Praní látkových plenek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
31.10.13 09:55

Praní látkových plenek

Maminky mám takový dotaz ohledně praní látkových plenek. V čem je perete, aby nesmrděly? Z látkování jsem nadšená, hlavně bez opruzenin :lol: :lol:. Skladuji na sucho, dávám olejíček(tee tree, levandule) a peru ob den na 60°C v Persilu na máchání ocet. Vím, že se nemá dávat aviváž, ale nic jiného mi nezbude, jelikož po vytažení pračky mi stejně smrdí i s aviváží :,( :,(. Nemáte nějaký typ nebo třeba gel, který ten počůrákový smrad přerazí? Díky moc za odpovědi :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
217
31.10.13 09:57

Já dávala Persil Sensitive a nepřišlo mi že by nějak moc smrděli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
31.10.13 09:58

Nedavej avivaz, budou hur sat. Tak je pred pranim vymachej a obcas je vyper na 90.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090

A nebude problém spíš v pračce? Ostatní prádlo ti nesmrdí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11

@zenta Pridej machani… ja macham pred pranim a jeste pridavam jedno machani po… jestli smrdi i tak, chce to jednou za cas prohnat desinfekci (treba sanytol).

• Citovat
  • Upravit
Aty
7700
31.10.13 09:59

Já používám při praní vždy předpírku, od té doby je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
31.10.13 10:00

Problém bude podle mě v pračce. Co máš za značku? Mně to dělalo taky a pomohlo dát co nejdelší program s předepírkou a mácháním navíc. Mimo to jsem třeba jen vymáchala a pak dala teprve vyprat.

• Citovat
  • Upravit
3780
31.10.13 10:01

@zenta pokud skladuješ na sucho, důležitý je hlavně před praním je vymáchat - v pračce, jinak se perou v moči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
31.10.13 10:02

A jinak já peru dceřino oblečení bez aviváže, v tekutém Arielu a prádlo po něm nádherně voní a není ani tvrdé, aviváž netřeba, tak to třeba zkus :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
31.10.13 10:02

Peru v dětském prášku, který je zcela bez vůně, ale pleny mi teda nesmrdí. :nevim:
Viděla bych spíš problém v pračce, nebo jestli ji nepřeplňuješ. Jak radí holky, přidat předpírku nebo máchání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
31.10.13 10:04

Hlavně bych plínky před praním na noc namočila, dala vymáchat a pak dala vyvařit na 90°
Nedovedu si představit prát pleny jen na 60°
já vyvařuju ručníky, utěrky, tak pleny to už je samozřejmost.

• Citovat
  • Upravit
Billi
31.10.13 10:06

Obecně, co jsem zjistila, to je problém moderních praček, co mají malou spotřebu vody. Když jsem třeba prala u mámy ve 20 let staré pračce, tak se mi to nikdy nestalo.

@Anais některé moderní látkové pleny se nesmí prát víc jak na 60°. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anais
31.10.13 10:10

@Billi ty „moderní“ co nejdou vyvařit bych ani nepořizovala ;)
A pravda, že standardně přidávám na všechno praní jedno máchání navíc. Jinak je tam spoustu prášku a není to dobře vymáchané.
Manžel je kuchař a kdybych jeho prádlo přes noc nenamočila a nedala vyvařit, tak by chodil jako prasátko. Takhle vytáhnu krásně voňavé prádlo a po pachu kuchyně ani stopy…

• Citovat
  • Upravit
11
31.10.13 10:12

Ostatní je v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
31.10.13 10:14

Mám našité svoje plínky, tak zkusím máchat před praním, uvidim

• načítám...