Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PetkaK
19.1.11 12:47
Alpaka píše:
Jinak my pěstujem ještě mrkev, celer, kedlubny, rajčata, papriky, cukety, dýně, hrášek, porek, brambory.

Přesně tenhle sortiment zeleniny pěstuje babička (krom brambor), jenže tam je problém že toho pěstuje málo a ještě bydlí daleko :( - ale jsem s ní domluvená že něco vypěstuje i pro malou :) - jenže než to bude, bude mít malá rok a už asi nebudu tak hledět jestli je to bio nebo nebio - holt jsem měla myslet už když jsem byla těhu a mohla jsem mít mražák plný domácí zeleniny :( - i když nevím jestli na Ostravsku je to BIO :)

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
19.1.11 12:50
petka.konecna píše:
i když nevím jestli na Ostravsku je to BIO :)
:mrgreen: No jo.
Ale to by mě zajímalo, jestli je na ostravsku nějaký bioproducent? Já si myslím, že je to blbost, že to nejde dělat všude, ale záleží i na prostředí. A jestli ne, tak pokračuji v nedůvěře k BIO značce…
  • Citovat
  • Upravit
4742
19.1.11 12:52
Brunifid píše:
petka.konecna píše:
Ale to by mě zajímalo, jestli je na ostravsku nějaký bioproducent? Já si myslím, že je to blbost, že to nejde dělat všude, ale záleží i na prostředí. A jestli ne, tak pokračuji v nedůvěře k BIO značce…

No, našla jsem tady jen obchod, kde prodávají, jinak až u Frýdku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
19.1.11 12:53
Brunifid píše:
petka.konecna píše:

Tak tuším že krom mrkve a hrášku má babička zbytek ve skleníku, tak tam to asi nějak BIO bude. Ten zbytek si myslím že asi ne, zvlášť když čučí na NHáčko :) - takže jabka, švestky, třešně prostě pro malou brát nebudu :)

• Citovat
  • Upravit
81481
19.1.11 12:57
Brunifid píše:
Alpaka píše: Špenát jde dobře pěstovat - jen je problém, že se pěstuje v chladném období (březen, listopad), kdy je málo sluníčka a i nehnojený může přecijen dusičnany obsahovat. Já dávala tak 1× za 14 dní, sbírala jsem vždy jen za slunečného dne odpoledne.
Brokolice nehnojená taky vyroste. Jen nevypadá „normálně“ a místo kilové hlay ti vyrostou malinké růžičky. Odlamují se a ona postupně dorůstá další.
Jinak my pěstujem ještě mrkev, celer, kedlubny, rajčata, papriky, cukety, dýně, hrášek, porek, brambory.
No já budu zarývat hnůj. Nehnojená říkáš čemu? Že to nesmí růst na hnoji nebo že to chemicky nehnojíš?

Z hlediska obsahu dusičnanů je fuk, jetli zaryeš hnůj nebo posypeš NPK. :nevim: Já zkrátka zakázala první rok hnojit vůbec - zvlášť tedy na listovou a kořenovou zeleninu bych dala bacha i s hnojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.1.11 13:12
Haninac píše:
holky prosim vas, jeste dotaz k materialu plen - koukam a ziram a nevim o co jde :lol:
co je to velur??
nejsavejsi je bambus? pak konopi? pak bavlna? ja nevim co si mam vybrat :nevim: je jeste nejakej material ze kteryho se sijou?
diky :kytka:

Nejsavejsi je konopi, pak bambus, nejmin bavlna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.1.11 13:14

Ja teda spenat do roka nedavala vubec, neni ani tak problem v dusicnanech, jako ve stavelanech, takze pokud, tak jenom pididavku jednou za cas. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.1.11 13:15

Holkyyy a co ty pliny??? Mate nektera nejakou z toho myho seznamku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
19.1.11 13:15
asha píše:
Ja teda spenat do roka nedavala vubec, neni ani tak problem v dusicnanech, jako ve stavelanech, takze pokud, tak jenom pididavku jednou za cas. :-)

Já ho spíš přimíchávala do jiných jídel. Samostatně taky raději moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
19.1.11 13:23

Asho - já mám tu minky MMT ale ne kapsovku ale AIO, když byla malá menší tak v tom plavala, ale teď je super i když málo saje :( - dávám na noc ještě s nějakou vkládačkou BI nebo kikko bambus čč.

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
19.1.11 13:24

A co to maso???

• Citovat
  • Upravit
81481
19.1.11 13:32

Maso - začali jsme králíkem, naši sehnali domácího. Celého jsem uvařila, obrala, nasekala a zmrazila na kostičky na led. Pak vcelku brzy hovězí (8-9 měsíců). Jednou jsem koupila půlku biokuřete, ale přijde mi to děsně drahé. Normální kuře jsem nedala do teď a ani se nechystám - podle mě to nadopovaný není ani maso a vzhledem k tomu, že „to“ vznikne během asi 25 dní, tak nevěřím, že to obsahuje živiny, minerály a vitaminy, kvuli kterým se má maso dávat. Sem tam dávám krůtí. Od roka dostal asi 2× vepřovou panenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.1.11 13:47
Brunifid píše:
A co taková sklenička stojí?!
Jako nezavrhuji skleničky úplně, na cesty jsou určitě fajn, ale většinu bych chtěla vařit. Takže mrkev, petržel (to je ta bílá mrkev?), kedluby, hrášek. Ještě něco? Brokolice normálně vyroste? A špenát? Ten ani nevím, jak vypadá, kupuju jen mražený :oops:
A z masa co? Musím plánovat s předstihem, aby to mělo čas vyrůst :mrgreen: Připouštím dvě samice (králík), jak se povede připustit kozu to nevím, snad dopadne nějaké to jehně, že by se na podzim zabilo. Z drůbeže mám koupit kachňata a housata nebo radši krůty? Kachnu máme moc rádi a když se to nevyžene šrotem, tak ani nemusí být samé sádlo, respektive to sádlo není ve svalovině.

Jedna sklenička 220g tuším 32 Kč nebo tak nějak.

Zelenina – mrkev, petržel, pastinák, dýně (výborná hlavně na uskladnění na zimu), kedlubna, hrášek, fazole (na lusky, ne na semeno), cuketa, květák, brokolice… Špenát bych moc nepřeháněla, ty šťavelany v něm nejsou nic moc, raději mangold. Rajčata jsou častý alergen, takže to taky raději ze začátku ne, stejně tak celer (řapíkatý i bulvový). A pak bylinky – bazalka, oregano, rozmarýn… Tím to dítku hezky oživíš.

Z masa bych asi volila toho králíka a kůtu, u té je asi i nejlepší výnos, ne? Kachnu mám osobně moc ráda, takže proč ne. Porce masa pro dítě na den je cca 30 g, takže na to nepotřebuješ celá hejna ptactva :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.1.11 13:48
Haninac píše:
holky prosim vas, jeste dotaz k materialu plen - koukam a ziram a nevim o co jde :lol:
co je to velur??
nejsavejsi je bambus? pak konopi? pak bavlna? ja nevim co si mam vybrat :nevim: je jeste nejakej material ze kteryho se sijou?
diky :kytka:

Velur je samet, prostě jemné husté chloupky.

Tu savost jsi seřadila dobře, ale záleží i na gramáži (tloušťce materiálu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
19.1.11 13:54

Holky tím jako chcete říct že když nemám domácí maso tak jí ho nemám dávat vůbec? Já jinde než v supermarketu maso nekupuju - maximálně ještě v masně, ale ono to jako výjde na stejno asi ne?

Jako v paneláku fakt není kde pěstovat (ty bylinky možná) ani chovat :) - no holt asi moje dítě bude muset jíst to co koupím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí