NAUSNICE NOVOROZENCUM?

394
23.11.05 22:38

NAUSNICE NOVOROZENCUM?

8O 8O 8O
TAK BY ME ZAJIMALO,
KDY MYSLITE ZE JE LEPSI HOLCICKAM NASTRELIT NAUSNICE??? DOKUD JSOU MALE (DO 1ROKU)-a vlastne jim je vcelku jedno jestli nejake nausnice maji nebo ne,a pusobi se jim akorat bolest navic??

NEBO AZ SE SAMI ROZHODNOUT V 5-6LETECH??A SAMI SI O TO REKNOU???(az si zacnou uvedomovat ze jim vlastne neco chybi")

JE LEPSI NECHAT JE ROZHODNOUT SAMI??
NEBO ZA NE? :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2583
23.11.05 23:02

Tak to je bojove tema primo pro mne :-) Mam sice chlapecka, ale kdybych mela dcerku, tak ji nedam pichat ouska ani za nic ! Byla jsem nechtenym svedkem pichani usi u nasi doktorky - miminko rvalo tak, ze jeho matka, ktera byla s nama v cekarne, uplne zezelenala. A to byly zavrene dvere do ordinace 8O
Ja vim, ze je to tradice, ale je to asi stejne pitoma tradice, jako zenska obrizka. A co mne vytaci uplne nejvic je argument, ze si to nebude pamatovat :evil: To prece neznamena, ze mu muzeme zpusobit zbytecnou bolest. Malemu miminku nejsou nausnice naprosto k nicemu. Slouzi pouze jako predvadecka, ze „babicka koupila x-karatove“…
Ostatne, sama mam pichnute usi a uplne na nic, stejne nausnice nenosim.
Takze rozhodne bych pockala, az bude sama chtit.
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
23.11.05 23:03
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
23.11.05 23:17

My tohle téma teď taky řešíme.Já sama náušnice nosím moc ráda :) Vždycky jsem si říkala,že malý nechám taky naušničky nastřelit,ale teď si nejsem vůbec jistá.Naše dr.pro to moc není a taťka taky ne.Taky říkají,že ať si to pak rozhodne sama.No a já jsem na nervy když ji dělají cokoliv,co by ji mohlo bolet.Na druhou stranu jsou holčičky s náušničkama prostě" ženský" :wink:
Taky jsou názory,že je na oušku spousta akupunkturních bodů ,a že by to mohlo nějak škodit,ale já se v tom nevyznám :?:
Tak prostě nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
24.11.05 00:03
:P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
24.11.05 06:41

Me mamka nechala pichnou u dr. nausnice, kdyz jsem byla miminko. Samozrejme jsem pry rvala jak tur, ale nepamatuju se.. :lol: V dospelosti jsem ji dekovala a byla ji za to moc vdecna, protoze pak uz bych se bala.. :)
Proto jsem i ja nechala svy holcicce dat nausnicky kdyz ji byly asi 4 mesice. Ale pozor, nikoliv pichnout, ale NASTRELIT!! Jedine nastrelit. Je to podle me obrovsky rozdil. Vse bylo hotovo behem 5 ti sekund (doslova), Kacka stacila jen zakricet a behem minuty byl klid!
Ouska se krasne a bezproblemu zahojila.
Takze ja jsem nazoru - NECHAT NASTRELIT MIMISKUM!
Pekny den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
24.11.05 07:04

Naprosto souhlasím s Hankou. Je to opravdu pitomá tradice. :roll: Až bude Lucy chtít, náušnice dostane. Tak strašná bolest pro dítě, které už ví do čeho jde a chce to, to zas není, takže proč trápit miminko?

Už tady takových diskuzí byla spousta, takže se opět probírá to samé. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
24.11.05 07:51

Ja osobne jsem si nechala pichnout usi az ve 13ti letech, az jsem sama chtela. Moje maminka mi dala moznost volby :) NEBYLO TO ZADNY TRAUMA a hlavne jsem z toho uz mela rozum a ty dirky v usich jsem proste CHTELA.
Jelikoz cekame holcicku, tak tohle tema neresim. Nejvic pravdepodobne totiz je, ze nase Marketka si bude muset na nausnicky pockat az do te doby, dokud si o ne bude umet rict :)
(I kdyz ted me napada, ze nekterou z babicek urcite nejaky napadne koupit hned jako darek k porodu - pomoooc, musim zacit jednat :) :) :) )

Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
24.11.05 08:06

Hanko (pra:,–(ko),

co se týká naušnic, má každý svůj názor, ale srovnávat píchání uší a ženskou obřízku - tak to snad ne!

Peta

• Citovat
  • Upravit
509
24.11.05 08:18

Ahoj,
taky si myslím, že srovnání s ženskou obřízkou je trochu přehnané. Nicméně každý má svůj názor, že. Když jsem doma nahodila téma náušniček, manžel rezolutně řekl ne, přece nebudou jeho malou holčičku píchat do oušek. Já s tím souhlasím. Až po nich Anička začne toužit, tak to začneme řešit. Já sama jsem si doslova vyřvala v první třídě, protože všechy spolužačky je měly a já ne. Takže babička koupila náušničky a šlo se. Pamatuju si, že mě to vůbec nebolelo. Jen jsem musela mít zlaté, protože po stříbru mi hnisaly uši. Takže dokud si naše holčička neřekne, píchat ani nastřelovat jí je nebudeme.

Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
24.11.05 08:35

Ahoj, my jsme nechali pichnout, tedy nastrelit nausnice nasi maly v jejich 5 mesicich a bylo to naprosto bez problemu, plakala jen chvilku, ale jakmile jsme vysli z ordinace, uz o tom ani nevedela. Slysela jsem, ze nejlepsi cas je do pul roka, potomhrozi nebezpeci, ze by za nausnice mohlo mimi hodne tahat a tak si ublizit. Je to ale kazdeho nazor, ja jsem ale stastna, ze je ma, aspon si ji nikdo neplete s chlapeckem :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
24.11.05 10:04

naušničky

Ahoj, tak já jsem zastáncem až si dítko samo řekne. Mně samotné náušnice vadily a tak jsem to nechala na dcerce. Když byla v druhé třídě, sama si řekla a tak sme je nechali nastřelit. Myslím, že boslest cítí jak větší dítě tak i miminko věrka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
24.11.05 10:28

Jsem taky maximálně pro nastřelení.
Díky- horory z ordinace nemusím. Stačil mi odběr krve u 6 týdenního miminka…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
24.11.05 10:46

Ahoj, jsem pro „svevolne“ rozhodnuti ditete. Starsi za mnou prisla v 5l ze by chtela nausnice. Tak sme vyrazili na nastreleni. S malou to taky tak udelam, proste az s tim prijde sama, a kdyby neprisla tak nausnice mit nebude. I kdyz vhledem ke starsi sestre spis pocitam s tim ze prijde driv nez v 5l. Me osobne nechala mamka nausnice jako mimi a od te doby co nebydlim s mamou(uz po me nikdo nevyzaduje abych nausnice nosila)je nenosim. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
24.11.05 10:58

Mně píchali ouška kvůli náušnicím v 5 letech. Mamka mi říkala, že jsem se tak těšila, že mě ani nezastrašilo to, že to bude bolet. A žádnou bolest si nepamatuji, jen to, že mi sestřička v ordinaci dala do rukou plyšovou veverku. A jak dr. říká sestřičce, ať mi tam něco utře, že mi to trošku krvácí. Ale bolest s tím nemám spojenou určitě. Pokud budu mít dcerku, jsem rozhodnutá dát jí náušničky, až to bude sama chtít.

Květina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky