Baví vás hrát si s dětmi?

25
17.1.11 10:41

Baví vás hrát si s dětma?

Asi vám to přijde jako divný dotaz :wink:, ale baví vás hrát si s dětma?
Myslím hlavně takové ty vyloženě dětské hry, jako skákání se zvířátkáma po zemi, ježdění autem po „silnici“, imaginární vaření, atd.
Mám z toho hrozně špatný pocit, ale strašně mě to nebaví. Ale děti to po mě chtějí (4 roky a 2 1/4 roku), takže se přemůžu ale u toho vyloženě trpím a nudím se :oops: :-( , nedokážu předstírat zájem a zábavu. Navíc to skoro vždycky skončí řevem a pláčem, protože si hračky vzájemně berou, pak se jimi bouchají :roll: a o nějakých hezkých splečných chvílích nemůže být řeč :cry:.
Tak by mě zajímalo jestli jsem divná a taková výjimka, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
17.1.11 10:45

Nevím, jsi-li výjimka… ale pokud jo, jsme dvě…
Ale já se omlouvám třeba tím, že jsem jedináček a kolektivnímu hraní jsem neměla šanci přijít na chuť. Jsem „soukromník“ :lol:
ale na druhou stranu to co je poplatno mému duševnímu vyvinutí, tedy kolektivní dospělácké činnosti, pracovní náplň apod… to mě nesmírně baví a jsem dobrou parťačkou, netrpím tím, že musím někde vyčnívat a prosazovat se za každou cenu, spíš táhnu s kolektivem a snažím se přispět tím, co umím nejlíp já tak aby to bylo ku prospěchu projektu.
Ale tyhle hry mě taky neba… a jak se u toho začnou šťouchat i prckové, tak mě vytečou nervy jedna dvě… jak můžu, nechávám si je hrát samotný. Nevím, co bych dělala, kdyby byl jen jeden, to bych ty jako polívky musela vařit tuplem a to by mě zabilo…
Nemám to ráda, nudím se, štve mě to a mám z toho blbej pocit…
asi jsem se měla stát matkou v dětským věku či co…

I když je fakt, že když se teda hodně přemůžu, tak si občas hraju, občas jim i ukážu, jak na to, předvedu, něco novýho i vymyslím, ale pak co nejdřív od toho pryč… tak si říkám, že když je u toho jen vedu, třeba je to lepší…:-(
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
17.1.11 10:47

Baví mě hrát si na písku, posílat auto, malovat a stavět věž a on jí bourá, jo a ještě přohlížet knížky, ukazovat, a básničky. To jsou totiž činnosti u kterých vydrží docela dlouho.
Už se docela těším až bude schopný hrát nějaké společenské hry, ale věřím, že až budeme 7× denně hrát člověče, tak už tak nadšená nebudu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
17.1.11 10:51

Holky, myslím, že nejste samy a ani to není nic divného.

Přidám se se svou troškou do mlýna - mám jenom dcerku a prozatím hrajeme hry, které už měla umět před rokem - vkládání tvarů, stavění/bourání komínu z kostek a podobné lahůdky - hrajeme a zkoušíme to stále dokola a už mne to vážně šíleně, ale šíleně nebaví (jedeme to už víc jak rok v kuse a denně) a přitom ještě vidím, že to malá neustále nechápe, ale vím, že musím, což mi nepřidává.

Nebojte, tohle období u Vás moc rychle přejde v období, kdy budete vděčné za jakýkoliv popud , že si dítka chtějí hrát s Vámi - aspoň myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
17.1.11 10:54

Mě to baví :-D Ale ne zase pořád celý den, jak by chtěli děti. Baví mě to obzvlášť, když mám doma vše hotový - uvařeno, vypráno a jen si s nima blbnu. Mám dva kluky, 4 a 1rok, jezdíme autodráhu, vláčky, s tankem na dálkové ovládání…pexeso, stavění kostek… S tím starším občas hraju hry na playstationu a je to super :-D Jsem ráda, že si nemusím hrát na vaření a s panenkama !
Rada: na společné hraní si nastav budíček, ať děti ví, kdy končíš a jdeš si dělat něco svého a oni si budou teď zase hrát sami :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
17.1.11 10:59

me hrani taky neba. Kresleni a vyrabeni cehokoli je v pohode. Ale hrat si s barbinama, je nad moje schopnosti, ne ze by me to nebavilo, ale proste to neumim. pripadam si u toho divne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
17.1.11 11:01

jak kdy, někdy bych si hrála, někdy bych jen ležela a nedělala nic :lol:
ale naše dítě je takový, že si hraje samo nejradši a ne, že by mi to vadilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
17.1.11 11:03

No tak ja sem na tom uplne stejne, jenom ja musim klucici hry. Zrovna ted musim sroubovat motorku. Desne me to nebavi, hlavne takovy ty hry kde je nutny si neco predstavovat, ze je neco jako. To mi proste nejde no. Navic jsou dva, takze mladsi se hrabe do hrani starsimu, ten rve jak pavian. Moc se tesim, az mladsi zacne chodit a ziska jistotu v pohybu, protoze na vahu je vetsi a starsiho brachu asi prevalcuje. Vitam kazdou navstevu, vzdycky rikam: Hura hracky prisly. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
17.1.11 11:03

Ahoj.Tak to rozhodně nejsi sama. Mám dceru 8.5 roku když ji bylo kolem 3-6ti let, tak vlastně nikoho neměla a sama si moc hrát neuměla, takže se u nás zapojila celá rodinna(naštěstí máme vedle v bytě babičku), vím, že jsem z toho byla taky dost otrávená-ale na drhou stranu mi ji bylo strašně líto. Takže jsem se snažila ji nějak vtlačit hry, jako člověče(obrázkové),pexeso a karty uměla hodně brzy. Teď už to je lepší, s hračkama si hraje většinou sama, s náma hraje hry a s manželem cosi na Xboxu(z toho nadšená nejsem,ale alespoň už to nejsou pany a figurky zvířátek)Taky jsem si připadala jako macecha a psala jsem na nějakém fóru na netu-dost mamin to tak taky cítí. Jen já dělala hroznou chybu. kupovala jsem spoustu hraček a doufala, že si alespoň s jednou bude hrát sama, nakonec to dopadlo tak, že hračky se skoro nikam nenarvou a holka ani neví, kterou si vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
17.1.11 11:04

Hraní…jen chvíli, je spousta věcí (vaření, praní, žehlení, úklid), které je třeba udělat. Je fakt, že děti rychle vyrostou a pak si nebudou chtít hrát. Budou potřebovat hlavně„peníze“. Ale sedět celé dopoledne s hračkami :nevim: taky mě to nebavilo. Holky byly dvě…tak jsem jim nějakou hru vymyslela a ony se na chvíli zabavily. A pak znova. Místo hraní…sedím na PC :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
17.1.11 11:05
lucie.t píše:
me hrani taky neba. Kresleni a vyrabeni cehokoli je v pohode. Ale hrat si s barbinama, je nad moje schopnosti, ne ze by me to nebavilo, ale proste to neumim. pripadam si u toho divne. :nevim:

Jo barbíny, si pamatuju, že když mi bylo asi 15, tak ségra furt chtěla, abych si s ní hrála s bárbínama. No obvykle byla moje bárbína baletka, zlomila si nohu od kotníku pod zadek a musela ležet v posteli, pak musela ležet na psychiatrii, protože měla deprese z toho, že si jako baletka zlomila nohu a nesměla tancovat. Takže obvykle jsem akorát přijímala návštěvy, jinak jsem si u toho četla :D Jo a moje máma ta zase byla švadlena, takže šila oblečky a její barbína akorát seděla a máma dělala co jí baví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
17.1.11 11:06

Holky mají 10 a 9let a ted máme 3měsíční sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
17.1.11 11:10

Baví mě to :-)
Baví mě si s nimi hrát, tak jak si oni přejí.
Trochu mě mrzí, že staršího zanedbávám, co se týče společenských her. Malá k tomu ještě nedozrála, vše bere a všechno u nás musí být zatím v odolné, dětské podobě - pexeso jen dřevěné apod.
Ale všechny imaginární hry s autíčky, zvířátky, nádobíčkem, s nimi hraju. Samozdřejmě přiměřeně, někdy potřebuju mít taky chvilku klid, pro sebe.
Ale jsou ve věku, kdy už pochopili a vyhrají si i sami - s kuchyňkou, legem, vše možné. A zjišťuju, že řevu a vzájemného handrkování je čím dál tím méně :-)

Každý máme něco, mě zase moc nebaví s dětmi něco tvořit - myslím něco náročnějšího, lepit koláže apod. Nemám k tomu vztah a navíc, malá ještě netvoří v pravém slova smyslu, ale tvořila bych já a ten binec mě nebaví uklízet. Ale pastelkama, voskovkama, vodovkama malujeme. Děti mají tiskátka a plastelínu.
Starší tvoří ve školce a s malou tvoříme jednou týdně v MC, tak snad to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
17.1.11 11:40

jak co :-D
kdyz jsem unavena a vim, ze je potreba se zapojit, trpim
ale nekdy drandim s autama, skacu konikem :lol: dneska jsem konika krmila a uspech neskutecny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
17.1.11 11:41

Ahoj, tak v tom fakt nejsi sama. Mě to taky nebaví a nudim se u toho a asi je to i tim, že mam kluka, přála jsem si holčičku a autíčka mi nic neříkají, knížky trhá, takže si je prohlížet nemůžem a hlavně ho vše přestane zachvíli bavit. Táta si s nim vyhraje víc, ale toho to taky moc nebere a navíc zase tolik času nemá. Baví ho skotačit, já když si s nim hraju, tak stavím z lega a on to rozebírá a zkouší dávat opět dohromady, tak u toho ještě vydržim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová