Praní látkových plenek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101748
30.1.14 08:49

A čemu vadí flek na plíně :think: míň to nesaje a pro parádu je dítku nedávám :mrgreen: tedy některý jo, ale zvenku flekatý nejsou…
A jinak já tedy taky přetřu žlučákem, mrsknu do pračky, peru klasicky v Arielu a po pár vypráních fleky zmizí.

Příspěvek upraven 30.01.14 v 08:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
30.1.14 08:50

@Lama Lama já používám žlučové mýdlo z DM, ale taky mi něco nevypralo. Vanish jsem nezkoušela zatím, tak počkám na zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
30.1.14 08:52

@j.a.n.i1 tak nevadí, jen když chci plenu na otírání pusy nebo malej je zvyklej na muchlování s plenou před spaním, tak jsem radši, když má čistou. No a když jdu k doktorce nebo někam na návštevu, tak nechci vypadat jako šmucka, co neumí ani vyprat plínku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
30.1.14 08:52

Me mapy nijak netrapi, ony casem zmizi a jak zacne svitit slunicko, zas je vsecky vybeli. Ony ty detske prostredky proste jsou setrnejsi za cenu toho, ze toho tolik nevyperou, no. Ale ted se mi dostaly do ruky pleny dlouhodobe prane jen a pouze v nejakem ekoprostredku a dospela jsem k nazoru, ze tohle ja nikdy pouzivat nebudu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
30.1.14 08:53

@Lama Lama jsem začátečnice, takže si nechám poradit, Vanish použiji na něco jiného, každopádně děkuji za radu:) Je možné to žlučové mýdlo použít i na namočení dětských oblečků, na kterých zůstal flek..? Snad se nebude složení mýdla „prát“ třeba s kovovými cvočky nebo s knoflíčky:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
30.1.14 08:54

No tak pleny na otirani pusy mam zvlast od plen na prebalovani, i kdyz je pravda, ze skvrna od rajcete nebo boruvek vyda nad vsecky skvrny od hovinek :mrgreen: A k doktorce mam par paradnich kousku, i kdyz se mi jeste nestalo, ze by dr. zkoumala vnitrek pleny, dokonce prvni dr., jinak pecliva, kdyz jsem s ni asi po pul roce chozeni k ni resila nejaky problem, tak povida - nojo, to je z tech papirovych plen dneska :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
30.1.14 08:57

Pár „málo používaných“ plenek jsem i dostala, jsou čisté, ale najde se plenka, na které je u kraje flek:/ Tak nechci flekatou, když někde vytáhnu na poslintanou pusinku nebo otření..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11081
30.1.14 08:58

Já do Vanishe pleny s nevypranými skvrnami namáčím, protože na rajčatovou omáčku a nějaké další skvrny mi ani žlučák nezabere a nikdy jsme problém neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
30.1.14 08:58

@Jazz27 Tak já mám muchlovací pleny a pleny pod hlavu zvlášť… to mám pár bambusek. A když beru k doktorce pleny na podložení, tak prostě vyberu nějakou aktuálně neflekatou :-) a u té přebalovací to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11081
30.1.14 08:59

Ale sluníčko dokáže ještě větší zázraky - stačí pověsit v létě ven a skvrny vytáhne úžasně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
30.1.14 08:59

U prvního dítěte jsem na veškeré fleky (i na oblečení) používala žlučové mýdlo, u druhého už na to kašlu, nikdo ho pro pár fleků nebude mít méně rád :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
30.1.14 09:05

Zvláš, nezvlᚡ. Pochopila jsem, že zakladatelka neřeší vyprání hovna na plínách, co bude mít dítě jako muchláčka nebo na utření pusy. Bud nelátkuje nebo to má zvlášť, jen prostě má i ty „lepší“ plíny flekaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
30.1.14 09:09

Ony jsou tu tazatelky dve :) Prijde mi, ze prvni se pta na skvrny na pokakanych plinach a druha na skvrny na plinach na pusinku, nebo jsem to spatne pochopila? :) Nejak popravde k tem plinam na pusinku jsem drsnejsi nez k plinam na zadecek, ktere ma v kontaktu s telem dlouhodobe a na vnitrnim vzhledu u nich absolutne nesejde, zvenku jsou pres ne svrchnaky, ktere skvrny zakryji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
30.1.14 09:13

Tak já nelátkuju, ale pleny se u nás používají dost a některé skvrny od jídla a UM prostě neumím vyprat. No a tím se mi značně snižuje počet neflekatých plen tak jsem jen nakoukla, jestli nemáte nějakej tip. Žlučák nefunguje na vše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
30.1.14 09:15

Plenky na pusinku bych fakt tolik neresila ;) Ale nejzarucenejsi tip (bohuzel ted v blbou rocni dobu) je opravdu povesit to na prime slunicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí