Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,
chci se zeptat, bude dnes k obědu svíčkovou s brusinkami. Jelikož malý (19.měsíců) omáčky chrozně rád, chci se zeptat, jestli může brusinky?Asi trošku hloupý dotaz, ale fakticky nevím, zda mu to nějak neuškodí.Díky
Já bych se spíš pozastavovala nad tou svíčkovou než nad brusinkami. Jestli myslíš tu klasickou, se smetanou, zahuštěnou moukou, s knedlíkem… Myslím, že ty brusinky (a maso) jsou na celým tom jídle pro 19. m. dítě ok:)
Není to klasická svíčková, je to zelenina na svíčkovou, rozvařená v hovězím vývaru, bez smetany, zahuštěná jíškou.
Tak to jooo:) (I když já bych si radši dala tu klasickou:)) Myslím, že brusinky jsou ok, stejně se toho dává jen trošku. Dala bych mu jen ochutnat, aby se po tom třeba neosypal … A když mu nic nebude, tak si příště dá víc:))
Baghira
(Šmarjá, tys mi udělala chutě… Já chci svíčkovou… a máme k obědu rybu:(
Baghiro, co je divného na smetanové omáčce? Holkám je dělám poměrně pravidelně a oběma jsem je zařadila do jídelníčku tak v po prvním roce - v roce a čvrt? A zakysanku jsem používala jen zpočátku…
Konkrétně svíčkovou máme hodně rádi, koprovku, brokolicovou, bílé polívky… Vždyť je to mňamka…
A svíčková je přece víceméně neškodná - koneckonců je to zelenina se smetanou?
L.
Holky delam pristi vikend svickovou, mame krtiny a musim nakrmit asi 10 lidi.......... uz se tesim jak male dite na vanoce......
A malej taky ma rad smetanove omacky…i knedliky, holt bude po tatinkovi, knedlikař
Brusinky mi odmita, asi jsou moc kysele, ale treba si ted da.......krom slehacky sni vsechno ze svickove
TAkze KAculkodraculko, nechte si cela rodinka chutnat!!!!
K
Taky na svíčkové nevidím nic špatného. Pokud se nebude dítko cpát knedlíky každý den. . . u nás ji má dcerka třeba jednou s knedlíkem, druhý den ji k tomu udělám tmavé těstoviny a olizuje se. Jinak samo, že má zeleniny haldu, ale občas. . .
Ahoj nenašla jsem podobné téma co hledám ale chci se zeptat zda jsou tyto brusinky dobre jsem ve 27 tt http://www.cemioklub.cz/…ax-10-000-mg všem moc děkuji ![]()
Zeptala bych se v lékárně nebo doktora. Znáš to - v těhotenství člověk nemůže skoro ani většinu vitamínů.
Co vim tak brusinkove preparaty se muzou uzivat v tehotenstvi i pri kojeni ![]()
Ja jsem je jedla v tehotenstvi i ted, kdyz kojim a v pohode. neslysela jsem, ze by se jist nemely.ale radsi se zeptej, kazdopadne mam zdrave miminko:-)