Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My krmíme syrovým masem od štěněte, dokonce jsme kvůli tomu koupili druhý mrazák. S granulema nekombinujeme, jinak se to tráví a nepřijde mi to nijak přínosné. Ráno dostává něco s kostmi (kuřecí křídla, skelety, krky…), vnitřnosti nebo zelené dršťky, večer mleté maso se zeleninou (různou podle toho, co zrovna nakoupíme levně v akci). Sem tam dostane vajíčko, jogurt nebo tvaroh, kousek ryby (moc mu nejedou) nebo nějaké ovoce. A samozřejmě likviduje odřezky z vaření. Do masa mu přidáváme Roboran a kolagen plus občas dostává Pangamin.
Na začátku jsem hodně informací načerpala z webu manwe.eu (už ho tu někdo odkazoval). Je tam bezvadný excelový dokument, který spočítá krmnou dávku podle váhy a věku psa. Jsme s tímhle způsobem krmení spokojení a pes zjevně taky ![]()
@Markéta80: Kostí (syrových!) fakt není třeba se bát, pes je bez problému pokouše a stráví. Jen se musí vybrat vhodná velikost do jeho tlamy a nesmí se to s nimi přehnat. My barfujeme prakticky od začátku, co psa máme, čili asi od tří měsíců, a i jako takhle malé štěně zvládal bez problémů kuřecí křídla. Jen jsme mu je za začátku museli přidržovat, než se naučil s tím zacházet. A nemáme žádného obra (12 kg).
@Kassy jo doma jsme vyrůstala s NO a těm se normálně dávalo syrové ale to byl fakt pes
, jenže ted co máme ta má problém i s větší granulí
Aby se tim nezadusila jako před pár týdnama bůvolí kostí ![]()
Já mám čivavu a granule jsem dávala jen ty, co mi dala chovatelka a pak hned barf a už bych neměnila. U našich je fenka, která je na granulích a můj pes samozřejmě taky ochutná (musí si trošku osolit život:)), ale je to jen jednou za 14 dní, cíleně bych to nemíchala.. Jinak kosti taky zdlábne, ale dávám jen kuřecí nebo menší hovězí s morkem a taky jsem ze začátku držela než se naučil.. Strašně vše hltal.. A je radost koukat jak se těší a misku vždy vyluxuje! A hlavně ta postava.. Zeleninu mi moc nechce (dávám neprané dršťky) a doplňky nedávám, jednou za uherák kvasnice nebo mořskou řasu a jednou týdně syrový žloutek. Tvaroh mu taky nejede, tak když se mi chce, jednou za měsíc mu dám lučinu, ta mu jede
dávky jsem vážila tak týden, pak už jen od oka. Psa mám rok a půl a nikdy žádná nevolnost ani žádné jiné problémy ![]()
Můžu barf jen doporučit!
@Markéta80 My máme jorkovou, váží 1,8kg. A kosti zvládá bez problémů. Kuřecí, krůtí, hovězí i vepřový. Je to dobrý bagřík. A to ze začátku nevěděla, na co má zuby. Žrádlo vyžadovala málem předkousané. Ale když jsem jednou krájela krůtí žaludky na mikrokousky a ruka mě bolela ještě dva dny, řekla jsem si dost a madam začala dostávat kusy pěkně vcelku. Nějakou dobu stávkovala, ale hlad ji vyučil. A dneska si na zahradě troufne i na velkou kloubovku (je na ní teda děsně zlá a nejdřív ji pořádně seštěká). ![]()
@katty89
tak to máme podobné, naše má ted1,6kg
. Kouká do misky na granule a pak na mně jestli to jako myslim vážně
![]()
@Markéta80 Tohle delala segra nasi fenky. Na maso jsme je privedli my, ale ze zacatku michali granule s masem. A kdyz mala dosla k misce granuli, chvili nevericne zirala do misky a pak stekala, stekala, stekala, co to jako ma byt.
@katty89
já vzala naštěstí 6 příchutí jen po půl kg takže vždy ke konci už je nechce takže další příchutě zkoušet nebudu, ještě tady mam dvě a to jsou fakt malé granule takže uvidíme. ostatní jsou dost velké tak se s nima pere ![]()
Mamka barfují už od štěněte (labrador) kamarádka jí půjčila i knížku a v té bylo vše krásně popsané a vysvětlené i pro začátečníky (tedy hlavně pro ně) co dávat k masu protože přece jen tam není vše nějaké vitamíny snad i na srst nebo co.. A jinak běžně strouhám zeleninu které je vždycky kýbl a dostává to k tomu masu… Jinak nějak blíž o tom nic moc nevím většinou když je krmění na mě frknu mu ten kus syrové flákoty jak to tam je a co mu dávají jak maso střídají nebo tak to nevím…
Poslední pejsek nám umřel na ledviny, přisuzuji to tomu, že musel po granulích také víc pít. Samozřejmě to nemusela být jediná příčina, ale od té doby krmíme syrovým masem všechny naše pejsky i kočičky.
Ano! Kupujeme online od
Family BARF . Všechno čerstvé a dělají to fakt dobře.