Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
prosím vás o radu. Náš 13měsíční Adámek si pořád sundává rukavice, nechce mít ani ručičky schované v teple ve fusaku v kočárku.
Místo toho radši pořád na něco ukazuje (což chápu, je zvídavej
), ale pak je má zmrzlý jak rampouchy. Nemáte náhodou nějaký trik, jak na něj vyzrát, aby si ty rukavice pořád nesundával? ![]()
Děkuju za rady.
Taky mám ročního Adámka a taky rukavičky moc nechce. Naštěstí mám kombinézu s odepínacími rukavičkami, tak ty si nesundá. Bundičku mu dávám jen na spaní, tak když usne, tak mu ručičky hned strčím do fusáčku.
Tak to by me ty rady take zajimaly
Ja mam 19mesicni dcerku a jsme na tom stejne ![]()
Tak rukavice má naše malá ráda, je jí 15 měsiců..ale bojujeme s čepicí......Můžu se přidat s dotazem? Pořád ji vyhazuje potvora
A co zavazovací pod bradou, to si taky sundá? A nebo co takovou tu pletenou kuklu?
zkusit sehnat nějaké, co se sundávají fakt špatně
ale nevím jestli by to pomohlo. Já jedny takové koupila, v domnění, že budou držet a sundá si je v pohodě. Ale naštěstí má opičící období, tak stačí, když má rukavice jako máma ![]()
a jaké rukavíčky dáváš? moje malá nechtěla palčáky tak jsem koupila obyčejné prstové a nebyl problém, mohla ukazovat jak chtěla a celkově dobře se jí držely třeba hračky nebo čajík dávala jsem jí je cca od 9 měsíců. Je možné že tvemu chlapečkovi právě vadí to že nemá volné prsty:-)
Ivča78 píše:
A co zavazovací pod bradou, to si taky sundá? A nebo co takovou tu pletenou kuklu?
Ahoj,
tak já musela vyměnit palčáky za prsťáčky a už není problém. čepici zavazuji pod krkem a když ji stahovali i zavázanou pod krkem, tak jsem dala přes čepici ještě kapuci od bundy měli smůlu.
byron píše:
No právě že sundá, potvůrka…Ivča78 píše:
Šikulka
.
doporučuji také prstové. Jinak bych to okolo té nuly ještě neřešila, já je nedávám z lennosti. Až přituhne, bude je chtít sám, u nás to bylo loni taky tak.
Máme palčáky, chvilku si je nechá, ale během vteřiny jsou dole.
A vzor maminka funguje taky jen na chvíli, kašle na mě.
Asi budeme muset zkusit prstové, díky za radu.
Čepici naštěstí prcek moc neřeší, jen občas a když už jo, tak buď jsem mu přes ni ještě dala kapucu (to když měl slabší bavlněnou čapku), chvíli tahal a když to nešlo, přestal.
Teď má zimního kulicha na zavázání pod krkem, taky párkrát zkusil zatahat, ale marně, tak přestal. ![]()
Náš kluk si je taky furt sundavá a vyzkoušela jsem už asi troje rukavice ![]()
Máme to stejně
. Dávám bundu s delším rukávem a ten ohrnu, aby mohla držet rohlík atd. Jak zrampouchovatí, shrnu to dolů a má smůlu. Nebo má pod bundou pletenej tlustej větší svetr, tak ty konce chytnu a vysunu ven z bundy, aby to aspoň trochu krylo ruce. Přes kočár mám extra deku a tou ručičky kreju, když to jde, ale moc si to nenechá
. Tak jedině nebýt venku moc dlouho, dýl jak na hodinu nevyjíždím, většinou.
Už aby bylo teplo
.
byron píše:
No právě že sundá, potvůrka…Ivča78 píše:
a co takhle kuklu? ted jsem objevila jednu pěknou fleesovou,okolo hlavy lehké stahování aby nefoukalo…to už snad nesundá,ne? emině teda nevadí už nic,měla období kdy sundala co šlo ale ted (15 měsíců) čepice drží,rukavice prsťáky i palčáky taky… ale zase je teda fakt že rukavice má na šňůrky podvlečené bundou…