Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj jelikož mám trochu zmatek a na netu já psané pokaždé něco jiného chtěla bych se zeptat jaké přezůvky dáváte dětem co už stabilně chodí? Tchýně pořád že bude mít dcera plochou nohu že musí nosit bačkory s pevnou podrážkou a zpevnit kotník. Já nevím do tet chodila v kozenych capackach nebo naboso. Bude jí rok a půl.
Ahoj, malému jsem dávala attipas botičky jako první, velice pohodlné, měkké, ale strašně s nima zakopával, protože mají větší špičku. Proto jsem zkusila bačkůrky se zdravotní vložkou a už máme třetí velikost ![]()
Příspěvek upraven 08.03.24 v 13:31
Až do školky ve 3 letech měla bačkůrky, jinak kožené capáčky. A většinou stejně naboso, všechno hbitě sundavala
Nohy má zdravé v 9 letech. A starší děti jsem teda „trápila“ v bačkůrkách jak začaly chodit, taky se jich snažily všemožně zbavit a nohy mají v dospělosti též v pořádku.
@Elhomo píše:
Ahoj jelikož mám trochu zmatek a na netu já psané pokaždé něco jiného chtěla bych se zeptat jaké přezůvky dáváte dětem co už stabilně chodí? Tchýně pořád že bude mít dcera plochou nohu že musí nosit bačkory s pevnou podrážkou a zpevnit kotník. Já nevím do tet chodila v kozenych capackach nebo naboso. Bude jí rok a půl.
dcera nikdy doma žádné bačkory nenosila, ponožky s protiskluzovými body, v létě naboso
My jsme taky experti, kterým vyhovuje chodit boso nebo v ponožkách někdo. Papuče jsou u nás pro návštěvy a manžela. Moje a děcek jsou většinu roku schované. Akorát v létě děckám nadávám, když běhají doma bosky, že si tu zem v celém baráku umyjí, když dělají ťapky. Teď ta zem hřeje. Takže to láká, ať se chodí jen tak. V létě zas chladí. Jen ty ťapky od noh no.
Když je mi horko, potřebuji větrat od nohou, tak i v práci chodí bosky.
Dcera 15m: Doma pouzivame kozene capacky - mame studene podlahy a samotne ponozky ji vydrzi asi tak 10 vterin. Kdykoliv jsme nekde s teplou podlahou, nechavam behat na boso. Cim vice jsou ‚naboso‘, tim lepe (podle meho nazoru, ale tchyne by taktez nesouhlasila
).
Z nás nosu bačkory pouze manžel
děti je měly až do školky a pak do školy. A i tak jsem kupovala s velmi měkkou a ohebnou podrážkou. Babičky jsou většinou stále stará škola, tehdy to měli nastavené jinak.
Dcera má 4roky a doma bačkory nenosí, maximálně měkké plyšove na zahřátí bez podrážky…druhá je miminko, ale bačkory také nebude mít, jsem ráda, že nám se do toho nikdo neplete a mamka mi pro holky koupí, co si vyberu ![]()
@TessMa ale ta klenba se tvaruje samovolně, netřeba zpevňovat botou a tvarovanými stélkami…
Doma nenosíme bačkory vůbec. Když bylo dítě malé a začalo chodit, tak jsem mu dávala protiskluzové ponožky. I ty kožené capáčky mělo, ale stejně si je pořád sundávalo.