Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti.
Můj otec má psa, který má blechy. Už to došlo tak daleko, že si už vydrbává chlupy z těla. Už to jsou dva roky a pochopitelně se bleší vajíčka nachází po celém bytě (pes spí v posteli není-li páníček doma).Nikdy se to moc neřešilo. Je vidět, že pes opravdu trpí. Ráda bych si ho vzala k sobě a zbavila ho toho, ale to zas riskuju to, že budeme mít zablešenou domácnost i my
.Už pár týdnu se snažím se s nimi vypořádat, ale ať dělam co dělám nějak se mi nedaří. Vyprala jsem všechny deky, peřiny prostě vše na čem se pes vyskytuje, ale uplně zbytečně-má je stále. Kupovala jsem všechny možné výrobky na zbavení blech, ale bez úspěchu. Na hřbetě má asi 30ti cm okousaný pruh, místama i krvavý. Mohou tohle zbusobit blechy nebo je to nějaký kožní parazit? Jaké přípravky by jste mi doporučili?
tabletu z veteriny, to jedine zabere. A pak vec druha, vse vyprat, vystrikat biokilem a to strikani a prani opakovat v intervalech jak se budou ty svine lihnout ![]()
Ahoj, zkus toto http://www.veterinaprostejov.cz/…razitum-psa/.
Taky jsme loni s blechama bojovali. Zkoušeli jsme obojky, pipety nic nefungovalo pořádně. Doma jsem neustále uklízeli, prali, stříkali postřikama a nic. Až tohle zabralo. Pes byl během jednoho dne bez blech, díky tomu, že byla chráněná 12 týdnů tak pochytala a pozabíjela vše co se vylíhlo z vajíček a vypadá to, že máme klid.
No, tak já radím pozvat deratizátora, a nechat byt vystříkat, komplet, psa vykoupat odblešovacím šamponem, vše současně, tím se to zlikviduje ráz naráz, venku nepustit z vodítka. A hlídat, jestli nechodí ke zdroji.
Na psa Advocate pro psy, pipetu. Bylo to jediné, co mi pomohlo, když jsme se nemohli zbavit blech. Pokud mu vypadává srst, tak to je právě i na zmírnění alergie na bleší kousnutí. A navíc je to i na odčervení. Je to dražší, ale fakt ti funguje. Mmch, musíš odblešit všechny zvířata, které tam jsou a byt postříkat biokilem.
A pak kup některý z kvalitních obojků, ty působí i 8 měsíců. Pokud ten advocate nezmírní to vypadávání chlupů, tak jdi určitě na veterinu.
Od veterinare mame tablety, podavaji se oralne, pusobi asi mesic a efekt je takovy, ze vsechny blechy, co se ze psa napijou, tak chcipnou.. takze v kombinaci s biokillem v byte je to dost efektivni. Nejvice blechy sedi ve skvirach v podlaze, pod skrini, v koberci, zaclonach, posteli a pelechu. vyprat, vysat vystikat, opakovat treba i 4 x po nejake dobe a bude klid:)
Ještě, moje zkušenost je taková, že jakýkoli přípravek, který měl účinnou látku fipronil, právě nefungoval. Bavila jsem se o tom s vetem a blechy už prý na to mají rezistenci
Jinak ten advocate jsem kupovala na veterině.
Nam pomohla pipeta frontline, blechy zmizely rychle au se nevratily, ale mel je v mensi mire…
Jestli jsou tam dva roky, je to fakt na deratizéra, aby tam hodil dýmovnici.
Ze psa je dostat pořádným koupáním, opakovaným, a nasazením buď obojku, nebo dát pipetu.
Chudák pes, je mi ho líto. Myslím, že tvůj otec je trapič zvířat, takže se o to opravdu musíš postarat sama, takový člověk ti asi moc pomáhat nebude ![]()
Nám známá co chová psi doporučila Arpalid sprej a je fakt výborný, zabral ![]()
Na našeho psa 100% funguje žvýkací tableta Bravecto, je to tedy dražší, ale spolehlivé. Prodávají to jedině veterináři. Koupit se dá na měsíc nebo na 3 měsíce.
A psa bych vzala na veterinu, ať se mu na kůži podívají, když už ho to tak dlouho trápí.
A počítej s tím, že zbavit byt blech je neskutečně těžké, hlavně když byl tolik zablešený. Asi bych na to najala profesionála. Jinak vás to bude stát spoustu času, peněz a nervů, protože než se to podaří přemoci, tak to je běh na dlouhou trať.
Urcite bravecto!!!
Psa k tomu jeste odcervit + u veta ster z kuze kvuli dalsim koznim parazitun, kteri s rozsahlou blessi kolonii souvisi
Psa pokud mozno odvezt, byt bud sverit odbornikum nebo sama dusledne uklidit. Kdyz tam pes ani jine zvire v dobe uklidu cca tyden nebude bude to idealni. Zavolala bych na to ale deratizatory-nestoji to zas tak moc s usetri to strasne moc prace (pracce se nevyhnes, ale vystrikani spar, pelechu, gauce je od nich jistejsi!!!)
To bravecto funguje, i když je pes u zdroje blech? Totiž náš jorkšíří smeták to tahá od kun a ježků z lesejčka. Jako obrana nefunguje lautr nic a už je v těch přípravcích pěkných pár peněz.
@terinka4444 Vypadá to, že jo. Na zahrádce hned za plotem bydlí ježčí rodinka a sousedka má zablešeného psa a náš je od té doby, co mu tu tabletu Bravecto dávám, úplně čistý. Ostatní přípravky (spreje, pudry, spoty, obojky, šampony) už na něj nezabíraly, blechy byly odolné.
Nás už blechy stály tisíce, takže jsem za tu tabletu neskutečně vděčná. ![]()
Bravecto by melo na blechy byt hodne ucine-zabije je to, ne jen odpudi. Ony na psa vlezou, ale jak se zakousnou tak kaput. To same klistata-takze se omezi u psa nakaza encefa-pry kliste nakazi psa az po (nevim konkretne jake)minute-a do te doby chcipne. Ale neresi to prelez klistat/blech na cloveka ze psa
Na psech mam obojek (forestro) plus maji tabletu bravecto a i kdyz litaji cele dny ve vysoke trave u potoka, mame barak v lese, zvere plno, jezci furt, krtci
…tak tuk tuk ani kliste ani blecha a to ani v krute sezone pred mesicem
Zdravím, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti.
).Nikdy se to moc neřešilo. Je vidět, že pes opravdu trpí. Ráda bych si ho vzala k sobě a zbavila ho toho, ale to zas riskuju to, že budeme mít zablešenou domácnost i my
.Už pár týdnu se snažím se s nimi vypořádat, ale ať dělam co dělám nějak se mi nedaří. Vyprala jsem všechny deky, peřiny prostě vše na čem se pes vyskytuje, ale uplně zbytečně-má je stále. Kupovala jsem všechny možné výrobky na zbavení blech, ale bez úspěchu. Na hřbetě má asi 30ti cm okousaný pruh, místama i krvavý. Mohou tohle zbusobit blechy nebo je to nějaký kožní parazit? Jaké přípravky by jste mi doporučili?
Můj otec má psa, který má blechy. Už to došlo tak daleko, že si už vydrbává chlupy z těla. Už to jsou dva roky a pochopitelně se bleší vajíčka nachází po celém bytě (pes spí v posteli není-li páníček doma