Psa nejde zbavit blech

Anonymní
17.6.15 22:01

Psa nejde zbavit blech

Zdravím, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti.
Můj otec má psa, který má blechy. Už to došlo tak daleko, že si už vydrbává chlupy z těla. Už to jsou dva roky a pochopitelně se bleší vajíčka nachází po celém bytě (pes spí v posteli není-li páníček doma :roll: ).Nikdy se to moc neřešilo. Je vidět, že pes opravdu trpí. Ráda bych si ho vzala k sobě a zbavila ho toho, ale to zas riskuju to, že budeme mít zablešenou domácnost i my :roll:.Už pár týdnu se snažím se s nimi vypořádat, ale ať dělam co dělám nějak se mi nedaří. Vyprala jsem všechny deky, peřiny prostě vše na čem se pes vyskytuje, ale uplně zbytečně-má je stále. Kupovala jsem všechny možné výrobky na zbavení blech, ale bez úspěchu. Na hřbetě má asi 30ti cm okousaný pruh, místama i krvavý. Mohou tohle zbusobit blechy nebo je to nějaký kožní parazit? Jaké přípravky by jste mi doporučili?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
673
17.6.15 22:03
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti.
Můj otec má psa, který má blechy. Už to došlo tak daleko, že si už vydrbává chlupy z těla. Už to jsou dva roky a pochopitelně se bleší vajíčka nachází po celém bytě (pes spí v posteli není-li páníček doma :roll: ).Nikdy se to moc neřešilo. Je vidět, že pes opravdu trpí. Ráda bych si ho vzala k sobě a zbavila ho toho, ale to zas riskuju to, že budeme mít zablešenou domácnost i my :roll:.Už pár týdnu se snažím se s nimi vypořádat, ale ať dělam co dělám nějak se mi nedaří. Vyprala jsem všechny deky, peřiny prostě vše na čem se pes vyskytuje, ale uplně zbytečně-má je stále. Kupovala jsem všechny možné výrobky na zbavení blech, ale bez úspěchu. Na hřbetě má asi 30ti cm okousaný pruh, místama i krvavý. Mohou tohle zbusobit blechy nebo je to nějaký kožní parazit? Jaké přípravky by jste mi doporučili?

tabletu z veteriny, to jedine zabere. A pak vec druha, vse vyprat, vystrikat biokilem a to strikani a prani opakovat v intervalech jak se budou ty svine lihnout :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
17.6.15 22:06

Ahoj, zkus toto http://www.veterinaprostejov.cz/…razitum-psa/.
Taky jsme loni s blechama bojovali. Zkoušeli jsme obojky, pipety nic nefungovalo pořádně. Doma jsem neustále uklízeli, prali, stříkali postřikama a nic. Až tohle zabralo. Pes byl během jednoho dne bez blech, díky tomu, že byla chráněná 12 týdnů tak pochytala a pozabíjela vše co se vylíhlo z vajíček a vypadá to, že máme klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.6.15 22:07

No, tak já radím pozvat deratizátora, a nechat byt vystříkat, komplet, psa vykoupat odblešovacím šamponem, vše současně, tím se to zlikviduje ráz naráz, venku nepustit z vodítka. A hlídat, jestli nechodí ke zdroji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
17.6.15 22:24

Na psa Advocate pro psy, pipetu. Bylo to jediné, co mi pomohlo, když jsme se nemohli zbavit blech. Pokud mu vypadává srst, tak to je právě i na zmírnění alergie na bleší kousnutí. A navíc je to i na odčervení. Je to dražší, ale fakt ti funguje. Mmch, musíš odblešit všechny zvířata, které tam jsou a byt postříkat biokilem.
A pak kup některý z kvalitních obojků, ty působí i 8 měsíců. Pokud ten advocate nezmírní to vypadávání chlupů, tak jdi určitě na veterinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
17.6.15 22:26

Od veterinare mame tablety, podavaji se oralne, pusobi asi mesic a efekt je takovy, ze vsechny blechy, co se ze psa napijou, tak chcipnou.. takze v kombinaci s biokillem v byte je to dost efektivni. Nejvice blechy sedi ve skvirach v podlaze, pod skrini, v koberci, zaclonach, posteli a pelechu. vyprat, vysat vystikat, opakovat treba i 4 x po nejake dobe a bude klid:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
17.6.15 22:29

Ještě, moje zkušenost je taková, že jakýkoli přípravek, který měl účinnou látku fipronil, právě nefungoval. Bavila jsem se o tom s vetem a blechy už prý na to mají rezistenci :nevim: Jinak ten advocate jsem kupovala na veterině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
17.6.15 23:21

Nam pomohla pipeta frontline, blechy zmizely rychle au se nevratily, ale mel je v mensi mire…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
18.6.15 00:22

Jestli jsou tam dva roky, je to fakt na deratizéra, aby tam hodil dýmovnici.
Ze psa je dostat pořádným koupáním, opakovaným, a nasazením buď obojku, nebo dát pipetu.

Chudák pes, je mi ho líto. Myslím, že tvůj otec je trapič zvířat, takže se o to opravdu musíš postarat sama, takový člověk ti asi moc pomáhat nebude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
18.6.15 06:48

Nám známá co chová psi doporučila Arpalid sprej a je fakt výborný, zabral :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
18.6.15 07:56

Na našeho psa 100% funguje žvýkací tableta Bravecto, je to tedy dražší, ale spolehlivé. Prodávají to jedině veterináři. Koupit se dá na měsíc nebo na 3 měsíce.

A psa bych vzala na veterinu, ať se mu na kůži podívají, když už ho to tak dlouho trápí.

A počítej s tím, že zbavit byt blech je neskutečně těžké, hlavně když byl tolik zablešený. Asi bych na to najala profesionála. Jinak vás to bude stát spoustu času, peněz a nervů, protože než se to podaří přemoci, tak to je běh na dlouhou trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
18.6.15 08:05

Urcite bravecto!!!
Psa k tomu jeste odcervit + u veta ster z kuze kvuli dalsim koznim parazitun, kteri s rozsahlou blessi kolonii souvisi
Psa pokud mozno odvezt, byt bud sverit odbornikum nebo sama dusledne uklidit. Kdyz tam pes ani jine zvire v dobe uklidu cca tyden nebude bude to idealni. Zavolala bych na to ale deratizatory-nestoji to zas tak moc s usetri to strasne moc prace (pracce se nevyhnes, ale vystrikani spar, pelechu, gauce je od nich jistejsi!!!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.6.15 08:09

To bravecto funguje, i když je pes u zdroje blech? Totiž náš jorkšíří smeták to tahá od kun a ježků z lesejčka. Jako obrana nefunguje lautr nic a už je v těch přípravcích pěkných pár peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
18.6.15 08:42

@terinka4444 Vypadá to, že jo. Na zahrádce hned za plotem bydlí ježčí rodinka a sousedka má zablešeného psa a náš je od té doby, co mu tu tabletu Bravecto dávám, úplně čistý. Ostatní přípravky (spreje, pudry, spoty, obojky, šampony) už na něj nezabíraly, blechy byly odolné. :cert: Nás už blechy stály tisíce, takže jsem za tu tabletu neskutečně vděčná. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
18.6.15 08:47

Bravecto by melo na blechy byt hodne ucine-zabije je to, ne jen odpudi. Ony na psa vlezou, ale jak se zakousnou tak kaput. To same klistata-takze se omezi u psa nakaza encefa-pry kliste nakazi psa az po (nevim konkretne jake)minute-a do te doby chcipne. Ale neresi to prelez klistat/blech na cloveka ze psa
Na psech mam obojek (forestro) plus maji tabletu bravecto a i kdyz litaji cele dny ve vysoke trave u potoka, mame barak v lese, zvere plno, jezci furt, krtci :roll:…tak tuk tuk ani kliste ani blecha a to ani v krute sezone pred mesicem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný