Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@jahoda 2 jak uz psala @Etcetera78 - miminko v jednorazovce se opravdu neprebaluje 25× denne (to si snad radeji ani nechci predstavit
). Ja mam spocteno, ze me dite na jednorazovkach stoji neco malo pres 1 000 za mesic (dalo by se to jeste mozna snizit pouzivanim levnejsich plen, mozna by tam ale byla vetsi spotreba, nevim), takze jsme tak na 13 000 za rok
Samozrejme pouzivani latkovych plen ma i jine vyhody, jenom jsem vam chtela vyvratit tech 34 tisic za papirovky. ![]()
Asi takhle, prebalovat budem tak 10× za den nejdriv, pak to klesa. Pliny muzes kombinovat, ja koupim nejdriv jednoraz, ale i tak jsem si nasla eko pleny a budu do toho pomalu latkovat. A vubec otazka ceny. Muzes koupit sunt jednorazovky a prebalovat casto, nebo budes kupovat drahe a nerrefis na slevu a budes je potrebovat, budou te stat balik. Latkovou vybavu muzes koupit celou v bazaru a pak si treba vlnaky i plest, muzes pouzivat levne bavlnaky, nebo budes chtit vse nove a moderni bambus pleny a budes na tom „ujizdet“ ze budes mit koupenych vic veci nez potrebujete, protoze te to proste bavi a taky za to utratis majlant… Kazdopadne latkovky muzes mit na druhe dite, nebo prodat i kdyby se ztratou, jednoraz ne
Jestli mas facebook pridej se do skupiny Poradna pro latkovacky… Je to neustaly zdroj otazek a odpovedi ![]()
Holky, pokud chcete začít látkovat, máte nejlepší si nechat přímo poradit od někoho, kdo plenek hodně vyzkoušel a nabízí látkové poradenství. Minimálně s Vámi projde, jaké všechny typy plenek jsou, jaká jsou Vaše očekávání a podle toho Vám pomůže sestavit základní výbavičku. Tohle poradenství bývá zdarma. Pokud to někdo dělá v místě Vašeho bydliště, máte to nejlepší i s ukázkou „naživo“, ale mně třeba paní poradila moc ochotně i přes net a daly jsme to dokupy k mé velké spokojenosti.