Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nazdárek zkoušeli ste pejskům dávat syrové maso???Dáváte i granule třeba ráno a večer maso???
@Marca 1 stále jsem nenašla dost odvahy dávat ty kosti
ale co vim tak je blbost to míchat stejně pes se na granule vykašle když ví že večer bude mít něco lepšího
. Mít většího psa a mít teda tomu i mrazák tak do toho jdu
. Já akorát hledam jaké granule by jí mohly chutnat. ted má Wolsblut a nic moc ![]()
Mám dva 30kg psy na syrovém mase a jsem maximálně spokojená.
Kombinovat s granulema mi přijde zbytečné - jinak se tráví, zatěžují zbytečně trakt a byla by to pro mě práce navíc.
A funguju se dvěma šuplíky mražáku pod lednicí. ![]()
Já mám malý knírače, a oba jsou vesměs na granulích, ale přemýšlím že skusim tu mletinu aspoň krutí, kuřecí. sem tam hodim nějaký odřezek syrovýho a v pohodě
co se týče granulí máme jich mraky za sebou třeba ted jsme zkusili ND a nic moc nakonec jim chutná brit care. chtěla bych ráno dávat granule a večer maso ![]()
@Marca 1 Na mletiny pozor, aby v nich nebylo hodně kostí a hned sis je neucpala. Koukni na www.manwe.eu anebo do skupiny BARFování na FB. Je tam hodně informací do začátku.
Zpočátku se to zdá jako věda a alchymie, ale krmím tak druhý rok a nachystat misky mi trvá max. 3 minuty (a to hlavně proto, že feně dávku vážím). ![]()
My jsme dávali ráno barfa a večer granule, psi to zvládali v pohodě. Ty mleté směsi teda ne, po tom měli věčně průjem, ale čisté maso nebo kosti bez problémů, vnitřnosti jen občas a taky v klidu
Teď používám mrazák víc na „lidské“ mražení a Barf se mi tam už špatně vejde, tak momentálně jsou zase na granulích, ale Barf byl lepší…
Já mám dva ovčáky a jsou na granulích, protože mražák je velký tak akorát pro nás, ale moc ráda bych barfovala. Třeba jednou až bude pulťák… Jinak jsou teď poslední 4 měsíce na granulích Essentials, a teda když je čas na jídlo, tak jsou jak smyslů zbavení, točí se radostí dokolečka a pištěj a vždy už půl hodiny předem jsou jak moje stíny a hážou významné pohledy na mně a směrem k miskám
, to jsou první granule, které jim nejsou úplně ukradené.
Náš pes syrové maso nejí, musí ho mít uvařené, takže rychlejší jsou granule. Občas mu maso uvařím s těstovinama
My barfujeme jako poslední možnost zbavit se projevů alergie a můžu všem doporučit. ![]()
Ne. Psovi dávám granule + k tomu vždy nějaké přilepšení. Pes je zvyklý mít přístup ke krmení po celý den, takže ani kvůli tomu nehodlám na barf přejít.
My BARFujeme a maximalni spokojenost. Granule nemela od 4 mesicu, ted ma pres 3 roky. Na dovolene zavarim konzervy.
Barfuju dva psy - 25kg a 70kg. Zatím zvládáme jen s mrazákem pod lednicí. O pulťák si musím napsat ježíškovi ![]()
Barfuju od štěňat, takže v pohodě i kosti. Nesnáším mletiny. Smrdí mi. Kupuju čerstvé maso u řezníka - hlavně skelety, kuřata. Mražené buď barf komplety nebo vnitřnosti, ryby. U feny mi to vychází už na kuře a kus na den, takže jí hodím celé kuře a ona je happy ![]()
Občas mají i zeleninu, ovoce - občas si kradou ze stromu nebo kompostu. Vyjímečně tvaroh nebo jogurt.
Jo a granule dávám občas aby si zvykali. V létě jezdíme na 14 dní na stanový tábor, tam by se maso nedalo a občas víkendovky kdy krmí sousedi nebo někde jsme, tak aby byli zvyklí.
Dávat maso a granule v jeden den se nedoporučuje neb má každé jinou dobu trávení a může to psovi dělat zle.
@Marca 1 Máme psa 35kg a taky barfujeme. Ke granulím bych se nikdy nevrátila, začali jsme v jeho pěti měsících. Krmíme syrovým masem (kusovým), kostma, vnitřnostma, zelenina, ovoce, vajíčka, jogurt…
Dávat maso i granule je blbost, každý se tráví jinak a to že jim to zrovna sedne, ještě není důkaz toho, že je to pro ně dobře.
Ahoj, barfuji, protoze pes mel po jakekoliv znacce (levne i nejdrazsi) granuli strasny prujem. Presla jsem na maso bez meziprechodu a od prvni chvile pohoda.. krmime syrovym, kosti davam taky..