Jedovaté pokojové rostliny

41
22.11.05 16:43

Jedovaté pokojové rostliny

Ahojky,
obracím se na vás s dotazem, jestli víte, které pokojové, případně i zahradní rostliny mohou způsobovat otravu, vyrážky a pod. Náš procek se už docela rozpohybovatl, tak mám strach, aby v nestřeženém okamžiku něco neochutnal. Ráda bych všechny „nebezpečné kytky“ dala pryč, jenže nevím, které to jsou. Co třeba fikus???Pár jsem si jich vyhledala v literatuře, ovšem s upozorněním, že " výčet zdaleka není úplný". Tady je nabízím, a pokud víte ještě o nějakých, prosím napište. Díky moc

Luzilka a Kubajda

Jedovaté pokojové květiny (způsobují otravu, nevolnost, křeče, šťáva z některých poleptání, vyrážky a pod.)

• difenbachie
  • lilek korálový (Solanum pseudocapsicum)
  • podivec (kroton) (Codiaeum variegatum)
  • provosenka nálevkovitá (Primula obconica)
  • vánoční hvězda (Pointhia pulcherrima)
  • Kristova koruna (Steringmanthe millii)
  • Madagaskarská palma (Pachypodium lamieri)
  • filodendrony
  • narcisy
  • scindapsusy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1311
22.11.05 16:58

Ahojky,

další nebezpečné jsou:

Toulitka- anturie, paprika roční, barvínky, listopadky, citroníky-to je alergen, klívie,brambořík, amarylis, pokojové azalky,lopatkovec, kornoutovka,alokázie,asparágusy,kroton,potos, fikus,břečťan, monstera,myrta, tchýnin jazyk,juka.

Takže skoro všechny :).
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.11.05 14:24

Ficus benjamina

Tohle mne zrovna moc zajímá, moje 7 m rampepurda, práve zaujatě žužlala listu ficusu benjamina a tka jsem z toho celá nesvá a hledám všemožné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ET
87
23.11.05 14:29

ahoj,toto téma už tu bylo,zaujalo mě, tak jsem si to hodila do oblíbených
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.11.05 14:34

DÍKY, DÍKY DÍKY

Naprosto skvělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
23.11.05 14:53

Ahojky,
díky moc za seznamy, ale která rostlina je tedy bezpečná :o ?
Aby jich nebylo málo,tak ještě jednu přidám, je to tedy strom - tis, běžně roste v parcích a zahradách.
Včera mě totiž doslava vyděsil článek ve 100+1 o jedech, kde o něm psali. Je jedovatý úplně celý, jehličí, bobule… Dokonce se podle lidové moudrosti pod ním nemá spát, že i výpary mohou člověka otrávit 8O. No to je snad přehnané. Máme ho na zahradě a zrovna pod něj i dost často stavím kočárek se spícím chlapečkem, tak to už nebudu.
Tak ať se naše dětičky nebezpečným rostlinám obloukem vyhnou a neochutnávají je :)

Hana a Pavlík (2r)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
007
111
23.11.05 15:31

Ahojky,
nekde jsem cetla, ze i listy fialek mohou zpusobit silnou alergickou reakci. A k tomu tisu, my jsme ty cervene kulicky jako deti jedly, pouze cerne jadyrko jsme vyplivovaly.
 Klara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
29.7.15 11:23

Dobrý den, ráda bych se přidala k příspěvku a prosím vás o informaci, zda je některá z těchto kytek jedovatá. Názvy bohužel neznám, kromě Kally. Jsem takový kozel zahradníkem :D Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
29.7.15 11:24

Dobrý den, ráda bych se přidala k příspěvku a prosím vás o informaci, zda je některá z těchto kytek jedovatá pro děti. Názvy bohužel neznám, kromě Kally. Jsem takový kozel zahradníkem :D Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
22.2.18 10:44

Dobrý den, ono bohužel téměř všechny pokojové rostliny jsou jedovaté, ať už brambořík, vánoční hvězda, narcisky, ale i kroton dračinec. Prostě skoro vše. Tady na obrázcích - myslím, že první je difenbachie - jedovatá. Druhou a třetí nepoznám. Poslední je dračinec - taky jedovatý. Hodně jedovatých rostlin jsem našla tady https://abecedazahrady.dama.cz/…-i-pro-kocky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.1.19 10:41
@R.Hanik píše:
Dobrý den, ráda bych se přidala k příspěvku a prosím vás o informaci, zda je některá z těchto kytek jedovatá. Názvy bohužel neznám, kromě Kally. Jsem takový kozel zahradníkem :D Děkuji moc

@Marky20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.1.19 10:43

Na druhe a treti fotografii je seflera, mam ji take a bohuzel je jedovata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.20 07:39

Anturie

Dobrý den. Máme doma anturii. Dnes jsem si všimla, že z listů občas ukápne kapka. List je vlhký. Mám doma malé dítě. Co když se o to omylem otře ručičkou a já si toho nevšimnu nebo ponožkou otře o tu kapku. Vím, že kytka je toxická. Může se mu něco takhle stát?

• Citovat
  • Upravit
42404
24.3.20 07:49

Děvčata, uvědomte si, že skoro všechny pokojovky jsou toxické, zariďte si to doma tak, aby vaše dítě na žádnou nedosáhlo. Já jsem před 2 lety řešila připravené štěně, nebyla to sranda( asi oleandr na zahradě). Prostě vsechny kytky mimo dosah dítěte, eventuálně štěněte. A přeji vám vsem, aby vás nic podobného nepotkalo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42404
24.3.20 07:50

Přiotravene štěně tam mělo být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie