Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MáškaMarie33 nemám prave.. malá na to nikdy netrpěla vygooglim a zítra koupím abych doma pro tyhle případy měla.. je to pro mě premiéra.
Usnula tak doufám že to bude dobrý. Že nebude nějak tragická noc.
@ludmilaadamkova já ještě doporučuji Hylak forte. Malému vždycky pomohl.
@ludmilaadamkova Buď v klidu. Dcera měla střevní virózu,3×pozvracela celou postýlku a jednou mě komplet a to vše během jedné noci. Dala sem jí černý čaj a druhý den suchý rohlík a smectu. Ale ráno asi zavolej doktorce, mě takhle dcera pozvracela ještě hodně když měla Covid
@kavenka díly podívám se co to je zítra pojedeme do města tak nakoupím.
@Pidulka1991 nic zvláštního ale odpoledne byli s mužem na vesnické pouti ale teda říkal že nic nejedla že si tak hrála s dětma ale mně říkala že měla bombon.. tak nevím
U babičky večer dostala ovesný sušenky a jablko a Veceri už nedala k obědu měla zeleninu trochu masa a brambory a k snídani tousty s máslem a marmeládou. Jo a ještě před spaním vypila trochu plnotučného mlíka myslím po obědě..
@Simonkaa01 covid jsme měli v zimě a to dala úplně v pohodě no ráno budu moudřejší a uvidím dostane rohlík a k obědu rýží s mrkví a na svačinu piškoty a když bude honit mlsná tak ji dám sýrovou baby mrkev tu miluje.
Na zklidneni zaludku nejlepsi prevarena ledove vychlazena coca-cola nebo cerny caj klidne i nechat zmrznout a cucat jako zmrzlinu. Nenutit do jidla, dokud nebude mit hlad, naopak nejakou tekutinu alespon po lzickach co nejcasteji, at neni dehydrovana. Pri nejake akutni blijoze mi deti blinkaly tak max 12 hodin a pak uz dobre. Takze se nedes, kdyby to v noci jeste jednou, dvakrat vyhodila. K Dr. si nemyslim, ze je treba se zvracenim jit, to jsme byli jen jednou kvuli dehydrataci pri silenem prujmu… Nebo kdyby to zvraceni fakt neprestavalo 24 hodin a vice. Teplota u mych deti vzdy vyletela az po konci zvraceni
. Edit. Piskoty do diety pri strevni chripce nepatri, spise suchary. Pecivo ne cerstve.
Příspěvek upraven 29.08.21 v 22:10
V klidu. Jeste pred covidem nase ani ne dvouleta dcera jednu noc zvracela 13× behem 3 hodin, do toho mela zvysenou teplotu. Pak se prospala, rano uz byla ok, dostala cerny caj s cukrem a vecer piskoty. Byla to asi nejaka rychla viroza. Dalsi den uz jsme sly normalne ven a pomalu se vratily k bezne strave. Preju, at uz je male dobre.
@Hobitka díky už to hodila po třetí ale nebylo toho moc.. no asi ani už nemá co ale nedávala se jen si tak ublinkla. Převlékla jsem tričko vyměnila ručník co jsem dala na prostiradlo čaj už se chladí v mrazaku
Ono to teď řádí. Dcera takhle zvracela celé úterní odpoledne. Neudržela nic ani vodu, teplota lehce zvýšená, za 5 hodin jakoby nebylo, ale že mi to tu pošavlila úplně všude. Dávala jsem Kulíška toho mi odmítla, pak vychlazenou ledovou kolu bez bublin a hylak. Nevím co z toho zabralo, ale po 5ti hodinách se napila a už to z ní nešlo. Já teda vím odkud to přišlo, od kamaráda co to dotáh ze školičky. Ještě jim nejsou ani tři.
Ahoj holky asi to není nic vážného ale pro mě je to naprosto nová situace malá ještě nikdy takto nezvracela maximálně si ublinkla protože se hodně zakuckala a nebo proto že vypila najednou moc vody.
Každopádně teď večer byla u babičky tam poblila podlahu šok hlavně pro ni furt jen opakovala poblila sem si ponožky z pusy a hrozně brečela. Pak byla v pohodě koukala se na pohádku a znělku s oveckama na Déčku.. pak jsem vykoupala vyčistili jsme zuby a cajk tlemila se spinkat. No a v posteli se teď pozvracela znova. Co na uklidnění žaludku černý čaj? Ale to jí na noc nabudi ne? Dala jsem trochu smekty jestli to trochu nepomůže. Snad to bude dobrý. Kdyby ráno zvracela tak k doktorovi? Teplotu má 36.9 což mi přijde relativně ok. Během hodiny a půl zvracela dvakrát tak mi to tak hrozný nepřijde.