Staví řady - autismus?

145
11.5.14 09:26

Staví řady

Ahoj maminky, potřebuju znát něčí názor. Moje 18měsíční holčička začala před týdnem stavět řady - z kostek, zvířátka do řady, včera dokonce z pastelek, které našla rozházené na zemi. Když jsem jí potom dala papír, tak začala normálně kreslit (no spíš čmárat). Kostky taky potom nemá problém rozházet nebo z nich postavit komín, to samé se zvířátky - dokáže si s nimi hrát i jinak než jen stavět řadu. Ale já jsem nedávno četla článek o autismu a tam to popisovali jako jeden z rysů, tak mě to celkem vyděsilo. Dělají to všechny děti, nebo jen autisti? Jsem teď 4 týdny po porodu druhého dítěte, tak jsem asi zbytečně hysterická a dceru moc sleduju (vlastně obě děti), tak prosím o shovívavost, jestli někomu můj dotaz přijde scestný. Jinak dcera snad další znaky nemá, mává na rozloučenou, ukazuje, směje se, mazlí… Děkuju moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
11.5.14 09:27

Nečti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
11.5.14 09:30
@Sibyla0 píše:
Nečti..
:potlesk: tak tak, všeho moc škodí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
11.5.14 09:30

@mallinka ahoj, náš malej taky pořád stavěl řady. Byla jsem s ním i u psychologa (ne kvůli tomu, kvůli nemluvení) a psycholog autismus vyloučil. Prý Může to může být rys osobnosti, že bude pečlivá apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.5.14 09:34

@mallinka neplaš a nečti blbiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
11.5.14 09:34
@mallinka píše:
Ahoj maminky, potřebuju znát něčí názor. Moje 18měsíční holčička začala před týdnem stavět řady - z kostek, zvířátka do řady, včera dokonce z pastelek, které našla rozházené na zemi. Když jsem jí potom dala papír, tak začala normálně kreslit (no spíš čmárat). Kostky taky potom nemá problém rozházet nebo z nich postavit komín, to samé se zvířátky - dokáže si s nimi hrát i jinak než jen stavět řadu. Ale já jsem nedávno četla článek o autismu a tam to popisovali jako jeden z rysů, tak mě to celkem vyděsilo. Dělají to všechny děti, nebo jen autisti? Jsem teď 4 týdny po porodu druhého dítěte, tak jsem asi zbytečně hysterická a dceru moc sleduju (vlastně obě děti), tak prosím o shovívavost, jestli někomu můj dotaz přijde scestný. Jinak dcera snad další znaky nemá, mává na rozloučenou, ukazuje, směje se, mazlí… Děkuju moc za odpovědi.

To nemusí byt autismus třeba je to encefalitida ta má velmi podobné příznaky proto se to plete a některé maminky tu šíří nesmysly o tom že očkování způsobuje autismus což není pravda očkování a způsobuje encefalitidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
11.5.14 09:35

@mallinka neřeš to fakt ne, my máme autistu a ten do řady nic nestaví ;), v 18m je na cokoliv brzo, navíc jen stavění do řady nic neznamená pokud to nedělá několik hodin v kuse a nic jiného jí nezajímá ;) což jak píšeš nedělá :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.5.14 09:37

Řady stavějí všechny děti, akorát autisti s hračkama nedělají nic jiného, zdravé dítě si s nima i normálně hraje..vzhledem k dalšímu co jsi psala, myslím že můžeš být v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
11.5.14 09:40
@MartinKa36 píše:
To nemusí byt autismus třeba je to encefalitida ta má velmi podobné příznaky proto se to plete a některé maminky tu šíří nesmysly o tom že očkování způsobuje autismus což není pravda očkování a způsobuje encefalitidu.

No, ted jsi zakladatelku vylozene uklidnila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
11.5.14 09:45

@MartinKa36 muzes hodit nejaky odkaz, kde se uvadi, ze pri encefalitide dite stavi rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
11.5.14 09:47
@MartinKa36 píše:

:roll: to je vtip, ne?

Mmch., vis ze PAS naopak mohou byt dusledkem zardenkoveho syndromu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
11.5.14 09:48
@Eemii píše:
@MartinKa36 muzes hodit nejaky odkaz, kde se uvadi, ze pri encefalitide dite stavi rady?

Taky bych to rada videla :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.5.14 09:50

@magistra K super obrázek :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
11.5.14 09:56

@Sibyla0 Mne se zase libi tvuj chodici kojenec :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
11.5.14 10:03
@Sibyla0 píše:
Nečti..

přesně…

to snad dělaj uplně všechny děti a nebudeš přece stanovovat diagnouzu podle jednoho příznaku. tak klíídd ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí