Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Slečna Ferka
Presne, musi vedet, ze si stanovi realny cil, ke kteremu posbira podklady prakticky bez cizi pomoci.
@there píše:
Zdravím píšu práci na téma babybox a jelikož je to obsáhlé téma musím si vybrat téma to kam se chci dostat. Napadlo mě zdali nemá někdo zkušenosti, jaký je Váš názor na téma babybox, celkově vše co se tohoto tématu týká a o co by jste se chtěli podělit co by vás více zajímalo? Či nápady kam bych se měla ve své práci dostat.
můj názor? že ten magor, co teď v pondělí odložil dítě do kontejneru, místo do babyboxu, by zasloužil extrémně dlouhé a kruté mučení
babybox považuju za hodně dobrou věc, mělo by jich být víc.
@Lucake píše:
kdyz nezna matky děti těžko prokáže z jakých jsou rodin. Je to navadejici hypotéza. Podobně se nedá určit jestli by jinak dite zabila.
otázka je, kolik dětí tam bylo odloženo naprosto anonymně a které bylo odloženo s doklady, případně s dopisem matky…
a dokonce proč jsou i matky, které poté chtějí dítě zpátky…
@Slečna Ferka moc děkuji za názor moc se mi to líbilo jen pořád nějak nevim co a jak
@Slečna Ferka nj, no. proč si klást malé cíle
ale chápu, možná jsem úroveň třeba přehnala, my jsme psali na gymplu podobré práce taky. navíc jsem na podobné téma psala diplomku, takže ok, možná jsem to přecenila… jenže teď jsou možnosti internetu mnohem vyšší, než když jsem studovala gympl já a přístupk k informacem mnohem snadnější, tak mě nedošlo, že to může být moc…
Zde např. seznam příslušné literatury https://is.cuni.cz/…st/index.php?…
@there píše:
Zdravím píšu práci na téma babybox a jelikož je to obsáhlé téma musím si vybrat téma to kam se chci dostat. Napadlo mě zdali nemá někdo zkušenosti, jaký je Váš názor na téma babybox, celkově vše co se tohoto tématu týká a o co by jste se chtěli podělit co by vás více zajímalo? Či nápady kam bych se měla ve své práci dostat.
Co se týče babyboxu, tak ano je to dobrý nápad a vždycky děkuju každé matce, která se rozhodne takhle. Musí to pro tu ženu být neuvěřitelně náročná situace. Jen jich je málo, podle mě by měl být v každé nemocnici. Bohužel ani tak není zaručený, že v něm dítě skončí…
@El-Brno jasne, ale to je fakt na velmi podrobny vyzkum plus zkuseneho v oboru, to si myslim, je dost mimo zaber zakladatelky
ale vlastne bych si rada neco takoveho precetla.
Jinak baby boxum moc fandim
Zde je ta práce https://is.cuni.cz/…tail/127130/ (ne moje
), abych se nechlubila cizím peřím
Já mám na babybox názor jedině kladný. Jasné, babybox nevyřeší všechno - kdo své dítě zabít chce, zabije ho (nevím, jestli je vhodné použít slovo „chce“ v případě poporodní psychozy, ale víte, jak to myslím). Nicméně pro mnoho holek, žen to je nejlepší řešení.
Někteří to považují za nehumánní věc - dát člověka v podstatě do skříňky, ale oni už jsou slepí k tomu, co by se jinak mohlo stát - popelnice apod.
Chtěla bych poradit - máte-li někdo zkušenost s miminkem z babyboxu - jak vše probíhalo, co bylo nejkomplikovanější a tak. Je to velmi specifická a křehká kategorie. Případně víte-li o někom, kdo takovou zkušenost má a byl by se o ni ochoten podělit. Děkuji, budu moc vděčná.
@there tak za mě určitě pozitivní věc, co se týká práce souhlasím s @elanaa přijde mi, že takto neštěstně je to řešeno ve více nemocnicích ![]()
Parádní, že to někdo vymyslel! Ještě by to u nás chtělo možnost porodit anonymně. Ne každá ženská, která si nechce nebo nemůže dovolit dítě, je ochotna rodit doma, pokoutně, aby ho pak odneska do babyboxu. Nebo se to u nás dá?
…Podle mě zatím stále ne. Samozřejmě babyboxy nejspíše zachránily spoustem dětem život, nebo je uchránily před obchodem s dětmi, nebo tomu, že je někdo položí někde ve vestibulu nemocnice. Ono i pro matku je to lepší, protože po tom co dá dítě do babyboxi není trestně stíhaná, jako je tomu, kdyby ho někde nechala, byť v nemocnici.
Ale asi to nezachtání ty děti, které skončily v igetice, nebo s nima matka praštila o zem. Takové matky totiž nemají dost vyzrálého rozumu a inteligence na to, aby se postaraly, byť jen na pár minut.
Kolik dětí už bylo zachráněno? 100?
VÍC TAKOVÝCH BABYBOXŮ! ![]()