Balík na dobírku

378
4.8.10 12:16

balík na dobírku

Ahojky maminy, budu posílat balík hadérků po prckovi na dobírku, můžete mi poradit, co mám udělat? Jak dostanu dobírku proplacenu? Mám někam uvádět číslo bankovního účtu? Vyplňuje se podací lístek? Moc děkuji za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
4.8.10 12:45

ahoj, ja som sice zo slovenska, ale mozno to u vas funguje podobne.

nemate inac nieco ako webove stranky posty, kde maju napisane svoje podmienky?

pri balikoch na dobierku sa vyplnaju dve tlaciva, jedno je balikova spievodka a druhe je tlacivo na prevod penazi-na ucet, alebo v hotovosti na poste.

tieto tlaciva dostanes na poste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
4.8.10 13:05

podací lístek http://www.ceskaposta.cz/…balik-id241/ + poštovní poukázka dobírková A (níže na odkazu) http://www.ceskaposta.cz/…zka-a-id254/ nebo C (záleží jestli chceš hotově nebo na účet) http://www.ceskaposta.cz/…zka-c-id257/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
26.1.12 11:49

ahoj, mam podobny dotaz ohledne dobirky, 16teho jsem odeslala balik, 18.1. ho pani vyzvedla a penize na uctu stale nejsou, to maji tak dlouhou dobu na to to odeslat nebo jsem zapsala blbe c.u.? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
563
26.1.12 12:25

Tak to už je dlouho. Já mám vždycky peníze na účtu druhý pracovní den po vyzvednutí balíku, takže tys je měla mít už v pátek. Šla bych s podacím lístkem na tvou poštu a balík reklamovala. Vždycky mně pak peníze během několika dnů konečně dorazily - jednou pošta to pochybení nezdůvodnila nijak, jednou mně řekli, že jsem napsala špatně číslo účtu, ale to je blbost. No hlavně to ale pak vždycky rychle poslali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
26.1.12 12:31

Taky jsem nedávno řešila. Reklamovala jsem na poště, za pár dní jsem měla ve schránce složenku (opis z té pošty kam jsem posílala, ne ten můj originál). Tak jsem to vyzvedla a za 14 dní mě přišel lístek,že reklamaci neuznávají, že jsem si to vyzvedla. No bordel tam mají děsnej :pocitac: Nicméně peníze mám tak dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
9.10.12 10:50

Ahoj, chci se zeptat, je nějaký poplatek za dobírku? :) jestli si mám k částce balíku připsat něco za poplatek nebo to platí adresát :nevim: děkuji za odpověď :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
9.10.12 10:55

@alsem 30,– Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
9.10.12 10:56

Zadej si vypocet postovneho na ceskaposta.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
9.10.12 10:57

Na stránkách české pošty si to můžeš spočítat celé, ale nejlepší je na poště říct že chceš spočítat poštovné a to ti pak dopíše (nebo ti dá dopsat, záleží na ochotě) do poukázky a na podací lístek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
9.10.12 11:00

Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.2.18 09:59

Ahoj, oživuji diskusi.
Potřebuji poslat balík na dobírku, který váží necelých 10 kg a věc v něm stojí 1800,– Kč, asi to pošlu jako cenný balík. Potřebuji, aby veškeré náklady na přepravu (poštovné, dobírku), platil adresát. Mám teda to nejdřív říct na přepážce, paní mi spočítá, kolik bude stát poštovné plus dobírka, já tu cenu přičtu k těm 1800,– a až výslednou cenu napíšu na podací lístek a na složenku? Nebo to je jinak? A pojištění - na jakou částku je základní? Bude se muset při balíku za 1800,– Kč připlácet za nějaké dražší pojištění? A jestli to dobře chápu, částka toho pojištění se píše na podací lístek?
Děkuji moc, takovýhle balík a na dobírku posílám poprvé.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33496
25.2.18 10:07

@Evulina Vyplnˇsi dobírkovou složenku a políčko s cenou nech volné, na poště řekni že chceš poslat na dobírku, cena + poštovné, to se pak připočítá a napíše se celková částka. Cena balíku se píše na PL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.2.18 10:11
@arinecka píše:
@Evulina Vyplnˇsi dobírkovou složenku a políčko s cenou nech volné, na poště řekni že chceš poslat na dobírku, cena + poštovné, to se pak připočítá a napíše se celková částka. Cena balíku se píše na PL.

Aha, děkuji. Takže ještě to shrnu - podací lístek můžu vyplnit rovnou, tam se píše jenom cena obsahu balíku, v tomto případě těch 1800,– Kč. A u složenky nechám zatím cenu volnou, vyplním jen ostatní údaje a u přepážky pak řeknu, že potřebuji, aby i celé poštovné a doběrečné platil adresát a celková cena se pak na složenku doplní - je to tak?
A jak je to ještě s tím pojištěním prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33496
25.2.18 10:42
@Evulina píše:
Aha, děkuji. Takže ještě to shrnu - podací lístek můžu vyplnit rovnou, tam se píše jenom cena obsahu balíku, v tomto případě těch 1800,– Kč. A u složenky nechám zatím cenu volnou, vyplním jen ostatní údaje a u přepážky pak řeknu, že potřebuji, aby i celé poštovné a doběrečné platil adresát a celková cena se pak na složenku doplní - je to tak?
A jak je to ještě s tím pojištěním prosím?

Na ten podací lístek vypiš jen adresy, částku tam nepiš, dopíše jí tam poštačka. S tím pojištěním, posílala jsem balíček na dobírku, který měl hodnotu 5000 ale já za něj chtěla 250 + tu dobírku, dobírka vyšla na 193kč, s tím že balík byl pojištěný na 5000kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová