Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Myslim ze se to dedi ob generaci, s pritelem sme oba zelenooci s tmavyma vlasama a malej ma zatim blond vlasy a modry oci ![]()
Tady je to docela hezky vysvětleno. ![]()
http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…
Já myslím, že je to celkem pravděpodobný že bude mít hnědý. Moje matka má modrý, otec hnědy a já hnědý. Někde jsem četla že hnědá je jakoby „silnější“ barva a přebije tu modrou, ale nevím co je na tom pravdy. A proč chceš aby měla hnedý? Mě se třeba hnedá vůbec nelíbí, nejlepší je modrá.
První dítě modrooká holka, druhé hnědooký kluk ![]()
A jinak je pravda, že když je jeden rodič hnědooký a jeden modrooký, tak buď budou všechny děti hnědooké, nebo půl na půl s modrookými.
Zelené oči jsem snad ještě nikdy neviděla, počítám s nimi jako s odstínem hnědé ![]()
@zlodcera nechci tě zklamat, ale já mám zelené a manžel hnědé oči a naše malá má modré..asi po babičce
@Quinn7 Já mám zas radši svou hnědou, zvlášť pro holčičku
Ale synovi ty tátovi modré oči moc sluší ![]()
@Pipet No já právě znám maminku, co má hnědé oči, partner modré a mají dvě modrooké děti
Pravda, druhému je teprv půl roku, ale má ty oči hodně světlé, takže počítám, že už nezhnědnou ![]()
@zlodcera píše:
@Pipet No já právě znám maminku, co má hnědé oči, partner modré a mají dvě modrooké dětiPravda, druhému je teprv půl roku, ale má ty oči hodně světlé, takže počítám, že už nezhnědnou
Jasně, jenže dvě děti je sakra malý statistický vzorek
, kdyby měli 100 dětí, tak třeba 48 jich bude mít modré oči a 52 hnědé (nebo naopak).
@Meganie píše:
Tady je to docela hezky vysvětleno.
http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…
Já si myslim, že mají vliv i předci, no u nás je to ale hodně podobné - babičky hnědooké, dědečci jeden zelenooký, druhý modrooký
Můj táta hnědooký, máma hnědozelenooká a manželova máma hnědooká a táta šedomodrooký ![]()
@zlodcera píše:
@Quinn7 Já mám zas radši svou hnědou, zvlášť pro holčičkuAle synovi ty tátovi modré oči moc sluší
A já si naivně myslela, že když mám manžela hnědozelenookého, tmavovlasého, a v jeho rodině mají všichni hnědé oči, a taky tmavé vlasy, že i naše dítko bude mít spíš hnědé oči, než modré a bude tmavý po tatínkovi
No prd, blonďák s modrýma očima ![]()