Barva očí - genetika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14719
26.1.23 22:24
@SAJ píše:

Tak to nejsem svého otce :think: :mrgreen: Přitom jeho geny jsou u mě dost zjevné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 18:23

Pěkný večer, oživuji diskuzi. Jakou barvu očí a vlasů máte vy, a jakou zdědily vaše děti? Nebo po kom jste zdědil barvu vy? Já i manžel máme hnědé rovné vlasy a modré oči. Starší dcera má tmavě hnědé a rovné vlasy a modrozelené oči s centrální heterochromií, takže kolem zorničky má krásný zlatožlutý kruh. A mladší dcera má hnědé a rovné vlasy a modro šedé oči. Z mojí i manželovy strany jsou všechni modroocí.

• Citovat
  • Upravit
1458
4.1.26 20:06

@Janča6 0% zelená je vtipná :D Manžel má modré, já tmavě hnědé a mladší dcera zelené :srdce: Starší dcera, má čokoládové :srdce: po mě. Anonymní : manžel s mladší dcerou, jsou blond, já se starší dcerou, máme vlasy světle hnědé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 20:56
@Anonymní píše: Více

Já mám skoro černé kudrnaté vlasy a zelené oči, manžel má vlasy rovné, kaštanové a oči modro/zeleno/žluté.
Syn má zatím oči uplně hnědé-jediný další hnědooký člověk v našich rodinách je moje máma :) a rovné plavé vlasy.
Popravdě jsem u něho hodně sázela na modré oči, protože oba moji dědové měli oči jako pomněnky, skoro všichni ostatní zelené nebo modré a u manžela maji nějaký odstín modré skoro všichni. Překvapil : )
Dceřin otec má středně hnědé rovné vlasy a hnědé oči a ona je má oříškové se stále větším podílem zelené a tmavé blond kudrliny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.26 21:10

Tak to máte opravdu pěkné a zajímavé kombinace. Černé vlasy a zelené oči jsem asi ještě neviděla

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.26 21:22

Oo díky :)
Je to taková olivová zelená, žádný zářivý smaragd : )

• Citovat
  • Upravit
2654
4.1.26 21:33

Koukám, že jsem taky unikát. Dva modroocí a šance na zelenooké dítě 1%. Tátova jsem určitě. Krom barvy očí jsem jeho chodící kopie. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 21:47
@Karinkas píše: Více

My oba také čistě modroocí a všichni v rodině také, ale ani jedna dcera nemá čistě modré oči. Starší má také do zelena, což teď také koukám, že není obvyklé, a hlavně má ten žlutý střed, který je velmi zajímavý. A mladší má modrošedé. Nevím, kde se to v té genetice vzalo :P

• Citovat
  • Upravit
14719
4.1.26 22:26
@Pitřice píše: Více

Jsme stejný případ. Otec světle modré, máma tmavě hnědé a ja se sestrou zelené - viz foto na druhé stránce diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1458
5.1.26 10:12

@Janča6 Přidávám oko mladší dcery. Když byla malá, měla oči po manželovi světle modré, tu zelenou nechápu :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
5.1.26 10:26

Já si myslím, že v té tabulce je chyba. A možná ne jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1458
5.1.26 10:33

@Janča6 Tabulky, jsou obecně k prdu :D Moje holky, jsou mimo tabulky od mimina. Váhou, jsou pod křivkou, výškou nad. Pak se v tom má člověk vyznat. Jak zde už zaznělo, genetika má své plany :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
5.1.26 12:56

To jsou naše holky taky mimo tabulky - všechny hmotnostně podtabulkové, 2 výškově nadtabulkové a 2 podtabulkové. Ale to bych neřešila, to jsou jen takové tabulky „jak by to mělo vypadat,“ a je jasné, že dítě může být i mimo. Ale tahle tabulka říká, že modrooký a hnědooký rodič nemůžou mít zelenooké dítě. A to je evidentně nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2963
5.1.26 13:09

Joo je to bud a nebo. Ja mam po mamce modre a tata a bracha hnede. Manzela mam s hnedymi a jeho rodina hnede. Obe deti maji hnede. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
5.1.26 19:29

Určitě je v tabulce chyba. Mamka má tmavě hnědé oči, taťka měl modré. Mí dva sourozenci měli jiného otce, barvu očí nevím a všichni tři máme naprosto stejné oči - hnědozelené (u zorničky hnědá, zbytek zelený). Sourozenci mají oba hnědé vlasy, já zrzavé, ale oči všichni stejné. A ještě perlička - obličej mám téměř stejný jako má teta, na mou mamku se absolutně nepodobám a všichni vždycky tipovali tetu mojí mamkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová