Názor na babybox

Napsat příspěvek
Velikost písma:
201
13.3.15 18:11

Helea pamatujete na to, jak se mluvilo o tom, že tam skončilo už poměrně velké dítě? Kolik mu bylo nevím, 8 měsíců? Měla jsem v té době cca stejně starého prcka a ta představa, že ho tam dám po několika měsících, co s ním prožiju mi přišla až děsivá :-(…ale člověk se může konejšit tím, že mu tím matka třeba zachránila život. Že třeba žila s tyranem, nebo s feťákem a i když neměla sílu sama odejít, dala do bezpečí alespoň dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
20.9.15 16:13

Další miminko v babyboxu. Novorozená holčička. Dvěma lidem se dnes splnil sen o vysněném miminku. Úplně mě z toho mrazí. Jsem jednoznačně pro a moc tomu fandím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
20.9.15 16:20
@Karleon píše:
Další miminko v babyboxu. Novorozená holčička. Dvěma lidem se dnes splnil sen o vysněném miminku. Úplně mě z toho mrazí. Jsem jednoznačně pro a moc tomu fandím.
:palec: :palec: přesně tak…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
20.9.15 16:40

@Karleon To já taky, přece jenom je to lepší než najít dítě v popelnici. Dostalo šanci na hezký život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
20.9.15 16:43
@Karleon píše:

ano, souhlasim, doufam, ze miminecko bude co nejdrive v laskyplne naruci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
20.9.15 18:01

Známá má holčičku za baby boxu… dostala se do něj před lety v únoru a jim ji dali v květnu. Zrovna chtěla odejít z práce a začít cestovat s manželem, protože už vzdávali myšlenku na dítě. Den před tím, než měla práci opustit, jí volali, že maj pro ni s manželem dítko a že si ji za týden můžou odvést. Je to super věc. Zachrání to nejen děti, ale i ty zoufalý rodiče, co na dítě čekaj i dlouhý roky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
20.9.15 18:09

Úžasný vynález, který už zachránil spoustu životů… zvedá se mi kufr z „matek“, které ač o tomhle vynálezu ví, dokážou svoje novorozené dítě zabalit do igelitky a vyhodit do popelnice popř. jinak zabít když by z něj mohla mít radost ženská, která to štěstí porodit dítě nikdy mít nebude…jen ať je jich víc!! ať naši pitomí politici radši zakládají babyboxy než si furt přidávat na výplatách šmejdi!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
20.9.15 18:31

Vetsinou miminka odlozi a zabiji matky s velmi malym socialnim citenim a IQ. Mozna by stacilo z babyboxu udelat neco jako „bankomat“. Dej tam dite, dame ti 1000 Kc a hned by se treba snizil pocet tragicky koncicich miminek :think:
Matky, ktere sve dite maji aspon rady, jej odlozi bezpecne tak, aby se o nej postaral stat, tyto matky neodsuzuji, spis by se jim melo pomoct v jejich situaci (vetsinou tyrane zeny, bez financi atd.).

Příspěvek upraven 20.09.15 v 18:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
20.9.15 18:32

Je to super vymozenost, jen me vzdycky napadne, co vede maminku dite odlozit. :( Ale nikoho nesoudim, nakonec neni to protipravni a dite dostane sanci na dobry zivot. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.9.15 18:44
@spirunka píše:
Vetsinou miminka odlozi a zabiji matky s velmi malym socialnim citenim a IQ. Mozna by stacilo z babyboxu udelat neco jako „bankomat“. Dej tam dite, dame ti 1000 Kc a hned by se treba snizil pocet tragicky koncicich miminek :think:
Matky, ktere sve dite maji aspon rady, jej odlozi bezpecne tak, aby se o nej postaral stat, tyto matky neodsuzuji, spis by se jim melo pomoct v jejich situaci (vetsinou tyrane zeny, bez financi atd.).Příspěvek upraven 20.09.15 v 18:33

Dost zajímavá představa. Jistě by se našlo dost lidí, co by produkovali děti za tu tisícovku. Aspoň by bylo hodně novorozeňat k adopci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
20.9.15 19:15

@Litta ha tak to me nedoslo, ze by z toho byl " byznys" :think: Proste za me najit co nejvice zpusobu a motivaci aby „matky“ sve narozene deti nezabijely, ale davaly je k adopci, do babyboxu atd.) Ale ty zpusoby musi byt pritom tak jednoduche, aby to "zvladly " pochopit.

Jeste tu je jedno hodne radikalni a drsne reseni, ale to by me za uverejneni asi 1/2 drben tady ukamenovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
20.9.15 19:41

Je to super věc a moc to adoptivním rodičům přeju. ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie