Batole vs rádio

120
19.2.07 19:32

Batole vs rádio

Ahoj holky,

zajímal by mě váš názor na tuto věc. Malý je závislák na rádiu, určitě si za to můžeme sami a i babičky zde sehrály svoji roli.
Když byl zhruba půl roční, začala jsem si pouštět rádio, aby člověk přišel trošku do kontaktu se zprávami, hudbou atd. Teď je již „velký chlap“, miluje „tanec“ nebo lépe své taneční kreace na hudbu. :D
Bohužel rádio vyloženě vyžaduje. Alespoň jsme usměrnili, že ráno po probuzení rádio ještě spinká a večer než jde spát ho taky vypínáme, protože rádio bude taky spinkat. Jinak to ale u nás jede skoro furt, když na to zapomene, jsem šťastná. 8O
Myslíte, že rádio jako kulisa může vadit později při učení, soustředění? Televizi mu zatím nepouštím vůbec. Jednak si myslím, že je čas a jednak by mě kombinace obého zabila :roll:

Za odpovědi předem dík

Jitka + Luky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
19.2.07 19:46

Ahoj,

ja si myslim, ze pokud to neni televize, tak by to vadit nemelo. Navic, pokud to odbouravate po ranu a vecer, casem na tom tak zavisly nebude. Ted ma proste vek, kdy si lehce na neco zvykne a jelikoz je to obdobi vzdoru, tak se radia nechce vzdat.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
19.2.07 21:37

Myslím že rádio vůbec neva, akorát při pozdějším učení může rušit ale to už bude větší a až si bude dělat např. úkoly do školy tak pokud na tom pořád pofrčí tak mu to už jednoduše si myslím vysvětlíš že nejdřív učení pak rádio :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
19.2.07 21:59

Myslim, ze vadi akakolvek sustavna kulisa. Niekde som citala a zda sa mi to logicke, ze prave deti vo veku okolo dvoch rokov sa nevedia sustredit aj na zvuk na pozadi a aj na hru, alebo inu cinnost. Pretazuje to ich nervovy system a neskor z toho vznikaju poruchy sustredenia. Ja by som sa urcite snazila radio/hudbu/TV ako kulisu odstranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
20.2.07 07:01

Ahoj Jituš,
tak já nevím, jestli to může vadit, ale doma máme taky pořád zvukovou kulisu, protože starší Lucka si pouští písničky nebo pohádky na CD nebo na DVD. A když si nic nepouští, tak stejně pořád vydává zvuky, křičí, piští, brčí, zpívá… :D. Takže Janička žije v hluku se sestrou odmala.

Lucku jsme jako mimino a malé batole nechtěli zatěžovat hlukem z TV a rádia a Jana v tom žije pořád. Kdyžtak dám vědět, jestli to na ní nechalo nějaké stopy :D:D:D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
20.2.07 10:31

Ahoj Evi,

on člověk možná s prvním dítětem přemýšlí i nad tím, co by nemusel, že? :lol: :wink:
Předpokládám, že na Janičce to žádné velké stopy nenapáchá a pořídíš-li si někdy třetí, to bude asi žít v úplném kraválu :D :D
Já jen, byla by to dobrá záminka rádio mu zrušit, už mě z toho taky občas hrabe. Miluje dechovku - zabít babičku!!! Na druhou stranu ten nelidský řev, ve chvíli kdy se rádio vypne a je klid - jo jo, matka na MD uhýbá, kde může :oops:

Držte se!

Jitka + Luky (14,5 kg, 87 cm, 12 zubů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
20.2.07 11:25

Ahoj,

tak nad tim premyslim a jelikoz mam druhe dite, tak si myslim, ze klid u nas nebude nikdy. Pochybuji, ze vsechny druhorozene deti by meli narusene soustredeni. Takze jsem v klidu.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
20.2.07 13:30

Ahojky,

máme doma malé miminko (2 měsíce) a malého raubíře (2 roky). Matěj, jakožto prvorozený, byl vychováván v klidu, Anička má bohužel v tomto nevýhodu. Aby se mi v klidu a dobře přes den vyspala, musím ji dát ven do kočárku (díky za letošní mírnou zimu).
Myslím, že Matěj díky klidu ujíždí na kraválu teď , takže malá to nebude mít zapotřebí.
Rozhodně si nemyslím, že by to bylo na závadu, časem ho to přejde. Prostě jenom něco objevil a dřív nebo později se začne soustředit na nový objev. Za chvíli bude jaro, léto, bude se trávit víc času venku a tam je toooolik zajímavých věcí, že na rádio zapomene :))
Třeba, pokud poslouchá i mluvené slovo, začne dřív a lépe artikulovat :))

Kamila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
4.9.13 13:15

Pouštím potichoučku rádio na denním spaní, protože u nás je hrozně ticho - máme dvojitá okna a sem fakt nevnikne pomalu ani projíždějící traktor.. Nechci, aby byl malý navyklý, že přes den je na spaní ticho, tak to dělám takhle. Rádio je opravdu puštěné tichounce. Myslím, že to má stejný efekt jako když ho dám spát na zahradu pod vrbu a fouká vítr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí