Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lenka002 já to mám podobně jako ty kouřím někdy v práci doma ne přítel je nekuřák a nemám moc ráda když nekouřím a ostatní kouří mě napadlo něco jiného nebyla ta cigareta jen záminka třeba se zrovna bavit nehtěla a tohle se jí hodilo kdyby chtěla fakt pokecat tak by něco řekla třeba schovej to do kabelky nebo podobně
@zrcadlo Nechám to plavat, jen mi to přišlo, že jsem prašivá.
@vrtulka78 píše:
Já bych teda čekala, že když sedím s člověkem, který si chce zapálit, tak se mě ten dotyčný zeptá, jestli mi to nevadí
To jako že by se musel spolusedící v restauraci zeptat mé maličkosti jestli mi nevadí že si dá česnečku? ![]()
@Lenka002 normálně se bavím s kuřáky a když si někam jdu sednout, tak nevadí, že se vrátím s cigaretovým odérem
. Kamarádku nechápu
@Lenka002 píše:
Díky za reakce.
Mě nenapadlo se zeptat, protože na vejšce ona hulila jak komín.
Jasně že 15 let je 15 let, přestala asi kouřit, když čekala syna a na rozdíl ode mne, nezačala.
Odnaučení kuřáci jsou nejhorší. Říká se: Poturčenec horší Turka. A je to pravda. Vybodla bych se na ní.
@Lenka002 Proto, aby nenačichla mohla mít různé důvody. Možná doma řekla, že jde jinam než na kafe s kámoškou. Jinak ač nekuřačka, s kuřáky se bavím.
Zvětšiny se „cizích“, nebo nekuřáků zeptám… ale pokud jde o někoho o kom vím, že kouří taky bych si asi zapálila bez otázek(pokud bych nebyla u něj doma, nebo bysme nebyli na jídle)… podle reakce třeba právě přestává/ještě se s tím nevyrovnala a dostala chuť taky… asi by mě její odchod trochu šokoval…
@Lenka002 snažím se jim vyhýbat a ve svem kruhu přátel, jich sice par mam a snažím se to respektovat, ale většinou to jsou lidé, kteří jinak mají velice,,bohatý život", tudíž s,,typickým kurakem" nikoli. Přesněji řečeno, musí ten člověk mit neco co prebije moji nenávist ke kouření.
Vážně díky, čekala jsem spíš sprdunk, že kouřím.
Už jsem se oklepala, ale přišla jsem domů a připadala si jako debil.
Manžel je na služebce, děti u našich, mohla bych klidně na balkoně kouřit, ale přešla mě chuť.
@Fofrník píše:
To jako že by se musel spolusedící v restauraci zeptat mé maličkosti jestli mi nevadí že si dá česnečku?
tak pokud by ti vadila česnečka, dá se předpokládát, že s dotyčným budete mít bližší kontakt, ač kouřím, tak mi to příjde s cigaretou nesrovnatelné…
@Lenka002 píše:
Vážně díky, čekala jsem spíš sprdunk, že kouřím.
Už jsem se oklepala, ale přišla jsem domů a připadala si jako debil.
Manžel je na služebce, děti u našich, mohla bych klidně na balkoně kouřit, ale přešla mě chuť.
no vidíš, ještě 2-3 setkání se spolužačkou a bude z tebe nekuřák ![]()
@Fofrník píše:
To jako že by se musel spolusedící v restauraci zeptat mé maličkosti jestli mi nevadí že si dá česnečku?
Páni, ty po česnečce produkuješ karcinogenní kouř? ![]()
@hanka.br. píše:
Možná ses měla zeptat první, jestli jí tvoje kouření nevadí. I když její reakce mi přijde přehnaná.
vidím to taky tak. Když komunikuji s kouřícím člověkem, záleží na vzdálenosti, jakou mezi sebou máme. Se sousedkou přes plot to neřeším a poodejdu kousek dál, kamarádku naproti za stolem bych poprosila, at to típne. Slušně vychovaní lidé se respektují.