Praní látkových plenek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
470
31.10.13 10:15

Projela bych pračku prostředkem na čištění a pak desinfekcí. Já používám savo. když jsem dceru učila na nočník, tak jsem ji také dávala látkové pleny a prala zhruba ob den. Ale prádlo jsem měla namočené s horkou vodou a pracím práškem. Používala jsem na to lanzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
31.10.13 10:29

Plíny peru ve strouhaným Jelenu, protože syn nesnese ani ten nejjemnější prací prášek. Peru na 2 hodinový program na 60°C a nesmrdí.

• Citovat
  • Upravit
10713
31.10.13 10:31

Plínky nejdřív vymáchám a poté vyperu na 60, plus jedno máchání navíc. Čas od času je třeba vydesinfikovat pračku a taky prádlo občas peru se sanytolem. Dál poáhá sušení venku, ale to teď už moc nepůjde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
31.10.13 10:32

Dávala jsem před praním vymáchat. Pak až klasický cyklus. Aviváž je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31385
31.10.13 10:33

@zenta to je zvláštní, že Ti smrdí…cítí to všichni nebo je to jen Tvůj pocit? Tohle se mi fakt ještě nestalo. Pokud máš bambusový, tak ten bambus má trošku specifickou „vůni“ (pro někoho, někomu to možná může smrdět). Jinak při 60°C se ty fekální bakterie kompletně ničí, čpavek by měl být pryč taky dávno z toho. Vem to s předpírkou (načisto, bez prášku), pak hlavní cyklus s práškem (taky dávám Pe. Sensitive, nakonec jsem usoudila, že prostě eko neeko, pere nejlíp a basta) a extra máchání, semtam Sanytol (po něm jsou plenky nádherně měkké, hlavně ty bambusky). Jinou radu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
31.10.13 10:34

Já jsem hadr. plíny vždycky nejprve přemáchla v ruce a pak prala v pračce s mejdl. slizem a s octem + pár kapiček voňavého olejíčku. Většinou na 60 s předpírkou a občas na 90 na vyvářku a nijdy mi nezapáchali nevím jestli nebude problém s tím sklad. na sucho? :nevim: a neb mě ještě napadlo esi je vytahuješ hned jak dopere pračka? já jak tam nechám prádlo dýl tak taky zapáchá a musím prát znovu popř. vyvařit pračku octem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
31.10.13 10:43

Ja peru na 60°bez predpirky a machani navic, s arielem, skladuju na sucho a nesmrdni nic (a to mam uz dite vetsi a pekne to cpi). Detske prasky nepouzivam, cas od casu s desinfekcnim praskem. Zkusila bych vycistit pracku, pak ty pleny projet v nejake te desinfekci - v cr tusim sanytol.

taky tu pracku nenacpavej, zkus toho dat min

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
31.10.13 10:46

Peru na 60 dětský program na 2h v Batoleti a dávám trochu aviváže, aby sály, ale zase byly jemnější a v pohodě, nesmrdí

• Citovat
  • Upravit
11
31.10.13 10:49

U ostatního prádla je vše v pořádku. Dávám tak 20-24 plen na praní je toho jeden sušák, takže jak když peru normálně. Mám pračku na 6 kg. Peru na 60°bez předpírky a máchání navíc. Tak ještě zkusím Sanytol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
31.10.13 10:53

@zenta aviváž nedávej, to je hnus a jde to dítěti přímo do kůže. Navíc zhoršují savost. Přidej máchání nebo dej prát na víc stupňů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
31.10.13 11:49

Peru pleny na 60, v nějakém sensitive prášku - Batole, Persil sensitive, DenkMit z DMka sensitive, bez předpírky, dávám dvojité máchání, kluk je atopik, ale rozhodně mi nikdy nic nesmrdělo a nesmrdí. Pleny po vyprání krásně voní čistotou. Skladuji na sucho, pokaděné na mokro v kýbli s vodou, přetírám žlučákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31385
31.10.13 12:11

@zenta aviváž fakt nedávej…pleny pak nefungujou jak mají-ona jakoby zalepí vlákna a logicky míň sajou. Jsou to plenky, aviváž nepotřebujou, já mám prádlo taky ráda voňavý a měkký, ale u těch plen je to fakt kontraproduktivní. Zkus určitě tu předpírku (klidně fakt jen vodu) a extra máchání navíc a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
31.10.13 20:51

Před praním dám plínky na 20ti minutový máchací cyklus, pak zapnu praní na 60 a plínky nesmrdí, aviváž nedávám, peru střídavě v prášku z DM a ve slizu (mýdle). Pokud to zapomenu, smrdí pračka i pleny :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
30.1.14 08:45

Ahoj holky, nemáte některá zkušenost s namáčením plenek do Vanishe, než je perete..? Občas se stane, že na plence zůstane flek-mapa…pořídila jsem si Vanish, že bych ty flekaté namočila, pak klasika, peru v Batoleti, dvojí máchání…myslíte, že to miminku neublíží..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
30.1.14 08:47

Mě přijde vanish sajrajt. co zkusit žlučový mýdlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí