Barvení tylu - jakou použít barvu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
barvení tylu
Ahoj, nevíte jestli se dá obarvit tyl? (Duhou, Iberia nebo tak něco). Koupila jsem závěsná nebesa (ehm z aliexpressu no
) a barva je samozřejmě úplně jiná
díííky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Babička kdysi máčela bílý tyl v černém čaji, když chtěla získat tyl v odstínu šampaň, myslím, že to fungovalo. Když to jde zaprat (jako že to zešedne při nevhodné péči - to přeci atd. dělají), musí to jít trochu obarvit. Asi jde i o to, jak velkou změnu chceš a z jaké na jakou barvu. Chytat na to bude asi cokoli blbě, když je to super umělina, ale malinku posunout odstín pomocí tmavé barvy by myslím jít mělo. Ale možná bude jistější nevyhovující barvu prodat a koupit znovu jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Duhou podle mne ne. Nevím jak teď, ale kdysi se to, co se v tom barvilo, muselo vařit. A myslím, že byla jen na bavlnu.
Tyl je skutečně umělina, takže pokud barvit, tak jedině něčím skoro za studena. (do 50°C) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No měly být béžový (světlý - béžovo hnědý) a jsou spíš růžovo-losový, koukala jsem že třeba Duha má béžovou barvu, ale myslím, že to opravdu nechytne. Zkoumám ještě co se prodává. Ale asi je prodám no
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KataD koukni se na sáček, co tam píšou, až to budeš chtít koupit. Tyl bude nejspíš polyester, takže musíš koupit barvu, co je vhodná na tento materiál. I tak si nejsem jista, jestli se ti to podaří správně přebarvit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukala jsem teď na duhu a ta je na bavlnu, viskozu a len…
Iberia se na polyamid a umělé hedvábí, polyester nikoliv.
https://www.vmd-drogerie.cz/…textil-25-g/
Složení určitě nevíš (koukala jsem, že se dělaji jak polyesteru, tak z polyamidu), takže bych nic neriskovala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem na to koukala, složení právě nevím no. No asi to teda raději nebudu pokoušet
děkuji!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit