Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anro
Syn teda má vlasy hnědé a je po mně opálený, takže ty modré oči mu celkem krutě svítí ![]()
Moji rodice oba hnede a ja zelene. Muj muz ma modre ja zelene a dite ma modre oci.
@zlodcera píše:
Ahoj. Tak mě zajímá, jestli je tu někdo, kdo má hnědé oči, partner modré a mají první dítě modrookého chlapce a druhé dítě holčičku - jak se jí oči vybarvily?Vím, že to může být všelijak, ale tak nějak doufám, že bude hnědooká
Samozřejmě vím, že na tom nezáleží, je to jen úvaha na rozptýlení
Někde jsem četla, že když má jeden rodič modré a druhý hnědé, tak že buď budou všechny děti hnědooké nebo půlka hnědooká a druhá modrooká, ale moc se mi to nezdá
Tak já mám takové modro-šedo-zelené a manžel hnědé. Obě moje děti (dcera i syn) mají čistě modré oči.
U nas podedilo kazde dite jinou barvu, starsi ma hnede oci po manzelovi a mladsi modre po me.
Jinak u nas mamka, tatka, ja modre a bracha ma jediny zelene.
@zlodcera Jo to je takové zvláštní pak
Jinak dcera má taky modré oči, ale její tatínek taky, takže se to dalo čekat. Proto jsem doufala aspoň u syna, že bude mít do hněda. A velký prd ![]()
@zlodcera píše:
@AnroSyn teda má vlasy hnědé a je po mně opálený, takže ty modré oči mu celkem krutě svítí
kombinace tmavých vlasů a modrých očí je moc hezká a málokdy se vidí
.
Jinak u nás -já tmavá hnědooká, manžel světlý modrooký. Čtyři děti tmavé po mě, jen jeden syn je po muži světlý modrooký.
@pe-terka Taky bych ráda doufala, že aspoň druhé manželovo dítko by bylo po něm, ale třeťátko jaksi už asi nehrozí ![]()
U nás já tm. hnědé vlasy, modré oči, partner tm. hnědé vlasy, hnědé oči… naše holky světle modré oči, blond vlasy (starší už tedy trochu tmavne), syn tmavé vlasy a oči zatím taky modré ![]()
@zlodcera píše:
Někde jsem četla, že když má jeden rodič modré a druhý hnědé, tak že buď budou všechny děti hnědooké nebo půlka hnědooká a druhá modrooká, ale moc se mi to nezdá
U nás to tedy nesedí. Já hnědé oči, partner blankytně modré, čtyřletá dcera měla cca do roka taky světlounce modré. Měla jsem hroznou radost, že zdědí tu jeho neobvyklou barvu, které se člověk úplně lekne a houby. Pak jí začaly tmavnout a teď je má na denním světle zelené jako kočka, na slunci skoro do žluta, v šeru modro-zeleno-šedé a jsou snad ještě zajímavější, ale nikdo v rodině, co kdo pamatuje, je neměl
Syn má teď v 10 měsících tmavší, takže budou asi hnědé nebo hnědozelené, ty má moje máma
No byl by mazec, kdyby ani jedno dítě je nemělo po rodičích ![]()
To se nedá říct. Každé s dětí má barvu očí úplně jinou. Každý má barvu, která výrazně dominuje. Moje nejstarší dcera má oči zelené, druhá má šedé, třetí hnědé a nejmladší syn je modrooký. ![]()
Já mám oči zelenohnědé a manžel hnědé. A dvě z našich detí mají oči tmavě hnědý a dvě světle modrý ![]()