Balíček/taška do porodnice

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10461
21.6.19 12:15

@MarketaC4 ne. Koupila jsem si svoje veci zvlast, vyslo me to vyrazne levneji a nrala jsem si jen to, co jsem opravdu potrebovala. Vubec jsem nepotrebovala napr. jakekoliv olejicky, kremy, ubrousky apod. I to, co jsem v porodnici dostali v ramci reklamniho balicku, jsem tahla domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
21.6.19 12:16

@MarketaC4 vůbec. Sestav si to sama podle seznamu porodnice a toho, co si chceš vzít ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.6.19 12:23

@MarketaC4 mmch, jen tak ze zvedavosti, co je v te velke tasce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68845
21.6.19 12:25

Měla jsem sprcháč, kartáček a pastu, poporodní kalhotky (mnou vybrané), vložky poskytla porodnice. Věci typu intimní mýdlo nebo vlhčené ubrousky pro matku po porodu určitě ne, stejně jako věci typu plastovej hřeben, uchošťoury nebo dětský ponožky z druhýho balíčku, víc to nezkoumám. Táhla jsem to, co mám doma a používám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16917
21.6.19 12:25
@MarketaC4 píše:
Co myslíte, vyplatí se do porodnice koupit již hotové balíčky viz. obrázek nebo bude lepší koupit věci jednotlivě?
Cena toho prvního je nějakých 300, ta taška už stojí 1600.

Ahoj,

každá porodnice má jiné požadavky, každý preferujeme jiné značky :nevim: Já bych si to nekoupila, nehledě na to, že se to dá pokoupit levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.6.19 12:27

Uplna blbost ty balicky, kdo to sestavuje? Nakup si sama a co potrebujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L23
98
21.6.19 12:30

Balila bych si urcite svou tasku, hlavne podle seznamu nemocnice a dle svych preferenci. Nekde v diskusich jsem videla, ze napr. maminky dostaly plenky a vlhcene ubrousky pro miminko a naopak treba nedostaly neco jineho. Do moji porodnice si naopak plenky a vlhcene ubrousky musim vzit a zase neberu neco jineho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
21.6.19 12:32

Ani náhodou, za prvé toho půlku nevyužiješ, za druhé toho většinu koupíš za levněji…

První balíček: Na nějaký vlhčený ubrousky se rovnou vykašli, intimní mýdlo, pokud už potřebuješ, si vem to, co běžně používáš. Jinak stačí obyčejné mýdlo a čistá voda.
Porodní kalhotky i porodní vložky koupíš v jakékoliv lékárně řádově za 20-40 Kč.

Druhý balíček jsem zkoukla jen tak zběžně, jako za 1600,– uchošťoury, ponožtičky, nějakej šílenej hřeben a pár olejíčků v reklamní velikosti…to fakt né :mrgreen: :mrgreen:

Já si do porodnice koupila (mimo běžný věci, co sem si vzala do porodnice z domova z toho, co normálně používám) dvě balení Samu vložek, jedny vložky do podprsenky a malej balík plen, který jsem si stejně skoro celý vezla domů. Náklad někde okolo stovky (plus tedy ty pleny, ty nevím, co stály, ale to jsem si vzala z domácích zásob, co jsem dostala od kamarádek)?? :think:
Kojících podprsenek budeš beztak potřebovat víc, a koupila bych si takové, co mi sedí, né co mi nabídne nějaký univerzální balíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.6.19 12:36
@beruska9 píše:
Uplna blbost ty balicky, kdo to sestavuje? Nakup si sama a co potrebujes.

U nas ty nejprodavanejsi sestavuje velmi popularni dula a stejne je tam polovina veci kraviny: treba 100ks porodnickych vlozek :roll:. I kdyby jich clovek nakrasne tolik potreboval, tak nejde rodit na samotu u lesa, prodavaji se v porodnicnich lekarnach. Nebo klesticky na nehty, odsavacka, vlhcene ubrousky, teplomer do vody!, teplomer do zadecku!, 200ks uchostouru :lol:… no comment
Nebo z balicku zakladatelky, co jde videt -plysak, fusekle, hreben, podprda, kterou si nemuzes vyzkouset (me treba Carriwell vubec nesedely, prilis tesne pres hrudnik a moc volna raminka, ktera padala)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
21.6.19 12:42

@Hoa Mai
Viz. https://www.nunynek.cz/…zky--pomada/?…

Díky za názory, myslela jsem, že mi to trochu ulehčí práci. No já pořád žiju v tom, že toho do porodnice potřebuju strašně moc a na stránkách poridnice toho zase tolik není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68845
21.6.19 12:50

No, co na to koukám, tak i pokud by ti porodnice nic nedala a průměrný pobyt tam byl 4 dny, tak to nejpodstatnější - 20 poporodních vložek třeba já měla pryč do dvou dnů. 26 plenek by mi taky nestačilo. A pkud už bych používala vlhčený ubrousky, tak 20 ks spotřebuju taky do dvou dnů, ne-li dříve, utřít zadeček od smolky, padne jich x najednou (já myla pod vodou). Takže to, co je tam důležitý, je tam v nedostatečným množství, zato ti k tou daj 5 gramů krému a 10 ml oleje - víš, jak jsou to „velká“ balení? ;) Jo a dva dvoumililitrový vzorky jako dárek :lol: Těch ti daj zadarmo v každý lékárně, kam půjdeš koupit ty vložky a kalhotky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.6.19 12:53

@MarketaC4 zjisti si hlavne, jestli potrebujes vlastni pleny a porodnicke vlozky. To ma kazda porodnice jinak. Nekde ti daji jen par kusu na sale, jinde davaji i na sestinedeli. Kazdopadne i v te velke tasce je jen 10ks vlozek, jestli jsem se dobre divala, to je malo, takze bys stejne musela nekde dokoupit. Naopak brat celou krabici uchostouru je silenost, vezmi si jich max par. I kdyz ja si teda nevybavuju, ze bych v porodnici osetrovala pupik, to az pak doma. Miminko jsem v porodnici ani nekoupala, ani nicim nemazala, zadecek jsem oplachla cistou vodou. Kosmetiku pro miminko jsem tedy nepotrebovala zadnou, pro sebe to nejjednodussi - sprchac, sampon, krem na oblicej, kartacek a pasta. Nejake olejicky :roll:. Usetrene misto v tasce vypln nejakou zabavou - knizka, pleteni, sudoku…v porodnici muze byt desna nuda.
Jo a mmch, davat k narozeni ditete ponozticky by melo byt trestne! Se svymi tremi detmi jsem takto nasbirala plnou igelitku ponozticek, z nichz 95 procent je nepouzitych a byly dobre akorat k tomu, ze jsem je darovala Detske nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
21.6.19 13:07

Za mě blbost, kup si vložky, plenky pro mimčo, vložky do podprdy a ty jednorázové kalhotky. Zbytek jako hřeben, sprchac, šampon, podprdu máš snad doma ne? Tyhle balíčky jsou vyhazování peněz, půlku toho pak stejně nepoužiješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
22.6.19 06:10

@Hoa Mai : no jako jo, ja koukala na tyhle 2 zbezne a teda faky ty intimni ubrousky a mydlo, vzdyt to je totalni blbost, po porodu jsou ubrousky uplne nanic a mydlo nevim co to je zac, jestli to ma nejake parfemy a tak tak taky vubec…kdo to delal asi nema paru o tom, jak vypada zensky spodek po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.6.19 10:22

@beruska9 presne. A i kdyby clovek nebyl ani sity, ani natrhly, tak je stejne nejlepsi se oplachovat jen vodou, zato casteji. Moje gynekolozka mi rikala, ze celkem velke casti zen, nejen po porodu, ale obecne, vyresi problem se zanety to, kdyz prestanou pouzivat na intimni partie myci pripravky a to i ty intimni a zacnou se myt jen cistou vodou. Samozrejme to nepomuze vsem, ale ony pry i ty intimni pripravky narusuji posevni mikrofloru, i kdyz jsou setrnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková