Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Jen pro zajímavost. Bylo mě řečeno, že tohle už jsou určitě jasné NEmodré oči. Je to pravda? :,D nádech modré tam člověk sotva najde, to je pravda. Jsou temno šedé.
@Sharon97 píše: Více
Ještě je čas, než se oči v barví, takže jasné být zatím nic nemusí ![]()
@Sharon97 Moje modrooke dcery měly oči v tomto období světlejší.. Na nějaké závěry, je ale ještě brzo.
Nedělej závěry, na to času dost. Mně tvrdili všichni, že dcera bude mít modrý oči. Jasno bylo až kolem jejích dvou let, jsou hnědý.
Nedalo mi to a podívala jsem se na fotky. Oči zesvětlaly zhruba po 3 týdnů. Ale pořád to nebylo ono. Po měsíci už bylo vidět, že jsou modrošedé. Zase ale tolik fotek už nemám.
Mě samotnou nenapadlo to zkoumat.
Z mé zkušenosti tohle na modré nevypadá, takové oči měla dcera, která má nyní tmavě hnědé. Kluci měli po narození světlejší a ten jeden má i tak tmavé zelenohnědé, druhý má teď v roce pořád modré.
Jsou tmave no, počítala bych s hnědou barvou, ale muze se to vybavit
našim dětem se oči měnily do 3 let ![]()
U nás barvu řešili akorad babičky a tetičky. Mě to bylo a vlastně i je fuk.
Ale líbí se mi když má někdo opravdu zajímavé oči.
Je strašně brzy řešit barvu očí. Moje jedno dítě mělo modré oči skoro do dvou let a pak záhadně zezelenaly. ![]()
Maly mel z podobneho odstinu hnede. Modre uz bych tam fakt nehledala.
@Anna766 píše: Více
Zelené oči se meni nejdyl
můžou i do 5 let, ja mám zelenooke dvě děti po mě a jedno zezelenalo ve 3 letech, druhé teď po druhem roce a stále se ty oči meni. I mě jako dospělé se postupem času meni.
Opravdu tezko rict. Druha dcera mela ve 3 tydnech svetle sede oci. V roce a pul uz tmave hnede, a tato barva ji uz vydrzela.
@Kriss Tina píše: Více
Na to jak jsou údajně zelené oči nejvzácnější, tak jich mám kolem sebe dost. Tedy z rodiny. Ale to je tím že se potkali moji oba zelenoocí rodiče. Já i bratr máme také zelené. I moje děti je zdědily, muž má syté modré oči, ale moje zeleň je převálcovala.
Treti dcera mela ve 2 mesicich modre oci, ted je ma tmave zelene.
@Anna766 u nás je taky zelených dost, hlavně z moji strany rodiny, u manžela jsou všichni hnědooci a od nich je z dětí nezdedil nikdo, já doufala ze nejmladší bude mít hnědé, aby mělo každé dítě jiné oči
nejstarsi má modré po dědovi a mladší dva zelené po mě
![]()