Bambusové pleny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30928
2.11.13 17:23
@Svistice píše:
@Cuddy Bambusová kalhokovka třeba schne venku v létě na sluníčku celý den a ještě je kolikrát vlhká okolo gumiček.

Tak to musi byt v zime zazitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.11.13 17:33

@Cuddy Jedny už tu suším na sušáku druhý den. :P Zítra ráno snad už budou ok. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
2.11.13 17:37
@Svistice píše:
@Cuddy Jedny už tu suším na sušáku druhý den. :P Zítra ráno snad už budou ok. :think:

Takze clovek potrebuje plenky na 3 dny? Jeden den se nosi, druhy se perou a treti schnou? Takze se pak nepere obden ale vlastne kazdny den, aby stihly doschnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.11.13 18:02

@Cuddy Já se domnívám, že je to tak (pokud tedy není ta sušička). Proto jedu ve čtvercích. Ty jsou během pár hodin suché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
2.11.13 18:14

@Svistice jj a kdyz nesviti slunicko tak 2dny :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
2.11.13 18:21

Takže to mám chápat že je to ůplně k prdu protože to tak dlouho schne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.11.13 18:29

@mareškaa Není to k prdu. Zase dobře sají. Kdo má sušičku je vyzývaný. Ale konkrétně já bez sušičky bych na nich ze 100% jet nemohla. Používám na noc a na přebalování mimo domov. Takže mi zas nevadí, že schnou dva dny. Mám jich všehovšudy asi deset.
A jsme u toho, co jsme psaly na začátku: každý má jiné možnosti (sušící, finanční) a požadavky, co by plenka měla splňovat. Takže je potřeba nad tím zapřemýšlet, ozkoušet a pak podle toho složit látkovací výbavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
2.11.13 18:47

Mno právě sušičku nemám… a jedna plenka stojí skoro 500kč a 10ks to je moc peněz :/ taže tak balancuji jestli se mi to vyplatí :/ :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.11.13 19:13

@mareškaa Látkování se vyplatí. Jen musíš najít pro sebe ten optimální způsob sestavení výbavy. Mě stojí plenky měsíčně asi 300-400 Kč(voda, elektřina, ta trocha prášku). Používat papírovky, tak platím měsíčně tak 1200 Kč a ještě budu muset hlídat akce, plus benzín, abych tam dojela. Když vezmu, že jsem do toho už asi 6000,– vrazila, tak v půli roce prcka jsem v podstatě na svých. Případný druhoš bude mít plenky už jen „za provozní náklady“.
Jen musíš najít pro sebe ten optimální způsob sestavení výbavy. 10 plenek Ti opravdu stačit nebude. To máš tak na jeden den.

Jestli jsi omezená finančně, šla bych do klasických čtverců. 30 kvalitních čtverců vyjde na max. 1200 Kč. K tomu 2-3 svrchňáky (kus po cca 300 Kč, když vezmeš nové). Až začne mimčo víc čůrat (tak po měsíci), dovycpeš např. žínkama z ikei nebo doma našitými vkládačkami ze starých ručníků. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
2.11.13 19:14

@mareškaa tak v zime naopak u topeni schnou rychle ;)) ja teda susicku nemam, ty AIO mam jen 2,davam na noc nebo na cesty a nez vsechem bambus uschne pouzivam prave ctvercovky nebo jiny matros ktery uschne hned…me to treba nevadi, nemam az tak velkou spotrebu…ale bez susicky to teda vopruz je…nicmene pak mam i kalhotkove plenky co nejsou z bambusu a ty schnou snad jeste dyl :oops: prave treba ten bamboolik ma ty vkladacky tak ty jsou suche jako prvni…teda po ctvercovkach samozrejme…ja byt tebou tak proste koupim jednu a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
2.11.13 19:15
@Svistice píše:
@mareškaa Látkování se vyplatí. Jen musíš najít pro sebe ten optimální způsob sestavení výbavy. Mě stojí plenky měsíčně asi 300-400 Kč(voda, elektřina, ta trocha prášku). Používat papírovky, tak platím měsíčně tak 1200 Kč a ještě budu muset hlídat akce, plus benzín, abych tam dojela. Když vezmu, že jsem do toho už asi 6000,– vrazila, tak v půli roce prcka jsem v podstatě na svých. Případný druhoš bude mít plenky už jen „za provozní náklady“.
Jen musíš najít pro sebe ten optimální způsob sestavení výbavy. 10 plenek Ti opravdu stačit nebude. To máš tak na jeden den.Jestli jsi omezená finančně, šla bych do klasických čtverců. 30 kvalitních čtverců vyjde na max. 1200 Kč. K tomu 2-3 svrchňáky (kus po cca 300 Kč, když vezmeš nové). Až začne mimčo víc čůrat (tak po měsíci), dovycpeš např. žínkama z ikei nebo doma našitými vkládačkami ze starých ručníků. :kytka:

Ja jeste saziim na bamboolik nebo anavy vv, stoji kolem 200 kc za kus, tekze jsou levnejsi nez kalhotove a mohly by schnout rychleji, kdyz se ta plenka rozlozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
2.11.13 19:20

U těch bambolik píše že to nepročůrá takže sem myslela že stačí vyměnit tu vložku v tom. já se omlouvám sem prvorodička…a asi i natvrdlá :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
2.11.13 19:25

@mareškaa tu jsem objednala;-)tak az dorazi dam vedet jak to vypada…vyzkousim ale nejdriv v dubnu;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
2.11.13 19:29

Dlouhodobý horizont beru i tak, že to vydrží na další dítě - děti. Látkuji druhé, já si tedy dost našila, ale také investuješ. Nicméně na novoše bych skládala, ono rychle rostou, čtverce rychle a dobře schnou, investice minimální. Na aukru lze také pohlídat a koupit plenky použité :nevim: Na sluníčku to schne den, v zimě na topení také a nouzovka - vícevrstvá nebo ty čtverce, ono jde jen o zvyk, než se zajedeš ;) Sušku mám, ale stejně je dávám dosušit, okolo těch gumek je to provlhlé - mám tedy teprve krátce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.11.13 19:32
@mareškaa píše:
U těch bambolik píše že to nepročůrá takže sem myslela že stačí vyměnit tu vložku v tom. já se omlouvám sem prvorodička…a asi i natvrdlá :mrgreen: :mrgreen:

To jo, u Bambooliku stačí vyměnit tu vložku (savé bambusové jádro). Jenže jich musíš mít tak 10 na den (u novorozence, který kadí minimálně po každém krmení i víc).

Jen se klidně ptej. Lepší se hloupě zeptat než pak koupit něco, co Ti nebude vůbec vyhovovat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí