Dítě na noc k babičce s dědou?

3993
9.5.14 22:01

Dítě na noc k babičce s dědou?

Ahoj holky. Chci se jen zeptat, od kolika let (měsíců) dáváte své dětičky k rodičům na noc? Malé je 14 měsíců a už na nás začínají babičky a dědové tlačit ať jim jí půjčíme na noc. Že prý si už musí zvykat, co kdyby jsme chtěli někam večer jít a tak… Nevím jestli to přeháním, nebo ne, ale já mám prostě pocit, že je na takové návštěvy ještě maličká. A ani jí tam vlastně nechci tak dlouho nechávat. Vím, že my jsme rodiče a naše rozhodnutí je jediné správné, ale zase jim nechci brát tu radost, že tam budou mít vnučku i přes noc. Co si o takových přespávacích návštěvách myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
925
9.5.14 22:03

Od dvou nebo tří měsíců, už přesně nevím. ;) Žádný problém jsme v tom neviděli :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
9.5.14 22:04

Synovi je 20 měsíců a babička s dědečkem na mě tlačí, ať jim ho na noc nedávám :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tak ne že bych nebyla ráda, kdyby si ho vzali, ale nemám hlídací rodinu ani kamarády, takže byl pryč max. na procházku.

• Citovat
  • Upravit
31672
9.5.14 22:04

Když nechceš, nedávej..starší spal poprvý a naposledy u babi v 3 a 3/4. bylo to nutný, byla jsem s mladším přes noc v nemocnici..a zvládl to v pohodě, tak myslím že zvykání není potřeba pokud je vídá často přes den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
9.5.14 22:05

Starší syn jezdí k našim 1 měsíčně na víkend od 6m. Mladšího ještě kojím (má 6m), tak u něj to ještě nebude ani honem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965

Dávala jsem od pěti měsíců, ale nekojila jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2

Nechám az sama bude chtít. A buďe mi smutno

• Citovat
  • Upravit
1094
9.5.14 22:06

@Bekyn …od 5mesice a naprosto bez problémů :mavam: nevudim v tom take problen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.5.14 22:06

Poprvý kluka hlídala večer moje mamka v 5 měsících (ale to jsem se vracela přespat k ní). Přs celou noc ho měla ve 13 měsících.

• Citovat
  • Upravit
24180
9.5.14 22:07

Tak já jsem poprvé nechala dceru u prarodičů teď o velikonocích na týden, ale jsou jí 3 roky. Dříve jsem tak nějak „nechtěla“ a i když jsme odjížděli, tak bych auto nejraději otočila a dceru odvezla. Syna necelých 18 měsíců jsem tam však nenechala a myslím si, že má času dost. A hlavně on je nyní „máma“ a jen máma. Takže i z toho důvodu bych ho tam nenechala.
Pokud byste chtěli jít večer někam, tak snad může být hlídání u vás doma. To mi přijde daleko lepší a to jsme snad nechali takto na večer na 3 hodiny hlídat tetu v necelém roce u dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
9.5.14 22:07

Jak tak koukám, tak to asi přehnáním… Nejspíš budu přehnaně upjatá matka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.14 22:08

@Bekyn myslím, že přeháníš :)
Malému je 10 m, už asi 2× byl téměř celou noc s našima (já jsem se vrátila kolem 2 hodiny ráno). Za měsíc a půl jedeme známým na svatbu a to bude s našima sám celou noc a my přijedeme někdy kolem 11 ráno druhý den.
Neboj, prcek to zvládne. Určitě je to šikovná holka a ještě tě překvapí, že si to užije víc než čekáš.
Ad věta:
Vím, že my jsme rodiče a naše rozhodnutí je jediné správné.
podle mého názoru není správná.
Někdy jsou opravdu „zkušenosti nad mateřskou lásku“ - samo pokud se to netýká věcí jako párek půlročnímu dítěti, víc než osolené jídlo o něco staršímu, vožení nepřivázaného dítěte „jenom pár metru“.
Já bohužel mám obě babičky daleko, kdykoliv jsou v dosahu (tj. tak jednou za měsíc max), malého jim mileráda svěřím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hudcová
9.5.14 22:09

Pokud to ty nechces, tak ji nech doma. Ja v tom problem urcite nevidim. Nase babicky hlidaji takto asi od 2mesicu. Deti jsou u nich radi, mnohem vic dovoli. :)

• Citovat
  • Upravit
2418
9.5.14 22:10

Ja kojim a jakmile si budu jista, ze se mala nebude v noci a rano pidit po koze posupajdi na noc k babicce, predpokladam, ze v te dobe ji bude tak ten rok a ctvrt/pul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
9.5.14 22:10

Když jsem přestala kojit, tj. kolem 1 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí