Toxická rodina od manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Allie442
13.7.26 19:40
@Bytsamsebou píše: Více

@Bytsamsebou Úplně rozumím, kam tím míříte. Párkrát jsem to zkoušela, že jsem například řekla, že zůstanu doma, když jsme je ten týden viděli už po 4. Ale to dopadlo hádkou a omluvou pro jeho rodiče. A dosahovalo to do takových extrému, kdy se křížily narozeninové oslavy maminek, obě narozené v prosinci a já musela na oslavu tchyně.

• Citovat
  • Upravit
Allie442
13.7.26 19:47

@Aries6 Dala bych nějaký konkrétní příklad ale mohu jen říct, že když jsme měli dlouholeté problémy s otěhotněním tak mi řekl, že žena, která nedokáže stvořit potomka je chyba přírody a neměla by se nikdy narodit. Tohle je jen malé sousto z toho všeho, co mi bylo řečeno. Tchýně je jinak zlatá ale tchán je takový, jaký je a ona kvůli tomu pije

• Citovat
  • Upravit
25243
13.7.26 19:52
@stinga píše: Více

Jo, je to tak. Ale nemůže nikdo vykrikovat, ze nemají vůbec nárok. Ono mimo toxické prarodiče je hromada toxickych matek, ktere jsou na hlavu a dost veci dělají z trucu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
13.7.26 19:54
@Allie442 píše: Více

Sorry ale v tom případě si za tuhle situaci můžeš sama.

Jak jsi tohle mohla dopustit?

Tohle by na mě zkusili jednou a adios.

A nejít na narozeniny vlastní maminky? To jsi takovej slaboch?

Příspěvek upraven 13.07.26 v 22:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
13.7.26 19:55

Hele, pokud nebude manžel stát za tebou, tak je to cesta do pekel a ty tohle „nevyhrajes“. Tam je toho špatně vic a nejvíc to, ze chlap je na straně rodičů.
A ty jsi jeste ani neporodila a uz vis, ze šest tydnu nebudeš nikoho chtít videt a budeš jen s miminkem… jsi si jistá???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
13.7.26 19:56

Já bych kontakty omezila. Proč ses podřídila a ještě omluvila? Ať si klidně naštvaní jsou. Ve chvíli kdy je neuvidím a nebudu zvedat telefony by mi to bylo srdečně jedno.
Manžel ať si tam klidně jezdí, když chce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Allie442
13.7.26 19:57

@Suzume-chan Teď už sama dost dobře vím, že si za to mohu sama. Bohuzel jsem si nenastavila hranice na začátku a ted za to tak nějak platím. Tohle mam já po svoji mamince, že se spis stáhneme do pozadí a nějak se neozveme. Bohužel, teď když se obrním nebo se o to aspoň pokouším, tak to vyvolá neskutečnou hadku a problémy.

• Citovat
  • Upravit
Allie442
13.7.26 20:00

@Aries6 Celá zprava zněla tak, že bychom si nepřáli návštěvy šestinedělí ale že toto platí teď a pokud se na to budeme cítit a budeme mít pocit, že už máme zajetou rutinu, že dáme blízkým vědět ale ať nechodí neohlášeně.

• Citovat
  • Upravit
656
13.7.26 20:06

No ale teď už je pozdě. Oni už se nezmění. Nikdy. A manžel asi taky ne. Chápeš to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
13.7.26 20:06

Podle všeho jsi snacha snů…jak dlouho jsi s manželem byla než jsi otěhotněla? Ty jsi jeho rodiče neznala? Manžel se změnil až teď? To se dalo čekat ne, že bude na jejich straně. Ty svoje rodiče nepodporuješ, nebráníš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 20:11

Připomnělo mně to moje dětství (akorát že generál byla bába, děda prostě mlčel a v lihu pak byla moje matka, protože se můj otec proti své matce nikdy nedokázal vymezit a matka proti všem už vůbec). Mám staršího bratra a já byla podle názoru báby zbytečná - druhé dítě není třeba a holky stojí za hov.no - hodněkrát jsem to slyšela na vlastní uši. Byl tam problém hlavně ten, že k nám neustále lezla, komandovala matku, k otci se chovala jako k nějaké modle, pořád s ním manipulovala a vyloženě ho naváděla proti matce a bratra si pořád brala, klidně i na měsíc. Pamatuju si, že jsem stála na cestě, bylo mi kolem čtyř, pěti let a řvala jsem jak tur, že chci jít taky, potom časem ať mně bratra nebere, to už jsem tam nechtěla, byla na mě zlá. Fuj to byl hnus, ještě teď je mi z toho :poblion: S bábou to samozřejmě ani nehlo. A samozřejmě ho proti mě a matce velice ponoukala, ten pak odmítal jít zpět domů. Matka pak po několika letech začala chodit k psychiatrovi kvůli alkoholismu, její psychiatr jí i otci řekl, že se máme odstěhovat aspoň 200 km daleko. To bohužel neudělali, jen přerušili kontakt, který ale za pár let zase obnovili. A pomaloučku to začalo nanovo, akorát bába začala používat rafinovanější taktiky. Těžko říct, co vám poradit. U nás to skoro rozlouskl psychiatr, kterého můj otec kupodivu vyslechl, aspoň částečně pochopil, co se vlastně děje, ale bohužel neudělal to, co doporučil a celkově to rodinu nezničilo jen proto, protože bratr byl schopen se zastat svojí ženy proti ní (jasně že to zkoušela i na další pokolení) a já byla schopná spoustu věcí skousnout a odpustit, máme s bratrem pěkný vztah a naše děti spolu taky. Dávejte si na tchána pozor.

• Citovat
  • Upravit
2889
13.7.26 20:18

Jako, takhle dopredu avizovat, ze je cele sestinedeli nechces videt? Jako proc? To! je niceni vztahu jak vyšité :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
13.7.26 20:20

@Allie442 Návštěva u rodičů jednou týdně, mi nepřipadá něco nadstandardního. Manžel je může navštěvovat bez tebe. Neukázat 6 týdnů vnouče je dost divné, neumím si to představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2001
13.7.26 20:32

Převzala jste matčinu taktiku být people pleaser. To není povahový rys, to není vaše skutečné já. To je jenom strategie, která člověku (obvykle už od dětství) pomáhá přežít. Ale skutečně to není vaše opravdová osobnost. A váš manžel je mimochodem to samé. Taky se nezvládne ozvat a nastavit hranice. Oba to máte těžké a bohužel vám na tom ten vztah může selhat… Jediná cesta z people pleasingu ven je vydržet ty hádky a problémy, které vám přinese to, že začnete stát sama za sebou a přestanete se snažit uspokojit potřeby ostatních. Život už prostě funguje tak, že když se chcete zbavit něčeho, co vám už neslouží (ustupování ostatním a potlačování sebe sama), tak musíte projít tím, čeho se v tom ohledu nejvíc bojíte (ostatní se naštvou a zavrhnou vás, budete za tu špatnou atd.). Vždycky musíte skrz, bezbolestně se to obejít nedá. Když povíte ne a budete si na něm trvat, tak se hodně lidí naštve. Budou kolem sebe kopat, protože už s vámi nepůjde mávat a oni si jinak než máváním poradit neuměli. Ale i to přestane. Buď z vašeho života ti lidé zmizí, anebo se s tím srovnají a začnou respektovat nastavené hranice. Ale bez toho, abyste byla ochotná trvat na svém, to nepůjde. Oni sami od sebe vaše hranice dodržovat nezačnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11186
13.7.26 20:52

A ty jsi nesvéprávná? Normálně můžeš říct NE, ať se třeba po. serou. Jak jako musela? Tchán ti držel bouchačku u hlavy? Normálně tam nechoď a buď pro ně špatná, aspoň ti dají pokoj ;). A pokud se tě manžel nezastane, tak rozvod.
Co na to říkají tví rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová