Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dnes jsem potkala bývalou spolužačku, zašly jsme na kafe, seděly jsme na zahrádce, kouřím právě jen na zahrádkách nebo v kruhu kamarádů, co také kouří, doma nikdy, manžel nekouří, občas si zapálím se tchýní
.
No a spolužačka, když viděla, že vyndavám LM, málem vyjekla, vstala a řekla mi, že by načichla a že pospíchá, ani kafe nedopila.
Já bych si nezapálila, kdybych tušila, že ji to tak vadí a mrzí mě, že si nechtěla pokecat, neviděla jsem ji 15 let.
Bavíte se s kuřáky nebo se jim vyhýbáte?
Stačilo říc, abych si nezapalovala a mohly jsme pokecat, je mi to líto.
Možná ses měla zeptat první, jestli jí tvoje kouření nevadí. I když její reakce mi přijde přehnaná.
Nerozlišuji, jestli je člověk kuřák nebo nekuřák. Nebavím se s blbci. A pokud to bylo jak píšeš, nebavila bych se ani s tvojí kamarádkou.
To je prudká reakce
bavím se s kuřáky, nemam problém se ozvat, když na mě zrovna kouř jde
nakažlivé to pokud vím neni ![]()
Já bych teda čekala, že když sedím s člověkem, který si chce zapálit, tak se mě ten dotyčný zeptá, jestli mi to nevadí ![]()
Normálně bavím, zrovna jsem přišla ze zahrádky, šli jsme s chlapem na jedno a dva lidi tam kouřily. Oba se snaží nefoukat to na mě a takhle nenačichnu.
Byť kuřáky fakt nemám ráda, tak nebudu sedět doma.
Nejdu teda dovnitř hospody, to bych byla jak popelník, ale takhle venku ![]()
Těžko říct, co jí proběhlo hlavou.
To je tedy dotaz… Ano, bavim, samozrejme. A s tim nacichnutim, staci prijit z nekuracke restaurace, kde jsou kuracke prostory stavebne oddeleny od nekurackych a smrdim jakobych sedela v te kuracke casti.
Já sama nekouřím, ani nikdo z rodiny, ale když si jdu sednout s kamarádkou na pivko a ona si zapálí, neodcházím
. Ona se snažila kouř vydechovat na opačnou stranu.
Kuřáky nemusím, vadí mi smrad, žluté prsty i zuby, ale abych se s nimi kvůli tomu nebavila nebo si kvůli mě nemohli zapálit, to ne.
@vrtulka78 píše:
Já bych teda čekala, že když sedím s člověkem, který si chce zapálit, tak se mě ten dotyčný zeptá, jestli mi to nevadí
A jinak by ses při vyndavání cigaret s kabelky okamžitě sbalila? Možná se na to ani nestihla zeptat ![]()
Díky za reakce.
Mě nenapadlo se zeptat, protože na vejšce ona hulila jak komín
.
Jasně že 15 let je 15 let, přestala asi kouřit, když čekala syna a na rozdíl ode mne, nezačala.
Ač zarytá nekuřačka, kuřáky za prašivé nepovažuji, byť bych teda čekala, že když si se mnou někdo půjde sednout, než si zapálí, zeptá se, zda mi to nevadí (a je připraven i na to, že mi to vadit bude, ne jen takovou tu formální otázku). A pokud se nezeptá, sama ho požádám. Preventivně ovšem rozhodně nezdrhám. Spíš se ale setkávám s takovým tím - já si zapálím, nebude vám to vadit, že ne… a pak vytřeštěné oči, že se někdo ozve.
@Aries6 to asi ne, záleželo by na situaci, ale připadá mi slušné se zeptat nejpozději v okamžiku, kdy cigarety člověk vytahuje, když se zeptá později, tak to na mě působí, že se ptá spíš pro formu a ne proto, že by ho zajímalo, jestli mi kouř vadí.
Ta reakce je přehnaná, ale třeba jí někdo umřel na rakovinu plic, nebo se snaží marně přestat a nechce být v kontaktu s cigaretama (třeba si občas tajně zapálí a manželovi se to nelíbí, tak se nechtěla dostat do situace, že mu bude něco vysvětlovat), nech to plavat, prostě v tu chvíli jí něco přelétlo přes nos a nestihly jste si to vysvětlit.
@Lenka002 píše:
Díky za reakce.
Mě nenapadlo se zeptat, protože na vejšce ona hulila jak komín.
Jasně že 15 let je 15 let, přestala asi kouřit, když čekala syna a na rozdíl ode mne, nezačala.tak treba prave proto, ze prestala, treba ji to porad laka kdyz nekoho vidi a citi
nebo by doma dostala sprdunk ze zas kouri, ze smrdi
![]()
@Lenka002 kdybych se nebavila s kuřáky, měli bychom dost tichou domácnost ![]()
její reakce byla dost přehnaná, stačilo třeba říct, že s tím má velký problém, ty by sis nezapálila a v klidu byste pokecaly, že ![]()