Bambusové pleny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
141
2.11.13 11:46

bambusové pleny

Ahoj maminky máte někdo zkušenost z bambusovýma plenkama? Já se rozmýšlím co se vyplatí, jelikož peprs jsou drahé tohle mi připadá jako dobré. ale je toho tolik že sem zmatená co vybrat a co je dobré… jaké máte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
2.11.13 11:51

Tak já jedny bambusky mám, jsou to látkovky od Bamboolika, systém SIO, kdy se do svrchních kalhotek nacvákají vnitřní pleny. Spokojená jsem s nimi hodně, tento systém konkrétně mi vyhovuje, bambusky obecně nejvíc sajou, ale třeba zase taky dlouho schnou ve srovnání třeba s bavlnou. A hlavně jak píšeš: jsou toho mraky a každému vyhovuje něco jiného. Je dobré koupit od každého něco a zkrátka vyzkoušet, co vám sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
2.11.13 12:38

@mareškaa Používat látkové pleny oproti papírovým se z finančního hlediska v dlouhodobém horizontu a pokud se člověk trochu drží na uzdě s nakupováním určitě vyplatí. Jaké konkrétní plenky budou vyhovovat těžko říct, chce to ozkoušet. Ono se preference mění i s věkem dítěte. To co ti vyhovuje na novorozenci už nemusí být použitelné/praktické na batoloti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
2.11.13 12:46

Děkuji… a co říkáte na tuhle zkušební sadu? myslíte že je to dobré zkusit tohle?
http://aukro.cz/…1107286.html
děkuji za názory :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
2.11.13 12:54
@mareškaa píše:
Děkuji… a co říkáte na tuhle zkušební sadu? myslíte že je to dobré zkusit tohle?
http://aukro.cz/…1107286.html
děkuji za názory :lol:

vyprdla bych se na sadu. Koupila po jedné plence od různých výrobců, třeba 3 kusy AIO, 3 kusy klhotkovek a uvidíš, co bude vyhovovat tobě a miminu. Každému vyhovuje něco jiného. Když koupíš sadu a zjistíš, že je k prdu, tak jsou to vyhození prachy. Jinak u plenek se mi zdá, že platí, že dražší bývaj lepší. Todle se mi zdá podezřele levné. Ono přecijen kvalitní certifiokovaný materiál taky něco stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
2.11.13 12:56

@mareškaa Nekupuj žádnou „zkušební sadu“ od jednoho výrobce. To jsou podle mě jen vyhozené peníze. A plenky z odkazu jsou AIO, většina látkujících maminek Ti napíše, že je moc nemusí. Pokud bych znovu začínala, koupila bych 2-3 svrchní PUL kalhotky různých značek (třeba i bazárkové), 2 různé kalhotkové plenky (taky klidně second hand), jednu AIO plenku (nejlépe SIO systém) a tak 24-30 klasických čtvercových plen vyšší gramáže (Ikea, Kikko Delux. Libštát extra kvalita). Možná 1 vícevrstvou bambusovou plenu. To bych ozkoušela na novorozeněti a výbavu doplnila podle toho, co by mi nejvíc vyhovovalo.

Příspěvek upraven 02.11.13 v 13:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12213
2.11.13 12:57

Už je to nejaká doba, ale bambusky mi prišli úplne naj. Je to skvelý materiál, čo vydrží večne. Keď už dcéra plienky nepotrebovala, v pohode som ich poslala ďalej… takže časť investície sa vrátila. Jednu obyčajnú čtvorcovú a 2 vkladacie som si nechala - sú skvelé na sušenie vlneného oblečenia :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12213
2.11.13 13:03

Ale presne ako píše Svistice, nemala som AIO, ale svrchňáky, zopár kalhotkových(bambus) a práve tie vkladačky(bambus) a štvorcové bavlnené a tú jednu štvorcovú bambusku, tú som si kúpila na pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
2.11.13 13:32

@mareškaa tu sadu urcite nekupuj, bambusove plenky mam…mela jsem ruzne a nakonec skoncila na bambooliku a jsem nadsena, nejdriv jsem koupila svrchnacky ted i aio…opravdu super, muzu doporucit. rozhodne nevyhoda je, ze straaaasne dlouho schnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
2.11.13 13:34

Mno děkuju za každý názor já jen bych určitě nechtěla dávat do těch plen tu čtvercovou plenu klasik. to mi připadá že ju rovnou můžu balit jen do těch látkových…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
2.11.13 14:42
@mareškaa píše:
Mno děkuju za každý názor já jen bych určitě nechtěla dávat do těch plen tu čtvercovou plenu klasik. to mi připadá že ju rovnou můžu balit jen do těch látkových…

hele to jsem si myslela taky…ale nakonec jsem to delala..muzes si je do svrchnacku slozit jak je to pro tebe prakticke, rychle schnou, zehlit se stejnak nemusi, kdyz na ne das flisovou separacni plenku tak bude mimco v suchu… a je videt ze to dela hodne maminek..ono je opravdu nejlepsi koupit treba kus od vseho (vicevrstvou plenku, AIO, kapsovou, bambusovou vkladaci a pvyzkouset)…myslim ANAVY takovou dokonce dela. ja jsem si koupila zakladni bambusovou plenku BAMBOOLIK u ktere se daji svrchnacky pouzit zvlast, dokoupila jsem kapsovou, vicevrstvou plenku (klasik jsem uz samozrejme mela). Kapsove a vicevrstve me osobne nevyhovovaly tak sly hned zase o dum dal, dokoupila jsem vnitrni bambusove vlozky do tech bambooliku a dokoupila teda na paradu :-D i dve AIO kdyz uz jsem vedela ze znacka mi vyhovuje…kdyz si koupis celou sadu od jednoho vyrobce a treba miminku kalhotky zrovna nepadnou tak te to akorat odradi od latkovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
2.11.13 17:02
@mareškaa píše:

U mě tedy taky nejvíc zatím frčí klasické čtverce. Ale pokud je apriori odmítáš, tak pro tebe bude asi nejvhodnější kalhotková plenka a na to svrchňáky nebo nějaký SIO systém s nacvakávacími jádry. Jen počitej, že kalhotkovky déle schnou. Takže to chce sušičku nebo jich mít fakt hodně (tím myslím 25-30 a počáteční investice je vyšší). A také je většinou potřeba mít plenkový set do cca 4 kg a pak od 4 kg. Nejsem si jistá, zda někdo dělá kalhotkovky třeba 2,5 kg - 16 kg (a pokud jo, tak to podle mě tomu tříkilovýmu novoškovi asi moc nesedí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
2.11.13 17:14

@Svistice ja jsem teda mela ten bamboolik od cca 3,5kil kdyz jsem zacala latkovat a sedel…nicmene bych dneska koupila taky nejakou Skovou velikost…ty jednovelikostni plenky jsou na novorozence blby…maji ooobr zadek a nemuzou se hnout a pritom curaji malinko :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
2.11.13 17:14
@KlarkaK píše:
@mareškaa tu sadu urcite nekupuj, bambusove plenky mam…mela jsem ruzne a nakonec skoncila na bambooliku a jsem nadsena, nejdriv jsem koupila svrchnacky ted i aio…opravdu super, muzu doporucit. rozhodne nevyhoda je, ze straaaasne dlouho schnou

Co to prosim te znamena straaaaaasne dlouho? V porovnani treba s dziny, svetry, tricky…? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
2.11.13 17:21

@Cuddy Bambusová kalhokovka třeba schne venku v létě na sluníčku celý den a ještě je kolikrát vlhká okolo gumiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí