Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
mame skoro 8 mesicu a zda se me , ze malo papme:)) vazi 8,25 kg
v noci se budi jak kdy , nekdy 2 nekdy treba 6 a kojim
Prosim o nazory a nebo nejaky priklad jidelnicku. Od kdy se nahzaruje odpoledni mleko , treba ovocem?
diky zmatena mamina
tetnot tyden jsem byla u detske a ptala jsem se ji na to stejny, rikala ze dite do jednoho roku by melo denne vypit aspon 500-600ml mleka.....mam ho davat i po ovocne presnidavce, nebo yeleninovzm prikrmu, pokud je masozeleninovy, staci pry zapit cajem, nebo stavou, ale jinak porad mlicko.......
mej se
Ahojky Elen,
náš klučina má v neděli 8 měsíců a váhu téměř stejnou jako vy. Já kojím + (maso)zeleninový příkrm a přesnídávku někdy dopoledne jindy odpoledne jak to vyjde, večer kaši. Ptala jsem se doktorky jestli nahradit kojení dalším nemléčným jídlem, že se teď častěji budí v noci,ale říkala,že přibívá dobře(minule 30dkg za týden
), že to je jen potřeba kontaktu, ať ještě další jídlo nenahrazuji,MM je důležitější.Tak jak do půl roku spal celou noc a já ho musela na kojení budit, protože špatně přibíval, teď se zato budí když je dobře 2× , když hůř tak i 5 x za noc a to opravdu saje, ale jen chvíli. Kdybych si ho nechala v posteli, tak spíme bez problémů, ale já jsem pak ráno celá polámaná, jak se ho snažím nezalehnout a taky chci být důsledná: starší dceru jsme taky do postele nebrali a od 8 měsíců spala sama v pokojíčku a krásně ![]()
Dnes mám za sebou 3 noční buzení po 2 hodinách a jsem jak mátoha, už se to nasbíralo. Těsím se na víkend, kdy to dospíme, nemusím vstávat se starší dcerou do školy. ![]()
Elen a piješ kafe? Já když jsem tak „přikopnutá“, tak si dávám i normální logrové, to asi pro prcka není dobře…
ale dávám si to 2-3 hod před dalším kojením, tak snad v tom mlíku toho už moc nebude?
Tak míň nočních buzení přeje Hela + Tom(8m)
Ahoj, myslim ze jite pekne. Moje mala mela v 8m 7,3kg. A jidelnicek takovy: snidane-150ml UM, svaca-150ml UM, obed-masozelenina cca 200g, svaca-ovocny prikrm cca190g, veca-ovocna mlecna kase 180ml. V noci nejedla. A od 9m ma jen 1×/denne UM-180ml. Sany.
Ahoj Elen.
Myslím,že papkáte dost.Třaba má mičo dobré spalování.Vůbec bych to neřešila.Kdyby přeci mimču něco chybělo tak by se určitě ozvalo.Už je dost velké.