Praní látkových plenek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53
30.1.14 09:18

:mrgreen: tak ono je to jedno… já teprve čekám a z jistých důvodů si nebudu pleny kupovet(to kupuje nadšená ségra, ale jen pár),budu mít jak pampers, tak látkové. Všechny látkové pleny jsem dostala, jsou použité, ale jen „nachvíli“(maminku látkování nebavilo) ale prostě na pár plenkách jsou skvrny od čehosi..ráda bych je vyprala, ale když se nepodaří, tak to budou holt pleny na prdýlku.. :mrgreen: asi tak.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
30.1.14 09:24

No, co se tyce ctvercu, tak ty ja na prebalovani ani nepouzivala, ale stejne jsem jich tocila aspon 20-30, zpocatku vic :) Fajn je mit ty na pusinku nejak odlisene, treba ja mela obrazkove, ale jinak jsem s tim utirala vsecko - pusinku, blinkani, ale treba i blinkani z parket, furt se doma nejaka plina povalovala, aby byla po ruce. A furt to bylo dobry, dokud se nenajelo na prikrmy :mrgreen: Pokud cekas aspon trochu vlete, pockej si na to slunicko a zkus, to budes koukat :) A nebo na zaprane skvrny klidne zkus ten Vanish nebo jiny sajrajt a klidne je potom jeste vyper znovu, cas na to mas, nejhorsi je to resit za provozu. Ale to pak jsou cloveku nejake skvrny zcela ukradene :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
30.1.14 09:30

@ugluk Asi jo..čekám začátkem května, tak budu tančit tance na přivolání sluníčka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
30.1.14 09:31

Neboj, do te doby se urcite objevi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
6.2.14 18:16

Já páru v prášku mimino na 60 nejprve je za mydlím jelenou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4721
20.11.16 09:03

Holky perete plíny vždy zvlášť? nebo občas zamícháte i jiné prádlo? a které?

já je peru na 40, s předpírkou v Persilu sensitive, přidávám i trochu mýdlových vloček a na máchání ocet. Jenže - často s malým někam jezdíme, a než se mi naplní kyblík látkovek, poněkud to trvá :/ Na druhou stranu zas nechci prát pračku naplněnou jen ze třetiny nebo poloviny, to mi přijde škoda. S jakým prádlem (případně) plenky kombinujete a je to hygienické?

Jinak separačky si dělám z Perlanu, takže pokud je bobek, tak separačky vyhazuji nebo vyhodím produkt a je to, takže plenky jsou pročůrané, ale jinak to žádný ekl, troufám si říct, není.. :nevim: zas nevím aby neačichlo třeba zas moje prádlo..na druhou stranu - od toho je to pračka, aby se to vypralo, což?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
20.11.16 09:17

@Niemeyer Plenky prát VŽDY na 60! Jinak klidně přidej i další prádlo, co tu 60 snese (třeba ručníky, ložní, nebo já jsem prala i s dětským oblečením - nejdřív samostatně vymáchat plenky, pak přidat oblečení a zapnout hlavní prací cyklus), ale pamatuj na to, že plenky hodně sají, takže stejně není dobré pračku narvat až po strop, doporučuje se tak do 3/4 bubnu. A plenky prát nejdéle po 3 dnech, ať se v nich nepomnoží bakterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
20.11.16 09:54

@Niemeyer přála sem na 40 s Tea tree olejem. Když toho bylo málo přihodila sem spodní prádlo nebo trika na doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4721
20.11.16 11:13
@Zireael píše:
@Niemeyer Plenky prát VŽDY na 60! Jinak klidně přidej i další prádlo, co tu 60 snese (třeba ručníky, ložní, nebo já jsem prala i s dětským oblečením - nejdřív samostatně vymáchat plenky, pak přidat oblečení a zapnout hlavní prací cyklus), ale pamatuj na to, že plenky hodně sají, takže stejně není dobré pračku narvat až po strop, doporučuje se tak do 3/4 bubnu. A plenky prát nejdéle po 3 dnech, ať se v nich nepomnoží bakterie.

díky moc! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
20.11.16 11:20
@Niemeyer píše:
díky moc! :palec:

Není zač. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
20.11.16 13:56

Nemáš nějakou „chytrou“ pračku? Naše pračka si zváží kolik je prádla a potom k tomu přidá potřebné množství vody.
Prala jsme vždy na min 60st a pokud jsem měla ručníky nebo utěrky. Peru v mýdlovém slizu a levandulí, ta prý dezinfikuje, ale to mám od kamarádky. Zatím jsem to nikde nehledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.11.16 00:20

@Niemeyer ´Plínky peru vždy na 60. Ze začátku jsem prala plenky samostatně, ale jak začala klesat spotřeba, tak přidávám běžně i další prádlo. Syn má teď spotřebu průměrně 2 plenky denně, to bych prala pořád skoro prázdnou pračku, kdybych je měla prát zvlášť. Přidávám ručníky, ložní prádlo, spodní prádlo, bavlněné oblečení… Základ je nepřeplňovat pračku, aby se prádlo dobře vypralo a vymáchalo, ale to, že by mi prádlo načichlo plenkami, se mi tedy nikdy nestalo. Vždyť ty plenky na konci pracího cyklu musí být zcela bez zbytků moči a čehokoliv dalšího, jinak by nebyly vyprané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4721
21.11.16 09:46
@Hoa Mai píše:
@Niemeyer ´Plínky peru vždy na 60. Ze začátku jsem prala plenky samostatně, ale jak začala klesat spotřeba, tak přidávám běžně i další prádlo. Syn má teď spotřebu průměrně 2 plenky denně, to bych prala pořád skoro prázdnou pračku, kdybych je měla prát zvlášť. Přidávám ručníky, ložní prádlo, spodní prádlo, bavlněné oblečení… Základ je nepřeplňovat pračku, aby se prádlo dobře vypralo a vymáchalo, ale to, že by mi prádlo načichlo plenkami, se mi tedy nikdy nestalo. Vždyť ty plenky na konci pracího cyklu musí být zcela bez zbytků moči a čehokoliv dalšího, jinak by nebyly vyprané.

také mám po vyprání plenky vždy hezky voňavé :) tak jo. já se bála případných bkterií nebo tak, ale na druhou stranu - používám Persil a to už je chemie až dost na to, aby se bakterie zničily. Někteří lidé žijí v daleko horších hyg. podmínkách a já se budu bát, že prádlo vyprané v persilu může být konaminované…to je vlastně blbost:) a když je vyperu na 60, tak to teprve ne:)

akorát je problém, že my nemáme takovou spotřebu ručníků, abych prala na 60 každé 3 dny, ale tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102803
21.11.16 10:16

@Niemeyer Ja to stridala, obcas na 40, obcas na 60, podle toho, co jsem mela k tomu a nemam pocit, ze by tech 40 byl problem… Na tabore jsem je prala jen v potoce ci ohrate vode a mydlem a taky se houby stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4721
21.11.16 11:39
@j.a.n.i1 píše:
@Niemeyer Ja to stridala, obcas na 40, obcas na 60, podle toho, co jsem mela k tomu a nemam pocit, ze by tech 40 byl problem… Na tabore jsem je prala jen v potoce ci ohrate vode a mydlem a taky se houby stalo.
:palec: obcas to budu asi taky tahle stridat:) Na tech 40 se vyperou taky hezky! Na 60 to taky budu prat obcas, aby se casem nezapraly. Dekuju!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí