Batole a mléko

13.5.14 08:36

Batole a mléko

Holky potřebuji radu. Mám holčičku (19 měsíců),asi před 2 měsíci mi přestala pít UM, nechce ho.To jsem moc neřešila, mléčných výrobků měla stále dost, hlavně kaši a jogurty, ale teď posledních pár dnů mi začíná odmítat i kaši k večeři. Kolik potřebuje batole mléka za den? Mám obavy že ho bude mít málo, kravské taky moc nemusí, párkrát si cucne, ani kakao ne. Nejraději z mléčných má jogurty a Lipánka, ale zase jí přece nemůžu dávat od rána do večera jen jogurty aby měla dostatek mléka. Co jste dělali vy když vám děti začali odmítat mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
13.5.14 08:45

Najdi si jiné, kvalitnější zdroje vápníku a hondbu za mlékem hoď za hlavu, ať si vezme, kolik chce :kytka:
Syn nikdy mléko nechtěl, postupně začal odmítat i mléčné výrobky. Měl vyrážku kolem pusinky, tak jsem mi nechala udělat krevní testy, hlavně skrz lepek. A jemu vyšla intolerance na BKM. Ten prcek to prostě podvědomě věděl a proto ty věci nechtěl jíst. Jinak sní kde co.
Dopručuji stránky Jíme jinak
zdroje vápníku - http://www.vegmania.cz/…i-rekordmani

Příspěvek upraven 13.05.14 v 08:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
13.5.14 08:45

Ahoj mám ten samý problém akorád s tím rozdílem že malé je teprve 9 měsíců, a mlíko mi odmítá už od zhruba těch sedmi měsíců. vyzkoušela jsem různé UM a nic ani kaše z mlíka nechce. dávám bílé jogurty a k večeři chleba s lučinou. Taky už nevím jak jí donutit pít to mlíko. Má ho tak jednou denně a to jí ho musím dávat lžičkou a smíchané třeba s banánen, piškotem, rohlíkem, jinak to neveme a sní tak 100ml víc ne. je to hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
13.5.14 08:56

@sonka2 kamarádka měla taky tenhle problém a koupila přírodní rýžové mléko…a to jí neodmítal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
13.5.14 09:06

A co zkusit UM s příchutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
13.5.14 11:47

UM s příchutí taky nezabralo, ani takové ty rýžové mlíčka do flašky, ona to prostě nechce z té flašky a že jsme jich vyzkoušeli mraky, i hrníčky z ušima a taky nic.ale je zajímavé že čaj z flašky pije a jak jí do ní dám mlíko tak ani ranu..
@Malike a kde se to mléko dá sehnat? slyším o tom prvně..ale pochybuju ze by to pila, ona fakt kté flasi jen cuchne a jak cití mlíko tak nechce..ale třeba zrovna by to pila musím zkusit všechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
13.5.14 12:57

@sonka2 můžeš si různá mléka i vyrobit sama doma - ovesné, rýžové, makové, ořechové,… a zkoušet, které ji bude chutnat. Je to levnější než ta kupovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
13.5.14 13:02

@ježourek x.x.x
Doporučuju rýžové mléko obohacené vápníkem z drogerie DM, dcera byla kojená do 2 let, pak žádné UM ani kravské mléko nechtěla, ale tohle milovala. Je to ovšem drahá sranda - litr stojí kolem 35Kč myslím.
No a pak ty další zdroje vápníku, co zmiňovala omites.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
13.5.14 13:11

Máme také problém s UM. Když malýmu rostou zuby tak odmítá nočník a mlíko. Budou mu dva roky. Normálně pije z Kubíka vlašky a z dm s brčkem. ale mlíčko do něj nemůžu dostat. Přemýšlím nad normálním mlíkem a kakaem? vím že už je velikej, ale jednou jsem se ptala doktorky a ta říkala že UM je nejlepší do tří let. ale když chci dávat normální tak určitej typ.. ale z našeho mu dělam rupičnou kaši, pudink… takže bych mohla i to granko, třeba by to pomohlo. Jinak mi jedl dlouho samotný bílý jogurt radši než lipánka a tak… Snažím se mu dát denně jeden jogurt a večer krupičnou kaši, ale asi se ji chudák už taky přejedl, proto bych byla radši i za to mlíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
13.5.14 13:35

@sonka2 malému taky kupuju rýžové mléko, ale protože je atopik a kravské mléko není zrovna vhodné..kupuju v racionální výživě..a nebo v DM by se to dalo sehnat..je sušené..70kč na 400g..když tam mixneš banána, jak to někdy dělám..možná to přijme:-)pokus se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
13.5.14 18:49

@Malike určitě to vyzkouším, děkuji za typ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.14 20:06

Holky díky, ještě něco zkusím, ale malá je dost tvrdohlavá, když nechce tak nechce a hotovo :zed:.Když vidí mléko, zrovna ho odmítne aniž by se napila jak to vůbec chutná. Nemáte někdo receptík na to rýžové mléko? zkusila bych ho udělat doma, zbytečné kupovat když mi to pak třeba nebude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí