoň s otcem a tam mu to můžou v klidu domova samy napsat co jim vadí a jak by to chtěly. Snaž se je případně trochu korigovat, ať je to trochu diplomatické a otec se hned nenastve, někteří k tomu mají sklony.
@Prelesta píše: Více
přesně, vždyť ta děcka můžou být i s matkou a jejím přítelem na té zahradě, vždyť to nejsou batolátka