Bavilo by mě strojírenství?

9
22.1.18 22:05

Bavilo by mě strojírenství?

Lol za měsíc musím podat přihlášku a já furt nevím? :D
Prostě si vybírám mezi těmito školami
Ekonomika a podnikání
Strojírenská technická administrativa
Strojírenství
Gympl
Ve škole mám většinou 2 dvojky, nwm jestli budu mít tento rok jenom 1. Ze všech předmětů mám nejraději matiku, docela mě baví fyzika (ale to spíš tento rok), mám ráda aj a fakt moc nemusím biologii a chemii:D
Na gympl mě to táhne nejmíň, protože mi přijde fakt na nic a stejně tu vš dám i bez něj. A stejně bych toho litovala, protože by mě štvalo, že se učím předměty co mi budou k ničemu. Hlavně je to na mě jestli zaberu, ne na škole. Nejvíc mě to táhne na tu STA. Bych vlastně měla maturu z technického oboru i z ekonomiky a myslím, že je fajn rozlet na vš z této školy. Znám ženský, které byly na takové sš a teď se živí jako programatorky:D
Pak je tady ta klasicka ekonomka, ale co tak poslouchám, tak s uplatněním žádná sláva (i když chci jít na vš, tak mě to zajímá), vlastně ani s tím STA… Proto mě napadlo to strojírenství. Jenže fakt nevím jestli by mě bavilo. Jestli je to o fyzice a matice, tak pohoda, však já si o tom přečtu ještě nějaký knihy pro jistotu. Ale nechci na obor, po kterým budu litovat, že jsem tam šla.
Ale zas na druhou stranu si říkám, že to dali i lidi, co jsou na tom třeba hůř po té logické stránce a tak:DDD No, fakt netuším jak si vybrat… Stejně to nechám na poslední chvíli, jako všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanullka
22.1.18 22:13

Strojírenskou technickou administrativu mám taky a fyziku jsme měli snad jen jeden rok. Matematika hodně těžká, srovnávali učivo s učivem na VŠ, ale už mám dvacet let po maturitě :lol:.

• Citovat
  • Upravit
245
22.1.18 22:17

To máš těžký..pokud nechceš biologii atd.,tak gympl asi ne.. Sama mám přímo obor Strojírenství, není to žádný med, není to jen o matematice a fyzice..jde hlavně o technické kreslení, prostorovou představivost, logiku..jsou tam předměty jako Mechanika, kreslení v AutoCad, Kontrola kvality no a taky praktická stránka, kde se učí soustružit, frézovat, atp. Je ot obor, který zabírá i dost času mimo školu bohužel a spoustu věcí pokud neznáš z reálu, tak jsou dost těžko představitelné..ted si vem, že po nbás chtěli třeba rozkrelist a navrhnout a spočítat spojku..pokuid jsi to neviděla detailně v realu, jde to těžko..ale asi je to i o učitelích, ne každý umí učit :-/ Ekonomika ve strojírenství mi alespon na naší škole přišla naprosto k ničemu, nejsi ani strojař ani ekonom, vše se učí hrozně okrajově..jde spíše o to, co bys v budoucnu chtěla dělat, ve strojírenství uplatnění je, v ekonomii těžko říct, zdá se mi, že je poslední dobou každý ekonom, gympl je kapitola sama o sobě..jen školaa známmky, to není všechno..v práci a kord u technických oborů, jde o to, čemu se ve volném čase věnuješ a rozumíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
22.1.18 22:29

@Martinka654 O prostorové vidění a logiku se nebojím… Já jsem se tak max. jednu dobu věnovala obyc kresleni na.pc přes PTS:DD Dost dobře vím, že ta škola je náročná, stejně jako gympl. A hlavně je zaměřena na jednu věc… Proto se toho hodně bojím. Buď by to byla úžasná výhra, nebo naopak prohra… Jako vystudovalo to hodně lidí od začátku až dokonce, takže nevidím důvod, proč bych měla být výjimka, když mi škola jde… No nevím jak se tedy rozhodnout

@Hanullka je to hodně osobní, ale co potom? Pokračovala jsi z vš a co teď děláš za práci? :DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
22.1.18 22:32

Pokud te bere matika a fyzika, volila bych strojirenstvi. Sama mam technicky lyceum na strojarne, meli jsme fyziku 3 roky, chemii taky. Matiku klasicky 4 roky, byl to docela zahul, ale odmaturovala jsem. Strojirenska technicka administrativa - to je sice dobra kombinace ekonomky a techniky, ale pokud jsi si jista matikou a fyzikou v kramflecich, je to skoda. Zamerila bych se na strojarnu, pokud vystudujes VS, mas hodne velkou moznost uplatneni. Ted je velkej hlad po lidech, co umi premyslet a myslet logicky. Jak to bude za par let se uvidi, ale tenhle obor ma podle me dobrou perspektivu i do budoucich let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
22.1.18 22:37

@Hawajka01 Na VŠ naši neměli peníze, ve čtvťáku se mi narodil brácha :mrgreen:. Pak jsme stavěli a nebyl čas… Asi ve třiceti jsme uvažovala o dálkovém studiu, ale přišly velké zdravotní problémy a žádné ambice už nemám, nicméně ve strojírenství se pohybuji celých dvacet let a pořád mě práce baví. Asi bych si vybrala stejně :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
22.1.18 22:56

Mám strojnickou průmyslovku a pak fakultu strojní na ČVUT. Naprosto v pohodě se to dalo zvládnout. Teď se tím i celkem slušně živím. Jestli máš technické nadání, určitě bych do toho šla. Ekonomů je strašlivě moc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
23.1.18 02:24

@Hawajka01 a nebo taky gympl se zaměřením na matiku/fyziku nebo matematicko-fyzikalní třída na gymplu, dostaneš širší povědomí i o tom co se ti teď zdá že tě moc nebaví a třeba za 4 roky budeš chtít jít studovat něco jiného. Plus se tam dle mého názoru líp naučíš cizí jazyk.
Já mám gympl se zaměřením na angličtinu, ČVUT Fakultu strojní a byla to víceméně pohoda. Gympláci měli výhodu v matice a fyzice (na tom hodně SŠ strojařů vyhořelo) a technický předměty se dají naučit a pochopit i s gymplem, když máš trochu technický a logický myšlení.
A co se jazyků týče, tak výuka cizích jazyků na technických VŠ je obecně hodně špatná a jak nemáš dobré základy z SŠ, tak se v cizím jazyce na VŠ jen těžko zlepšíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze