Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ale bojím se, že v útulku to nepoznáš a když si ho přivedeš domů, tak už je pozdě. Dobře, že vám to vyšlo. My měli doma nalezeného drsnosrstého jezevce a byla to pěkná mrcha. Ale měli jsme ho 17 let a všichni jsme ho milovali.
No pokud je problém s minimálním odběrem, tak zkuste tyhle, http://psi-basta.webnode.cz/produkty-2/ tam na množství nezáleží, mají sice menší sortiment, ale na druhou stranu jsem s nimi nikdy neměla potíže. Maso je kvalitní a jednání super. Tak vřele doporučuju ![]()
Ahoj, obnovuji diskuzi.
Bereme z vetamixu, jenže to mleté naší fence přestává chutnat. Takže sháním kusy - když koupím u řezníka psí ořez (do 10kč/kg), tak to miluje. Jenže málokterý řezník málokdy má a naše fena sežere cca 2kg žrádla denně (maso+kosti+zelenina+příloha, masová složka cca 1 lg). Ve vetamixu jsem podobné maso viděla asi za 70 kaček za kilo
.
Nevíte, kde se dá sehnat ořez třeba v množství 20kg? Občas se mi povede v globusu, občas u místního řezníka, ale je to bída. A vždy jen okolo 5 kg.
Děkuji.
@noemmi Záleží odkud jsi, já beru maso od BARFíka - mají krásné masové ořezy.
My brávali také z Vetamixu, teď už (nyní pro tři psy) nakupujeme v běžných obchoďácích, a na psí jídlo máme zvláštní mrazák - když je akce třeba na celé kuře, nakoupíme. Jindy je akce na klouby, na vnitřnosti.. Takže bereme ve velkém a mrazíme.
Děkuji za odpovědi a za tipy.
Sluko, oni někde prodávají klouby? Jinak já mám na maso tak půl pultového mrazáku, krmíme kavkazáka, tak toho je taky docela dost.
Z vetamixu se mi hodně osvědčil ořez z lososa, neprané dršťky, celá kuřata a stehna.
Jinak jsem taky sem tam koupila nějaké maso v akci, ale až takové množství tedy ne. U toho hrubomletého se člověk dostane na dvacku za kilo, ale kdovíčeho, no.
Já kupuji takhle celé kosti v globusu, pytel několik kg za 9 kč. Jsou v tom i klouby, mají vepřové i hovězí. Kolena v tom tedy nejsou, ty se asi prodávají zvlášť, i nožičky a tak.
Nakonec jsem objednala zas vetamix, většinu maso vcelku, objednávka cca 60 kilo, tak by to mohlo být na dva měsíce
. Už se těším až to přivezou a já zas budu hrát tetris v mrazáku.
Našla jsem i sympatičtější obchod, ale to bylo jen brno a okolí. My jsme ze severu Čech.
@becky87 píše:
Ja teda ty stranky moc neprositala, ale proc psum nekoupit maso v masne? Nebo nekde na farme, kdyz uuz tedy bio musi byt? Jak je v tom rozdil?Ja kupuju normalne v domaci masne, kosti, kruti, veprove, jatra, drztky atd.
Dobry den. Ozivuji diskusi.Chci se zeptat, proc se ma kupovat barf ze zverimexu a pod.,kdyz fakt mohu koupit v masne? V masne, pro lidi, maso bude snad lepsi? Nez nuceny vysek a podobne. V masne je kontrolovano.Coz v obchodech s barf nemyslim si. A mimo to:pro psa bio, ale pro sebe z masne.Neni to divne? NA stene cekame a plnajeme krmit barf.Sice o tom jeste nic nevim. Syrove maso davate s ryzi, testovinou? A co cerstve ryby? Jake se mohou? Prstuh asi ne, ze? A musi nejake vitaminy, jsem cetla…Ae vlk, kdyz tak se chvali barf, ze nejbliz prirode, vlk nema zadne vitaminy a ryzi.MAx travu na traveni.Mam v tom zmatek a bojim, ze spis stenisku uskodim.Bude naceny na granule.
este dotaz, z Moravy-okoli Brna a Vyskova-kde nakupujete barf? Diki.
Neporadím kde kupovat v Brně - ale normálně vygoogli barf obchod Brno a můžeš vybírat.
Proč ně v masně? no klidně v masně kupuj, nevím co budete mít za psa, ale prodraží se to - barfové maso je levnější z výseků - to je důvod proč lidi kupují přes barf obchody + tam koupíš věci jako v masně ne - třeba jednodenní kuřátka, pařáty, kachní hlavy, neprané držky (důležitá složka)…to jsem teda u nás v masně neviděla ![]()
Já musím nakrmit souhrnně 100kg psů takže mě vyjde lépe kupovat přes barf obchody + si neumím představit jak bych xkrát týdně táhla od řezníka 10kg masa..
takhle dovezou až k mrazáku, pomůžou vyskládat, dovezou doplňky, přílohy…super!
pokud budeš mít malého psa nebo i středního tak není problém nakoupit u řezníka, ale občas z barf obchodu kup alespoň ty neprané držky.
a já tedy navíc nekrmím celýma kostma, ale beru pomleté (velcí čoklové hltaj, malej je malej) a to nevím jak bych mlela denně 2kg kostí…ufff
a nesrovnávej vlky se psy - jsou to jenom příbuzní, pes nepochází z vlka, mají „jen“ společného předka
nejdřívě si něco o barfu přečti a pak se ptej na něco konkrétního, takto bych ti musela napsat elaborát…
http://www.manwe.eu/
Příspěvek upraven 11.06.16 v 12:40
@toooja Kupuj maso klidně v masně, ale třeba náš pes sní denně kilo masa a to bych s ním přišla za chvíli na buben. Nekupujeme maso ve zverimexu, ale jsou firmy které prodávají maso pro psy. Dáváme různé maso - vepřové, hovězí, rybí. Kuřecí a zvěřinu nám nejí. Rýži a těstoviny nedostává - to se dává pouze k zasycení psa, ale výživovou hodnotu to nemá žádnou. Dostává zeleninu a ovoce - kvůli vitamínům a sem tam mu tam kápnu lososový olej pro hezčí srst ![]()
Moc dekuj za odkaz a postrehy. Budem mit zlatou kolii a vubec nemam predstavu, kolik, jak krmit.Meli jsme vzdy jezevciky a krmili granulkama.Ale obcas prilepseni cerstve maso dostali. V masne neco se da koupit za rozumnou cenu, ale ne vsechno.To by za chvili take prsla na buben. Skusim najit neco bliz, a hlavne nastudovat, jak na to.
Tooja, celková krmná dávka je 5% váhy psa.
70%maso+kosti, 30% zelenina (plus ta příloha)
Z masové části přibližně 70%maso, 30% (masové) kosti
U nás je to cca 2.5kg jídla denně. (proto někdy dávám i ty výživově prázdné těstoviny)
Maso v masně mě vyjde relativně dobře, kupuji tam ořez pro psa (8Kč/kg a je to krásné maso, až se divím), je to ovšem jen vepřové. V Globusu jsem sehnala dokonce ještě levněji a i směs vepř+hovězí, ale pokud tam nemáš známé, je ořez téměř nesehnatelný.
Kosti tam taky mají (za 10Kč třeba 5kg balík).
V barfu je důležitá rozmanitost, vnitřnosti, celá kuřata, losos-ořez (je taky z „lidského“ lososa) - to bych asi cenově nedala, kupovat jen klasicky v obchodech pro lidi.
Beru vetamix, převážně kusové maso, to mleté moc nechce.
Bio to není v žádném pžípadě, vlastně jsem slyšela jen o jednom případu, kdy někdo krmí bio masem, a to jen nějaký čas před výstavou.
Naopak je to nějaká kategorie asa, která není určená pro lidi.
Jinak za sebe bych doporučila nejvícfirmu Falco, mají úžasný pořad na streamu.