Barva očí - 5 let

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
479
8.2.22 19:57

Barva očí 5 let

Ahoj, je to taková hloupost, ale myslela jsem si, že se dětem mění barva očí do roka a přijde mi, že synovi se teď mění v 5 letech. Přikládám fotky, na kterých má 4 roky a teď. Já mám oči zelené, manžel modré a syn mi teď přijde, že je má šedé? Přemýšlím, jestli mu oči tedy ještě zezelenají, protože modré už moc nevidím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15107
8.2.22 20:15

Připadají mi modro šedé. Zelenou tam nevidím vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.2.22 20:17
@Niki.J.B. píše:
Ahoj, je to taková hloupost, ale myslela jsem si, že se dětem mění barva očí do roka a přijde mi, že synovi se teď mění v 5 letech. Přikládám fotky, na kterých má 4 roky a teď. Já mám oči zelené, manžel modré a syn mi teď přijde, že je má šedé? Přemýšlím, jestli mu oči tedy ještě zezelenají, protože modré už moc nevidím :D

Nezezelenají. Neřeš barvu. Hlavní je dobrý zrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15100
8.2.22 20:18

Vidím sedomodre oči, myslím že zelené nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
8.2.22 20:22

@Russet zrak má podle všech vyšetření dobrý. Spíš mě fascinuje, jak se mu barva očí mění. Vlásky blonďaté nikdy neměl, což jsme s manželem měli oba, až někdy do puberty. Pořád se tu barvu snažím identifikovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.2.22 20:24
@Niki.J.B. píše:
@Russet zrak má podle všech vyšetření dobrý. Spíš mě fascinuje, jak se mu barva očí mění. Vlásky blonďaté nikdy neměl, což jsme s manželem měli oba, až někdy do puberty. Pořád se tu barvu snažím identifikovat :D

Vidím šedou a modrou. Hezké oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27858
8.2.22 20:26

@Niki.J.B. ja som myslela že sa farba mení do troch rokov, malý má štyri a idú mu do šeda, ešte minulý rok mal modré. A vlasy mal do dvoch rokov blond, teraz hnedé. Modré oči máme v rodine dosť zastúpené, šedé nie, takže ani netuším aká genetika v tom je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
8.2.22 20:30
@ekira5 píše:
@Niki.J.B. ja som myslela že sa farba mení do troch rokov, malý má štyri a idú mu do šeda, ešte minulý rok mal modré. A vlasy mal do dvoch rokov blond, teraz hnedé. Modré oči máme v rodine dosť zastúpené, šedé nie, takže ani netuším aká genetika v tom je :)

Taky máme většinu rodiny jasně modrookou a sednou nemá nikdo :D
Teď jsem to hledala na netu a zjistila jsem:

Šedá – méně než 3 % světové populace

Šedá barva očí má původ v modré, ale duhovka neobsahuje žádný melanin. Lidé s tímto odstínem lze tedy zařadit mezi příbuzné prvního nositele modrých očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27858
8.2.22 20:38

@Niki.J.B. na to že je to zriedkavá farba, vyskytuje sa často :mrgreen: boli sme v tom že bude modrooký, už asi sotva zmodrejú..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
8.2.22 20:40
@ekira5 píše:
@Niki.J.B. na to že je to zriedkavá farba, vyskytuje sa často :mrgreen: boli sme v tom že bude modrooký, už asi sotva zmodrejú..

Já si říkala, že na ty modrý oči bude balit ženský. Když byl maličký, měl je fakt nádherný. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
8.2.22 20:40

Syn má šedomodré oči a ještě kolem tří let se mu často měnily. Teď mu jsou čtyři a kousek a zůstává spíš u šedé, ale na dobrém světle jde vidět i modrá. Ségra má šedozelené a mění se jí i třeba, když je nemocná a nebo unavená. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
8.2.22 21:18

Já mam hnědozelené, taky se mi oči mění někdy je mám zelené, někdy hnědé a někdy zase hnědozelené :think: vidím to i na fotkách :lol: ale mám je po otci ten je má vyloženě fialové a taky se mu hodně mění barvy, do hněda, zelená tmavě modré :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11624
8.2.22 21:20

Jednomu se měnila barva očí docela dlouho z modré na hnědou a v mezistavu mělo hodně dlouho hnědé hvězdičky okolo zorničky na modrém podkladě. Na hnědou se to změnilo až někdy ve školním období.

Druhému se z pomněnkové barvy změnila na pro mne nepopsatelný odstín také období prvního stupně školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
8.2.22 21:27

Já modré, Ex hnede.
Dcera ze začátku modré, pak se změnili na zelenou a nakonec je má od 6ti let žluto-zelené :mrgreen: Každý se nad jejima očima pozastavuje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
8.2.22 21:37

Má je šedomodré, ale klidně si myslím, že se mu změnit mohou. Já jako dítě měla modré, takové tmavší, v pubertě mi zesvětlaly, po prvním porodu se začala modrá barva vytrácet a byly modrošedé se žlutohnědou kolem zorniček a po druhém porodu se začala modrá úplně vytrácet a nyní je mám zelené, s tmavě zeleným ohraničením a žlutohnědá kolem zorniček zůstala. Napadlo mne, že teoreticky po třetím dítěti bych je klidně mohla mít hnědé :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí