Babička v nebíčku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1394
23.11.14 22:17

A @natyber to si nemyslím. Ve 4 letech už chápou. Moji malý budou dva a ví že ma dvě babičky, u jedné bydlime, druhá je daleko, ale třeba jednou týdně si na ni vždycky vzpomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139

Jednak upřímnou soustrast. A na pohreb bych je nebrala, memu bratrovi byli 4 roky kdyz nam umrela maminka, a tez jsme ho s sebou nebrali. Vse mu bylo vysvětleno podobne jako u Vas, ze odeslado nebe atd. Za me tedy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65284

Upřímnou soustrast
Me v pátek zemrel tatínek :,( a zatím jsem nemela ani sílu to malému říct ---je mu 5 a pul
Denne se ptá, kdy uz děda přijede z nemocnice a ja proste nemam sílu mu říct, ze uz nikdy
Pred 14 dny tady byl–a najednou neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.11.14 22:20

Tak nad tím přemýšlím moje babička- kluka prababička má 90let, mají k sobě blízko, bydlíme vlastně v jedné zahradě v rodinných domech, kluk je u ní pořád, má ji hrozně rád.. co bych dělala já..
Asi bych ho nebrala.. Byly jsme na pohřebě manželova dědy a vím, že někdy to lidi dost emočně prožívají - výkřiky, hroucení se i pro mě, když to byl cizí člověk- viděla jsem ho jednou do roka, neměla jsem k němu lbízko, to bylo vlemi nepříjemné, člověka to dojme, sám začne prostě uplákat, u vlastní babičky, asi bych emcoe projevila víc. a asi bych chtěla, aby si ji pamatoval sedící u kamen v kuchyni a ne takto jakože pláč lidí, rakev atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
23.11.14 22:21

Zdůrazňuji pro ty, co NEčetly dotaz pozorně - NEPROSÍM o rady „děti nebrat“! Potřebuji jen ten jediný nápad. Děkuji těm, co mi vyjádřily soucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
23.11.14 22:23

Upřímnou soustrast
já bych jim nenaznačovala, že tam něco je…prostě tam nic není..je to rakev. tečka. tak jako oltář v kostele, varhany apod…tak tam nic není uvnitř. tak třeba je ta otázka ani nenapadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.11.14 22:24

To se omlouvám.. já poslední větu přehlédla :oops: ale asi jinou odpověd bych stjeně neměla, protože pokud tam děti budou, tak buď pravdu a nebo něco jiného, ale může se stát, že prostě zaslechnou- pravdu… třeba na hřbitově když budou pohřívat a nebo prostě jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
23.11.14 22:25

Na hřbitov nepůjdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
23.11.14 22:25

@Natalie79
no mě umřel táta, když malý bylo 4,5 roku. Na pohřbu byla, v rakvi byl děda, to „tělo co z něj zbylo“. Duše na nás čeká v nebi. Pochopila to docela dobře, jen se pořád vyptávala, jestli už je děda taky „vzkřísnutej jako ježíš“ a kdy se potkáme. Táta umřel náhle, pohřeb byl docela smutná záležitost. Tak jsem jí vysvětlila, že lidi pláčou, protože se nestihli rozloučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
23.11.14 22:28

Truhlička s maminkou bude zavřená, děti nic neuvidí. :,( :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
23.11.14 22:32

@Natalie79 nebudu se tedy na tve prani vyjadrovat k tomu, co si myslim o tom, aby sly takto male deti na pobreb. Nicmene, nestaci ti jen odpoved na to, co je v te truhle. Pripravit by sis mela i odpoved na to, proc se zahrabava do zeme, proc se na rakev hazi hlina atd. proctam pri nejmnensim na dusicky chldite. Na nic z toho se ptat nemusi, ale taky muzou. Ten napad s tema oblibenyma vecma je celkem pekny, ale proc se pak zakopaji pod zem, kdyz ja babi nahore v nebi, to me fakt nic nenapada. V neposleni rade prosim prijmi mou uprimnou soustrast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.11.14 22:34

Já bych asi řekla něco v tom duchu, že truhlička je vyzdobená- určitě na ní budou květiny, pro babičku a je plná květin pro babičku, nebo tak něco, že je to pro ni na cestu do nebíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
23.11.14 22:36
@Natalie79 píše:
Na hřbitov nepůjdeme.

Pokud nepůjdete na hřbitov, já bych jim řekla, že je to taková babičky nová postýlka. Je pohodlná a až bude babička unavená, tak si do ní půjde odpočinout. A že jí ted společně babičce pošlete do nebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
23.11.14 22:38

Holky, uprimnou soustrast a hodne sil :srdce:
Muj nazor je jiny, jako vetsiny z vas. Smrt je prirozenou soucasti zivota, dle mne i pro deti. Kdysi lide umirali v chalupach obklopeny svoji rodinou vcetne deti, ja bych dite na pohreb vzala, obzvlast kdyz toho cloveka znali. Netajila bych to, ze v rakvi lezi telo zemreleho, ale duse je v nebi a stala se z ni andelicek, ktery nas tady ted bude hlidat.
My chodime i na hrbitov, jen tak… Zalejvat kyticky, zapalovat svicky zemrelym lidem, i kdyz jsme je nikdy neznali. Ja osobne mam to misto moc rada, vyvolava ve mne zvlastni klid… A chci, aby i dcerka to tak mela, myslim, ze zatim se nam to dari.
Pro nas je vysvetlovat otazku smrti stejna, jako vysvetlovat jinou samozrejmou vec… Mluvime o zivote, lasce, kytkach, zviratach, stejne tak o smrti.
Jako 6-ti leta jsem byla na pohrbu sveho dedecka. Zadne trauma zazitky to na mne nezanechalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.11.14 22:39

Vytahla bych tu dusi. Bez ni se z toho nevymotas, kdyz uz jsi tam nasadila ty andelicky.

Jinak ve ctyrevh letech mi nebicko nedavalo smysl, o rok pozdeji otevrena mluva o to, ze dedovi se zastavilo srdce a neprobudil se davalo naopak smysl velky. Pohreb byl zkratka pohreb, urna stala nejakou dobu u babicky vloznici.
Trauma nemam.

Moji kluci o smrti a pohrbivani vedi, vykouklo to na nas ze spousty pohadek, navic nam v lete umrelo morce a bylo potreba ho pohrbit… Nemaji s tim problem, nedělám z toho vedu, na pohrbu byli jako prtata a jav te dobe tehotna se tretim. Nelibi se mi soucasne tabu kolem smrti, driv to nebylo, je to zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí