Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Když je prostor na kýbl, tak není co řešit, taky ho doma více méně používám. Na cesty ale mám pytlík na pleny, igelitka se mi nějak příčí. ![]()
Takže ta savost Anavy a BBH je srovnatelná (BBH o trochu víc)? Fanánek (syn) je hodně učuraný, proto hledám hodně savé plenky,které ho nebudou otlačovat (mám pocit, že to snad dělají všechny mimo biofroťáků) a nebudou vzhledově moc velké (přeci jen se musí vejít do oblečení
). Jinak máme doma i Bamboo Extra, ale tam se mi právě nezdá ta zadní gumička, krom toho mi přijdou dost tuhé, když mu je sundám, má pokožku trochu narudlou - jestli ho nedřou …
. Jinak máme převážně bambusky Tots Bots, první velikost, to je hrůza, budu je prodávat (jsou moc bokový, otlačují, ta savost mi příjde nic moc
)
Tots Bots mám na doma.
Já se pořád divím, jak tady řešíte tu savost. Na to já moc nehraju ![]()
Přes den přebaluji často.
Na cesty mám kapsovky a AIO - když se náhodou stane, že musí být v pleně 2h, PUL to zadrží a neproteče.
A na noc mám festovní vlňáky, které nepustí ani kapku.
Já prostě nepoznala rozdíl mezi vycpanou BE a zazavovačkou HHS s obyč čč uvnitř ![]()
S tou savostí jsem na tom stejně jako Cappy, přebaluji po každém počůrání, tak že vlastně extra savé plenky nehledám, protože je nepotřebuji.
Jinak v tvém případě bych asi brala ty Anavy, jsou teda podstatně jemnější a měkčí než BBH.
jancic a jak často přebaluješ teda?
Já před chvíli dávala prát plíny a jsem teda zvědavá, kolik jich po vytáhnutí napočítám, peru jednou za dva dny a obvykle je to okolo 20ti plen i více, počítám celé plenky včetně vkládaček.
Tak to mě asi zlynčujete
, ale přebaluju zhruba co dvě hodiny. Když jsme venku, tak je to dýl (v tom mrazu by to asi nešlo).
Jinak na noc máme biofroťáky a vlňáčky … PUL to přes den určitě zadrží, ale přeci jen nechci, aby byl v přetékající pleně…
Jancic tak zkus doma přebalovat častěji, prostě když budeš vědět, že je počůraný, tak přebalit. ![]()
A kolik že malému je? Ono taky záleží jak často čůrá, mě malá čůrá tak cca co hodinu, někdy dříve a fakt po každém počůrání přebaluji. Ono čím je starší, tak tím víc ta moč jde cítit, tak že mě stačí, že se kolem mě přetáhne a vím že má v plíně a jdu přebalit. ![]()
jancic píše:
Jinak na noc máme biofroťáky a vlňáčky … PUL to přes den určitě zadrží, ale přeci jen nechci, aby byl v přetékající pleně…
S tím PULem jsem to myslela tak, že zadrží za daných okolností to cca jedno čůrání v pohodě, aniž bych musela okamžitě přebalit.
Když už dítko drandí na odrážedle, dostávaj někdy vlňáky na frak, při větším tlaku můžou provlhat (to samé s nošením v šátku, nám se to několikrát stalo i v autosedačce).
Nemyslela jsem to tak, že nechám na cestách dítě hnít v nachcané pleně.
Promiň, já to tak nemyslela
, to mi je jasný, že v tom děťátko nenecháš
co se přebalování venku týká, nevím jak ostatní, ale já v tomto počasí trávím venku v kuse tak maximálně půl hodiny a pak už jsme někde uvnitř
To že v tom „uvnitř“ zrovna není přebalovací místnost mě nejak zvlášť netrápí, vždycky je nějaká lavička nebo relativně čistá rovná plocha,kde přebalit jde. Nemluvě o tom, když máme kočár, tak to je taková postýlko-přebalovací plocha s velkým úložným prostorem ![]()
Tak to mám zpočítáno, za dva dny přebalovaní mám 23 kompelntích plen vypráno a pověšeno, tak že přebaluji fakt asi dost často. ![]()
Tak já savost plenek taky moc neřeším. Přebaluji často 10-12× za den. Jedině na noc chci plenku co vydží hodně resp. takovou, kam jde nacpat prefold.
Achdarek píše:
Tak já savost plenek taky moc neřeším. Přebaluji často 10-12× za den. Jedině na noc chci plenku co vydží hodně resp. takovou, kam jde nacpat prefold.
Já to řeším jen do šátku, tam je třeba pořádná bariéra před pinďourem, jinak i jediné čůrání ve spojení s vlňákama udělá paseku. Optimální jsou na to plenky ze sijemdetem, tam tu dlouhatánskou kládačku naskládám na 4 vrstvy a vydrží to nálož i po probuzení, kterou v šátku nepobere ani jednorázobka, protože ten gel nestihne dot rychle naboptnat (možná, jak je v šátku zmáčklý, tak ani boptnání nemá prostor).
Já taky dost hledám savé plínky, protože malá mi spí třeba 3hodiny a to jí nebudu přece přebalovat každou hodinu, že? Pak je třeba vzhůru 3 hodiny, tak to jí přebaluju každou chvilku, protože vidím že má fakt mokro
a na noc taky potřebuju savé, vždyť spí skoro 10 hodin
- tak abych to neměla v postýlce tak potřebuju savé plíny.
Už jsem si objednala z šijemedětem ty bambusové látky a našiju si svoje vkládačky
tak se těším ![]()