Babička v nebíčku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2418
23.11.14 22:40

Ted jsem docetla, ze na hrbitov nepujdete. Tak bud bych rekla tu vec o tech oblibemych vecech babicky, nebo pravdu, podanlu tak, aby z toho deti nemely sok, i kdyz to rikat nechces. Deti jsou nekdy prekvapive chapave a mozna by to okridlene o dusi a tele zvladly pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
23.11.14 22:42

Kdysi jsem cetla knihu o tom, jak podat detem smrt blizkeho, zduraznovali, ze i deti se potrebuji rozloucit a muzeme je vzit na pohreb, jinak vse rikat popravde, tak jak to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
23.11.14 22:43
@tini píše:
Kdysi jsem cetla knihu o tom, jak podat detem smrt blizkeho, zduraznovali, ze i deti se potrebuji rozloucit a muzeme je vzit na pohreb, jinak vse rikat popravde, tak jak to je

Ja s tim souhlasim :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
23.11.14 22:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
23.11.14 22:44

@silvik.sk Díky. Jsem stejného názoru, akorát mi už nezbývá sil, abych to tu předeslala a ani nemám tu potřebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
23.11.14 22:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
23.11.14 22:46

@Bibi239 Souhlas, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
23.11.14 22:47
@Natalie79 píše:
@silvik.sk Díky. Jsem stejného názoru, akorát mi už nezbývá sil, abych to tu předeslala a ani nemám tu potřebu.

Je mi to moc lito :hug:
Posilam spoustu sil. Ja mam vazne nemocnou babicku, je ji 74 let a miluji ji stasne moc, je to ten nejlaskavejsi clovek, jakeho znam. Bohuzel vsichni vime, ze cas, ktery s nami tady bude, se hodne krati. Budu chtit, aby se s ni pak dcerka rozloucila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
23.11.14 22:59
@smudlik.esta píše:
A @natyber to si nemyslím. Ve 4 letech už chápou. Moji malý budou dva a ví že ma dvě babičky, u jedné bydlime, druhá je daleko, ale třeba jednou týdně si na ni vždycky vzpomene.

Já neříkám, že to nechápou. Jen, že to vidí jinak. Poprvé jsem se setkala se smrtí dědy v jedenácti letech. Myslím si, že kdyby zemřel až teď tak mě to zasáhne uplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
23.11.14 23:00

@Natalie79 podle me smrt patri k zivotu stejne tak jako narozeni, a proto bych detem opravdu vysvetlila, ze do nebe odesla babiccina duse a my ukladame jeji telo v rakvi proto, abychom meli misto, kam za ni muzeme jit. Symbolicke misto. Nebojim se, ze by ctyrlete divky nepochopily. Radeji bych volila cestu sice setrnou, ale co nejjednodussi a nejpravdivejsi. Prijmou ji snaz, nez vymyslene pribehy. Deti jsou silne. Ja byla na pohrbech svych prarodicu ve trech, ctyrech a peti letech a jsem dodnes rada, ze me nikdo nekrmil bludy a ze jsem se nemusela treba az v 15 seznamovat se smrti a pohrbem.

• Citovat
  • Upravit
16381
23.11.14 23:08

My jsme to tak udelali, neteri byly tri. Cim vic teorii, tim vice vymysleni. Odpovidat pravdive, adekvatne veku, nejit do detailu a popisu. Cilem neni, aby dite pochopilo cely proces, ale aby „vedelo“. Dulezite je rikat: kdyby mohla, prisla by za tebou/byla by tady. To jsme nacetli, vse je z odbornych knih.

Vsem pozustalym uprimnou soustrast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
23.11.14 23:21

Taky bych chtela verit na andelicky a na dusicku v nebi…

• Citovat
  • Upravit
55
23.11.14 23:21
@Petra Z píše:
Upřímnou soustrast
Me v pátek zemrel tatínek :,( a zatím jsem nemela ani sílu to malému říct ---je mu 5 a pul
Denne se ptá, kdy uz děda přijede z nemocnice a ja proste nemam sílu mu říct, ze uz nikdy
Pred 14 dny tady byl–a najednou neni

Upřímnou soustrast také. Doporučuji tyhle stránky
 www.umirani.cz/deti.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
23.11.14 23:32

@Natalie 79 upřímnou soustrast
chci jen za sebe říct děti na pohřeb nebrat.
Když mi před 2 a půl roky zemřel manžel :,( zůstala jsem se dvěma malymi dětmi sama, tehdy klukovi byly 2roky a 9měsíců a holce pouhych 9měsíců. Tenkrát jsem je chtěla na pohřeb vzít ale okolí mi to rozmlouvalo a jsem dneska rada, že jsem poslechla. Já jsem sama o pohřbu měla co dělat se sebou a nebýt u mě moje sestra s přítelem tak jsem se venku složila. Neumím si představit kdyby mi hlavně kluk videl jak mi je.Kluk se za nedlouho začal ptát po tátovi a já mu pořád říkám že v nebíčku a hlídá nás. Přestože už ví, že tatínek zemřel a proto se mu chodí dávat kytka na hrob a zapalovat svíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.11.14 23:41

@Natalie79 býa jsem o trpchu vetsi, ale maminka mi to tenlrat vysvetlila tak, ze nemam plakat, protoze telo bylo unavene a nemocne a bylo jenom na chvili, duse odesla a je na porad s nami, slysi, co ji rikam a bude stale se mnou. Tenkrat mi to stacilo, asi jswm ani moc nebrecela.
Sama vis, co deti poberou.
Btw neter nebicko v tomhle veku vubec nepobrala. Pomerne dlouho ukazovala na oblohu a ptala se, jestli by nemohli za tatinkem doletet letadlem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí