Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No kdyby byla hnusná, tak jí odkážu do jejích mezí, nenechala bych si to líbit. Nesnažila bych se s nimi vycházet, pokud o to nestojí. Pokud tam máš svůj pokoj, tak bych ho zamkla, žádná herna. A neumím si představit dát je tam na týden, když bych tam nebyla. Co tvoji rodiče, ti to vidí nebo omlouvají?
Pokoj zamknout, ale nastane peklo, na to se připrav.
Co rodiče na to?
Já se přiznám, že pokoj zamykat nechci, můj dětský pokoj to není, ten jsem měla se sestrou, tohle beru jako naše zázemí, když přijedeme, ne jako něco mého. Přes pokoj je průchod na balkon, kde má mamka kytky, když táta přežene a chrápe
tak se tam většinou uklidí mamka. Tímto bych trestala rodiče, za mě zbytečný krok. Moje máma je nešťastná, nechce od nich ani korunu, bydlí tam chvíli, asi očekávala vděk a ona odsekává i na ni. Čekám kdy bouchne ona a nastane peklo. Takhle jsem byla takový ten uklidňující prvek já. Teď se stalo něco, co zcela přešlo mou hranici. Jinak moje máma nechce přijít o vnoučata, jak moje tak od bratra, jsou pro no vše, na mě umí být drsná, ale u švagrové se boji, že se sekne a dítě pak už neuvidí. Takže zatím trpí. Já vlastně ani nevím co tady očekávám, asi se chci jen nějak vykecat a utřídit si myšlenky.
Jinak moje mamka teď vidí, že to byla chyba. Od začátku si nezastavili pravidla, myslela si, že jim doma pomůžou a ono nic, že jim pomůže s hlídáním a oni můžou do jakékoliv práce, našetřit si, ale ani jeden se nemá. Je to tedy pár měsíců, ale i tak.
@Anonymní píše: Více
Tak to potom jo, no. A mamka ale nenechá ubližovat tvým dětem, ne? Jak jsou staré, umí se ozvat samy? No s tím, že je tam nechala nastěhovat, to neudělala dobře. Pracovat nebudou, vyhnat se nenechají, budou se ohánět vnukem. Já bych je nenechala nastěhovat ani omylem.
Tak je mamka blázen, jestli čekala, že dvě netáhla si najdou práci, když mají zadarmo bydlení. Za co jedí? Mamka je i krmí? Zvedne se rapidně spotřeba vody, elektřiny, ta se bude ještě divit.
@Monchichik píše: Více
Spis optimista nez hned blazen. Zvlast kdyz jde o tvoje dite…
Tak by bylo fajn, kdyby jim mamka rekla, ze takhle to nepujde na dlouho a bude vhodne, kdyz si najdou bydleni. A to co nejdriv. Ze nemaj praci je jejich problem, holt si budou muset nejakou najit. Z cwho ziji? To je mamka i zivi?
Ona se snažila jim pomoci, já chápu, že člověk chce dát pomocnou ruku diteti a taky vidím, že chyba není jen švagrová, i můj bratr mě štve. Ten ale Moje jen ignoruje, vrcholem je ahoj ráno, ale alespoň na ně neútočí. Moje děti mají 7 a 5, synovec měl teď 4. Teď o prázdninách pracovat nemohou, neměli by volno, bratr práci vždy měl, ne nějak extra dobře placenou ale jo. Jenže teď je asi nic netlačí, chápu synovec je malý, protáhla si jak šlo a teď nastoupí v září do školky
jenže oni s ucnakem chtějí jen ranní, bez víkendů, ona kratší úvazek, min 35 tis bez velkého dojíždění… ![]()
Jídlo občas nakoupí, ale většinu táhnou rodiče, dřív kupovali 3 rohlíky denně teď 15
ale tohle už si musí vyřešit sami. Tohle já za ně nebudu komunikovat.
@Yasmen No asi svoje dítě zná, tak měla vědět, co jí čeká. Ani v případě, že jde o moje dítě, bych tohle netolerovala. Nenastěhovala bych si dvě netáhla do baráku, ani náhodou. Co by dělali, kdyby mamka žila v 1+1? Nic je do práce nepožene, mají kde bydlet, rodiče je živí.
Asi bych ty hračky probrala a nechala tam ty co může kluk zničit. Popřípadě si je schovala do něčeho na zámek.
. Jako pomoct ano ale ocud pocud! Jim se nejspíš nechce nic hledat protože se rodiče postarají.
myslím, že byla chyba je tam nechat. Nebudou chtít pryč.
ně by se teda nechtělo pomáhat nijak. Maximálně synovci pořídit nějaký dárek k narozeninám, Vánocům a škus.
Ja bych asi švagrovou sjela a nejlip pred detma, at vidi, ze maji zastání. S mamkou vypada, ze mas pěkný vztah, tak ji popros, at to trochu koriguje. Nemusí hned syčet na švagrovou, kdyz ma obavy, ze to bude spatny, ale koukat po dětech, at se nepostrkuji a nehádají. Přinejhorším at je rozdělí, aby si nemuseli hrát i s bratrancem, kdyz to nedělá dobrotu.
Myslim, ze budes muset pockat, az bouchnou rodice. To se stane na zacatku zari, az dite bude ve skolce a doma se ji budou valet dve nemacenka. Pevne nervy preju.
Sjela bych ji tak, že by na to v životě nezapomněla. A svoje věci, hračky atd, bych si odvezla.
Nemám ráda tyhle vyskakující socky. ![]()
A na prázdniny bych je tam nedala. Dokud tam bude ona. ![]()
Ahoj, přišla jsem si sem asi jen lehce postěžovat. Jedná se o mého bratra a jeho ženu. Můj bratr kapitola sama o sobě, celý život poslouchal na slovo mámu, pak plynule přešel na švagrovou. Takový vzteklý diktátor, bratr je podpantoflák. Já se snažila s nimi vycházet, navázat vztah, švagrová o to úplně nestojí. Každopádně nyní jsou v těžké situaci kdy ani jeden nemá práci (a ne nehledají) mají jedno dítko. Moji rodiče jim nabídli, že mohou bydlet u nich. No a nastal problém, já ji nenutím aby mě děti měla ráda, ale ona je na ně momentálně hnusná, neustálé blbě připomínky. Stylem když se syn synovce zeptá zda se rozdělí o bonbón a on ztropil scénu, že ne, nic mu nedá, jen na mého syna vystekne jako by ses ty s něčím rozdělil. Přitom moje děti se s ním vždy rozdělí. Neustále od ní slyší, že jsou uřvánci, za vše mohou, synovec je chudáček, kterému neustále ubližují. Přitom jsou to tři děti podobného věku, podobného chování, když je mám já všechny tři tak se domluví, nehádají. Jen jak je tam ona, synovec asi vycítí, že může být chudáček a musím říct, že i starší syn se chová hůře. Čím je ona horší na něj, tím on odmítá vycházet vstříc svému bratranci. Je to kruh. V srpnu budou muset děti na týden na prázdniny, jinak to nevymýšlím, babička je chce, máme od března domluvené a mě je to nějak nepříjemné. Starší se mi už ptal proč je teta nemá ráda, proč je na něj zla a že ji taky nemá rád. Je mi jasné, že budeme muset omezit kontakt, rodiče nejsou úplně pojízdní, my daleko, takže jezdíme jen my, máme tam pokoj, zázemí, děti svoje hračky, ale nyní si používá synovec jako svoji hernu. Uf pardon za román, ještě ve mě doznívá to negativní naladění.