Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mám dotaz mám dceru v roce a půl si začala trhat vlasy ( pouze v postýlce)
Volala jsem obvodní doktorce zda ji něco není ta mi odpověděla že určitě ji nic není že buď je ve stresu nebo zlozvyk
Druhý den ráno měla vysoke teploty jeli jsme na pohotovost tam ji zjistili plnou pusu naftu jak se ji to zahojilo tak i přesto si trhala vlasy
Tak jsme ji ostrihali díky tomu to přešlo
Jenže teď má dva roky vlasy ji dorostli a je to na novo
máte někdo nějaký zkušenosti co stim?
Asi ji ta postylka hodne vadi, nechce tam byt. Moje dite taky postylku nesneslo a delalo v ni silene veci. S teplotou to nesouvisi. Prodte ji nedavej do postylky.
Tak takto velke dítě je v postýlce snad jen na spaní, ne?
Kup ji velkou postel.
A ješte bych se zamyslela, jak doma fungujeme. Protože toto je evidentně psychické.
Taky bych už koupila velkou postel. Pokud to dělá opravdu jen v postýlce tak se jí tam prostě nelíbí. Nehádáte se třeba doma nebo není u vás nějaká změna co by jí mohla stresovat?
@Kikca1234 Pry jsem to delala jako mala, chtela jsem neco drzet a vlasy byly nejbliz. 😁 Resenim byly ponozky na ruce a bylo po trhani vlasu (i po mem revu).
@Svistice píše:Ano
Kup ji velkou postel.
A ješte bych se zamyslela, jak doma fungujeme. Protože toto je evidentně psychické.
@kalie píše:
Asi ji ta postylka hodne vadi, nechce tam byt. Moje dite taky postylku nesneslo a delalo v ni silene veci. S teplotou to nesouvisi. Prodte ji nedavej do postylky.
Jenže ona ta postylka ji nevadí bez problémů si lehne bez nějakýho pláče
@Svistice píše:
Kup ji velkou postel.
Ano jen na spaní,, doma fungujeme normálně.
@Kaktusanda max rekonstrukce ale venku
Takže nějak ji to neomezuje
@Oblu
Ve 2 letech se dost tesko udrží dítě na položkách ![]()
Malá to dělá pouze v postýlce bez stresu
![]()
No, možná bych zkusila kontaktovat nějakého dětského psychologa.
@JanaDaR píše:
No, možná bych zkusila kontaktovat nějakého dětského psychologa.
Ano zavolá obvodní
Ahoj, chtela bych se zeptat jak to dopadlo, respektive jestli se podařilo trvání vlasů odbourat? Mám teď s dcerou (2 roky) stejný problém. Taky to děla hlavně v postýlce, ale pristihnu ji někdy i pres den. Rukavice na spaní má, ale zvládne si je sundat ![]()
Zdravím obvodní mi dala doporučení k dětskému psichologovi jenže tam je cekacka 1 rok.. tak jsme čekali a prestala to dělat.. tetka má už 3 roky a opět se to vrací
Bohužel tetka toho je na dceru hodně
V srpnu stěhování v září skolka a na konci září sourozenec.. snažíme se jí věnovat aby neměla pocit odstrceni a tet nechodi ani do skolky.. i přesto nevíme co to způsobuje a teda doufám že to přejde ![]()
@Kikca1234 já nás objednala k soukromému psychologovi tak snad dostaneme termín driv. Mám sice i zadanku od doktora ale tam jsou dlouhé čekací lhůty prave. Muzu dat vědět co se dozvím pak. Docela me vyděsilo když mi doktorka řekla ze se můžou vlasové cibulky nenávratně poškodit
.
@aristokratka
Určitě dejte vědět.. ano vlasy už pak nerostou ale co je horší že pokud to ji můžou se uspat a to je největší problém.