Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@hanourek hrozny jsou opravdu lepší než párek. Tim více kalorický nemyslím nezdravé ![]()
@ančapepča píše:
Taky záleží kdy ho vážíš, jestli jednou ráno a pak zase večer. Ráno váží kazdej o něco míň než večer. Jinak 300 gramů opravdu není žadnej rozdíl. Mohl být víc vykanděnej a vyčůranejneboj
Taky pravda. U žen to ještě ovlivnuje menstruační cyklus, ale to je mimo téma.
@hanourek píše:
@pe-terka ten parek je mysleny trosku s nadsazkou…ale je pravda..ze maso ma maximalne 2krat tydne..jinak ma rad omacky s testovinama..ryzu se zeleninou apod..ani me nenapadlo ze by mohl ubrat na vaze..treba diku tomuto..nevim.........zaradim vic masove jidla…a prestanu vazit..jen co pribere zas trosku![]()
![]()
![]()
Ptam se opet. Jak to myslis, ze ubral na vaze ? On vubec na vaze neubral.
@pe-terka taky deti neprevazuju.....mam dve..syna uz skoro skolaka..nejsem zacatecnice maminka
ale v teto zkusenosti ano…mame vahu v koupelne..a pred koupanim jsem ho na ni postavila…ze zvedavosti…ne pro pruzkum..a zaskocilo me ze mel min nez pred 2 mesici na kontrole…proto jsem i zalozila tema..ci nema nekdo zkusenost s ubytkem vahy u batolete… ![]()
@hanourek píše:
@pe-terka ten parek je mysleny trosku s nadsazkou…ale je pravda..ze maso ma maximalne 2krat tydne..jinak ma rad omacky s testovinama..ryzu se zeleninou apod..ani me nenapadlo ze by mohl ubrat na vaze..treba diku tomuto..nevim.........zaradim vic masove jidla…a prestanu vazit..jen co pribere zas trosku![]()
![]()
![]()
Jasně, ale zas to s tím masem taky nepřeháněj. 4× do týdne stačí. Určitě nevynechávej ovoce zeleninu, mají sice méně energie, ale zase vitamíny a stopové prvky. A hlavně klid - váha fakt není jediný ukazatel zdraví
Pokud je vitální, je i zdravý.
@srpen89 v roce mel 9330g…ted ve 14mesicich 9000g…z toho mi vyplyva ze na vaze ubral…kdyby nepribral..neresim…starsi syn uz ma rok stejnou vahu…ale batole by aspon nejaky ten gram melo pribirat co mesic..dva…setkala.jsem se s tim poprve ze by melo dite mensi vahu nez pred pr.ted tema 2 mesicema. Proto toto tema…
![]()
Ale houby. Proc by melo 14 m dite neustale pribirat ? A hlavne u kazde vahy mas napsanou odchylku 500g jako normu. Do 100 kg. Nad 100 kg dokonce odchylka kilo. Takze treba ma naopak 9,5 mozna i vic. Mohl se predtim vic najist, napit, vzdyt 300 g je sklenice vody, nebo nebyl vycuranej, vykakanej. 30 dkg u takhle velkeho ditete, vazeneho na normalni digitalni vaze neni nic. Kdyby mel min o 2 kila, tak nad tim budu premyslet, ale takhle… ![]()
@hanourek Evidentně potřebuješ slyšet od doktorky že je v pořádku, tak jí zavolej. My Ti tady můžeme psát horem dolem, že je to v pořádku a stejně nám nebudeš „věřit“. A budeš v tom vidět spíš zdravotný problém.
Já napr. neměřím dceři teplotu pokud vysloveně není nevrlá, ospalá nebo se nechová nestandardně. Bezdotykové na čelo jsou vraj naprd, do zadečku si to už změřit nenechá a pod paží to zatím neudrží. Když je teplejší, tak čekám co bude. Ale pokud se chová normál, tak neřeším…
Když byla malinká, tak jsem takhle stresovala, že mi za 2 měsíce nenabrala ani gram (vážila jsem doma) a byla z toho pěkně v háji (jako prvomatka), ale pak skočila o 300g nahoru a já málem otevírala šampaňské! U batolete které se víc hýbe, roste, je spokojené, hravé bych to neřešila. Jiná váha, víc se vyprázdnil, míň se napil. U horeček nejspíš trochu zhubnul - to je ale normální. Ale Tebe uklidní jen doktorka.
Párkem váhu nedoženeš - nabízej, nenuť. Naše má období kdy baští všechno, jindy vybere jen maso, jindy zase jen přílohu a omáčku. Nechávám ji. Ja jím všechno. Když nechce, nechám ji.
Ahojky holky, obnovuji diskuzi s dotazem. Předem upozorňuji, že vím, že syn (necelé 3 roky) není žádné tintitko, ale spíš přemýšlím jestli to hubnutí není problém. V lednu než jsem přestala kojit měl syn 17,5kg. Po tom odstavu ztratil kilo. Přikládala jsem to tomu, že už nemá ty svoje noční kalorie z kojení. Těch 16,5kg se mu drželo docela dlouho. Potom dost vyrostl plus rostly stolicky a měl asi 16,2kg. No a tedka je už asi týden nemocný s horeckama, trochu něco sní ale min, a dneska už bylo na váze 15,8kg. Takže už má skoro o dvě kila méně a to už mi přijde docela dost. Co myslíte? Mám to už raději nějak řešit? Ještě bych dodala že když je ve školce, tak učitelky chválí, že všechno sní. Doma kolikrát sní 4 kousky domácí pizzy atd. Děkuji za rady.
@Anonymní píše: Více
Při téhle váze bych nic neřešila, naopak byla rada, že zhubnul. Moje dcery dokud byly kojené taky byly baculaté, po odstavu trochu zhubly a dlouho nic nepřibraly.
vždyt je nemocný a nemá nejspíš chut k jídlu tak hubne to je naprosto normální, jinak ty taky nevážíš pořád stejně to že mě o 300g mín může být i tím že byl na wc a byl nenajedený ![]()
Ahoj, resila jsem stejnou vec vlonu, ale se 4letym, taky zhubul 2 kg (z 18 na 16) a doktorka rekla, ze to nic neni. No jeste porad tech 18kg nema, nebo jen hodne natesno, ve skoro 5 letech, je to vysoky hubenour…
@ka2ka Vždyť píšu ze zhubla skoro 2 kg a ne 300g ![]()
@JezinkaBezinka Děkuji za odpověď
mě to přijde právě u deti celkem dost, ale asi ne ![]()
ano ale né najednou, zhublo na několikrát navíc to dítě se vytáhlo ![]()